заболяване на очите при котките конюнктивит, катаракта, кератит, глаукома при котки - murkote за котки и котки

Мисля, че очите ми - е най-красивата и най-привлекателното в малък хищник. Поддържане на блясъка и красотата и най-вече за здравето на очите на котката трябва да сме, собствениците koteek. В тази статия ще разгледаме най-често срещаните симптоми и заболявания при котки очи.


Симптомите на очни заболявания при котките

  • набор от различно естество и интензивност
  • сълзене
  • червенина
  • крив
  • светлина избягване
  • помътняване на окото
  • необичайни движения на очите
  • промените цвета на очите и т.н.

Конюнктивит в Котки

Най-честото заболяване на очите. Това може да се дължи на травма, чужди тела, химикали, инфекциозни заболявания, бери-бери, и т.н. Конюнктивит при котки на окото изглежда блед млечен филм животно постоянно тер око изглежда селекция от окото.

Болести на очите Котки

Има различни форми на конюнктивит: катарален, гноен, абсцес, фибринозен и фоликуларен. През всяка форма на заболяването, първо трябва да разберете причините и да го отстранят.

Катарален конюнктивит се обработва с водни разтвори на 0.25% levometsitin капки 10% натриев sulfatsil изкопаване в кухината на конюнктивата на 2-3 капки 3-4 пъти дневно.

Гноен конюнктивит котка - промива очи furatsilina разтвор (1: 5000), разтвори на антибиотици, сулфонамиди. Използвайте тетрациклин, еритромицин и други мазила (положи 2-3 пъти на ден в конюнктивалния кухина). Може интрамускулно инжектиране на антибиотици.

Не забравяйте, че конюнктивит - е заразно заболяване, така че е необходимо да се изолират котката от други домашни любимци и след контакт с болно животно да се мият ръцете старателно.Ентропия и ектропион

Закрепване навътре или навън марж капак обръщане е поради травма, възпаление, изгаряния, спазъм рефлекс в остър конюнктивит.

Симптоми: мигли и опаковани в ръба на клепача, мокро, силно сълзене, зачервяване на конюктивата.

Помощ трябва да има ветеринарен лекар, който премахва възпалението, ако е необходимо - да се прибягва до операция.

Кератит или роговицата възпаление при котки

Възпалението предизвиква същите причини като конюнктивит. Разграничаване повърхностни, дълбоки, гнойни и гноен кератит.

Заболяването започва с прекомерно сълзене, празнина око е частично затворен, а когато зачервява конюнктивата. Тогава мътна роговица, кератит гноен роговицата става жълто-зелен. Усложнение образува абсцес, язви и нарушаване на целостта на роговицата. Дефектът се запълва с съединителна тъкан и се образува катаракта око.

В малкото подозрение за кератит трябва да се потърси лекарска помощ, за да се предотврати ранното лечение и усложнения. Най-вероятно, лекарят ще определи измиване Furacilinum прилагане на капки и мехлеми с антибиотици. В началото на заболяване при асептични процеси могат да определят капки или мехлем с хидрокортизон.

Катаракта при котките

Симптомите на болестта са като катаракта, която става интензивно пушени или бяло. Като правило, собственик на котка забелязва това, когато се гледат очите на вашия домашен любимец. В по-ранните етапи на няколко забележими мътността може да забележите, ветеринар чрез използване на офталмоскоп.

Катаракта може да бъде вродена или сенилна. Също катаракта може да се дължи на инфекциозни заболявания, метаболитни заболявания, като диабет. Потъмнени лещи не предава светлина, нарушено зрение и слепота може да се случи.

Медицинско лечение на катаракта податлив на изключително слаб. Ако сте прибягва до лечение, това е операция.

Глаукома (увеличение на очно напрежение)

Заболяването придружен от повишено очно разстройства изтичане възниква, тъй като течността вътре в окото.

Имайте предвид, че глаукома е първичен при котки като отделна болест, и вторичен - вследствие на заболявания на окото. Това може да се лекува първична глаукома не може да се използва за лечение на вторична глаукома. Като се вземат предвид всички тези нюанси, които трябва да диагностика и лечение е квалифициран ветеринарен лекар.