заболяване на очите при котките симптоми, причини и лечение

По своята същност, на домашна котка - хищник, като се ръководи главно от инстинктите, които рядко се провали, а след това на ума. Кийн зрение е котка оръжие, защитава срещу враговете, което помага да се проследят плячката си. Поради това, собственикът трябва да имате предвид, че очното заболяване, незабавно трябва да се лекува, или космато домашен любимец може да загуби интерес към живота. Помислете за основното заболяване на очите при котките. техните симптоми и възможни причини за.Симптомите на очни заболявания при котките


Собственик, като правило, че е лесно да се признае наличието на заболяване на очите, при котки, тъй като на заболяването, те могат да бъдат видени от визуална инспекция, палпация понякога. Въпреки факта, че всяка болест е придружен от своите собствени индивидуални симптоми следните общи признаци, че трябва да предупреди собственика:

 • Зачервяване или промяна в кожата на долната и / или горната част на клепача;
 • Животните squints, мига често;
 • котка сълзене на очите;
 • Появата на гной, слуз или кървене от окото;
 • подуване на кожата клепачите;
 • Неспокойна поведение, особено когато са в контакт с кожата около очите;
 • Промяна на цветовете на роговицата;

  Най-често срещаната болест котки очите

  конюктивит

  Конюнктивит (възпаление на лигавицата век) е един от най-честите очни заболявания при котките, което води до дискомфорт и да повлияе на настроението на животното. Заболяването може да се случи в остра и хронична форма и се разделя на 3 вида: гноен, катарален, фоликуларен конюнктивит.

  Гноен конюнктивит може да се развие в резултат на инфекция, която е засегнала очите и лигавиците котки тъкан век. За този тип характеристика на клепача, подуване, гной, животински клепачи могат да придобият белезникав оттенък, вероятно треска, липса на апетит. Тъй като лечението с ветеринарен лекар определя антибиотици и сулфонамиди за интрамускулно приложение. В дома, можете да избършете очите на котката и капков разтвор furatsilina гентамицин сулфат за борба с инфекциозни агенти.

  Катарален конюнктивит може да бъде причинен от проникване на чужди тела в котешки очи, нараняване на очите и възрастови (като по този начин може да предизвика инфекция), както и недостиг на витамин А (която влияе неблагоприятно върху имунната система, зрението и цялото тяло). При този тип животно подути клепачи конюнктивит, сълзене наблюдава, разреждане (слуз и прозрачен в остра форма, хронична мътен). В зависимост от причините, които са причинени избран заболяване и се обработва. По-често, отколкото не всели levomitsitin и се криеше зад маз клепач тетрациклин. Когато тежки случаи трябва да се прилагат антибиотици, предписани от лекар.  Фоликуларен конюктивит - възпаление на лимфните възли на трети век, хронично, незаразните болести. Неблагоприятното развитие на болестта могат да бъдат повлияни от замърсяването на въздуха, нехигиенични условия на задържане, чужди тела в очите на животното. Лечение фоликуларен конюнктивит vetklinike извършва от обгаряне или премахване на фоликул.

  Ентропия и ектропион


  Това заболяване може да се дължи на присъствието на хроничен конюнктивит, механични сили, химикали и засегнатите чужди тела в окото на животното, понякога инверсия (и обръщане) клепачите може да бъде наследствено. Най-често заставя долния клепач котката, като по този начин е налице страх от ярка светлина, има разкъсване, може да се появи язва на роговицата. Лечението включва основание на ветеринар и често се извършва чрез операция (чрез отстраняване на част увити век) и допълнително анти-инфекциозен терапия.

  Кератит (възпаление на роговицата) при котки е разделен на 3 вида: светлина, язвен и паренхимни. Чрез кератит може да доведе до възпалителни реакции, очни травми, наличието на чужди тела. Най-честите симптоми за всички видове кератит - фотофобия, прекомерно сълзене, освобождаване от отговорност гноен, зачервяване на котките клепачите, променят цвета на роговицата. Липса на лечение може да доведе до язви на роговицата, катаракта на външния си вид, загуба на очната леща. Подарете си не се препоръчва за кератит, като животното може да загуби зрението при липса на квалифицирана помощ. При лечението на кератит при котки най-често се използват лекарства, базирани на йод, асептичен измиване, полагане на мехлем за окото (живак и kseroformnaya или други мехлеми). В някои случаи, лекари предписват антибиотици.


  Катаракта са котката могат да бъдат причинени от инфекциозни заболявания или наранявания на роговицата, да бъде вродено или да възникне във връзка с напреднала възраст на животното. За болестта се характеризира с око катаракта (цвета си става синьо-бял цвят), намалено зрение, слепота животните без подходящо лечение и своевременно лечение на лекар. грижи за животните, катаракта пациенти могат да имат ветеринарен лекар, като правило, това ще бъде допълнително хирургична интервенция и терапия тъкан, както и използването на антибиотици. В ранните етапи на катаракта може да бъде невидим за собственик на котка, което е и причината на заболяването започват да обръщат внимание, когато визията на котка е нарушена. Ако подозирате, че спадът на собственика на котката трябва да се свържете с ветеринарната клиника за медицински преглед и диагностика.


  Глаукома (повишено вътреочно налягане) се характеризира с мидриаза котки, втвърдяване и увеличаване на очната ябълка, роговицата променят цвета, вазодилатация очите. Заболяването може да бъде или вродени или придобити в резултат на възпалителни реакции. В глаукома, животното се увеличава очно налягане поради атрофия на зрителния нерв папила. Лечението се назначава лекар, и, като правило, е назначаването на капки, които намаляват вътреочното налягане или хирургическа намеса, ако е необходимо.

  Всички по-горе заболявания на окото - са най-често при котките. Собственик е винаги с особено внимание трябва да се отнася до поведението на котката, когато става крак трие очите си, squints, опитвайки се да изтрие изхвърлянето. Невнимание и липса на лечение може да доведе до навлизане на инфекция и усложнения, водещи до слепота завършване на животното. Без котки животът се превръща в остър поглед безинтересно и самото животно би бил безпомощен.