Възпаление на мастните жлези под мишницата причини, симптоми, лечение

Възпаление на мишницата, която е

Човешката кожа съдържа голям брой на потните жлези. отговорен за терморегулацията. Повечето от тях се намират в зоната на подмишниците. Поради това доста често срещано заболяване е хидраденит - възпаление на мастните жлези под мишницата.

Причините за възпаление

Развитието на възпаление може да се дължи на различни фактори. Точните причини за заболяването не са известни, но основната причина за възпалението е след запушване на червата, заради който съхранява повече под кожата мазна субстанция. По същия начин, на принципа на развитие се характеризира с нормална кожа пъпки и акне, с единствената разлика, че хидраденит засегнатата област на кожата е много повече.

Възпаление на мишницата, която е

Факторите, които предизвикват заболяването:

  • Неспазването на хигиенните норми. Основната причина за запушени пори, което след това води до развитието на възпаление, е прах. При липса на редовна хигиена грижи процес нарушена кожа дишане, което също е фактор провокира хидраденит.
  • Инфекция. В повечето случаи заболяването се причинява от инфекция хит. Обикновено, като причинител на заболяването са бактериите Staphylococcus ауреус. Тези микроорганизми са способни да проникнат в мастните канал през фоликуларната устата. Едновременното фактор е наличието на хронични заболявания, агенти, които е ауреус.
  • Повишено изпотяване. Това явление може да се дължи на заболявания на нервната система, както и повишена физическа стрес и натоварване на организма. Секретирани пот е източник на храна за редица микроорганизми, които отпадъци попадат в каналите на мастните жлези, започват да се разлагат, като по този начин предизвика реакция на организма под формата на възпаление.
  • Хормоналните промени в тялото. Hidradenitis под- развитие може да се дължи на промени в чувствителността на организма към някои хормони. Ако заболяването е причинено от ендокринни заболявания, тя има дълга и често повтарящ достатъчно под формата на рецидив.
  • Намален имунитет. Влошаването на способността на организма да се противопоставят на различни патогенни микроорганизми значително увеличава вероятността от развитие на възпалително заболяване. В този случай, трябва да се отбележи, че нивото на местен имунитет оказва значително влияние върху качеството на грижите, както и козметични продукти, включително и против изпотяване, дезодоранти и различни парфюми.

Освен това, известно е, че вероятността от развитие на хидраденит предположим увеличава значително при хората, които редовно пият алкохол и дим. Също така, болестта е наследствена, а в някои случаи, може да се предава генетично.

Като цяло, може да се появи възпаление на мастните жлези под мишницата по различни причини и поради влиянието върху организма утаяване фактори.

Основни характеристики

Възпаление на мишницата, която е

Важна особеност е поддръжката му хидраденит симптом. Поради това, окончателна диагноза на заболяването не изисква никакви специални процедури, като за диагностика на само един преглед на пациента.


  • Появата на възли. В по-ранен етап на заболяването в аксиларна кухина появява малък пакет, което е над кожата. Неоплазми достатъчно плътен на пипане. С кликване върху засегнатата област, болката обикновено липсва.
  • Сърбеж по кожата. Появата на подкожно възел често е придружено от възникване на неприятни усещания в областта. Най-често се наблюдава при пациенти с сърбеж, който се характеризира с висока интензивност. Тя може да се увеличи, когато е мокро тумор, който се появява по време на къпане или изпотяване.
  • Болезненост. Постепенно засегнатата област започва да се увеличава. Това е свързано с развитието на възпалителния процес. В този период от време може да се наблюдава при пациенти с остър краткотрайна болка. Обикновено това се случва, когато позицията на тялото, бързи движения с ръцете си.
  • Повишаването на температурата. Разположението на възлите в пациент има повишаване на местната температура. И може да предизвика усещане за парене. Кожата често променя цвета си става ярко червено, става ясно изразен блясък. Освен това, има изпотяване разстройства, което води до увеличение в областта на възпалението.
  • Външният вид на тумори. В случай на продължително отсъствие на терапия при пациент под мишница има голям акне тъмно синьо или черно. Това неоплазма съдържа големи количества гноен материал, който се получава в резултат на възпалителна активност. Такива тумори усеща по време на движение и могат да взаимодействат с ръка в нормално спуснато положение.

Като цяло, хидраденит придружава от различни симптоми, тежестта на който зависи от стадия на заболяването.

Лечение на възпаление на мастните жлези

Възпаление на мишницата, която е

Като цяло, хидраденит, когато е готово правилно, може да се лекува и не изисква хирургическа намеса. метод Лекарствената терапия се извършва.

По-специално, използването на бактерицидно и антисептично средство локално приложение. Това е най-подходящ за тези цели мехлем, алкохол тинктура от йоден разтвор.

За бързо и успешно лечение е достатъчно важен, за да се съобразят с общите правила за хигиена. Пациентите трябва да бъдат редовно измити засегнатата област на кожата с помощта на бактерицидно сапун с топла вода.

Антимикробната терапия може също да се осъществи чрез прилагане на лекарства през устата. В повечето случаи лечението е не повече от 14 дни, както е правилно избран лекарство има ефект почти веднага след началото на приема.

За да се извърши третиране с помощта на таблетки трябва да позволява само специалист. В допълнение, това е много важно да се спазва дозировката, посочена в указанията, както и да се запознаете със списъка на противопоказания и възможни нежелани реакции.

Хирургично лечение може да се използва в по-късните етапи на заболявания, при които лекарствената терапия е неефективно. За лечение на възпаление аутопсия извършва язва и отстраняване на съдържащи се вещества. Впоследствие произведен процедури, насочени към ускоряване на лечебните тъканите.

Възпаление на мишницата, която е

Hidradenitis под- лечение може да се извърши като се използват известни терапии. За тази цел листата на сок от алое, който се характеризира с ясно изразен бактерициден ефект. В допълнение, за лечение на пюре листа се използват пресни живовляк, което трябва да се приложи върху засегнатото място.

Като разтвор за измиване на кожата с възпаление на мастните жлези сол се използва под мишницата, се смесва с топла вода. Такава течност, необходима за лечение на засегнатия участък 4-5 пъти на ден.

Като цяло, хидраденит поддръжката му лечение може да се извърши с помощта на различни лекарства, чрез хирургическа операция, а също и чрез алтернативни методи медицина.


Hidradenitis - възпаление на мастните жлези в областта на подмишницата, е съпроводено с образуване на гной вид. Ако имате симптоми на такова заболяване, трябва да се потърси помощта на специалист, а не се опитват да се отърват от себе си абсцес.

Възпаление на мишницата, която е
Възпаление на мишницата, която е
Възпаление на мишницата, която е
Възпаление на мишницата, която е