Възпаление на мастните жлези под мишницата причини, симптоми, лечение

Възпаление на мишницата, която е

Човешката кожа съдържа голям брой на потните жлези. отговорен за терморегулацията. Повечето от тях се намират в зоната на подмишниците. Поради това доста често срещано заболяване е хидраденит - възпаление на мастните жлези под мишницата.Причините за възпаление

Развитието на възпаление може да се дължи на различни фактори. Точните причини за заболяването не са известни, но основната причина за възпалението е след запушване на червата, заради който съхранява повече под кожата мазна субстанция. По същия начин, на принципа на развитие се характеризира с нормална кожа пъпки и акне, с единствената разлика, че хидраденит засегнатата област на кожата е много повече.

Възпаление на мишницата, която е

Факторите, които предизвикват заболяването:

  • Неспазването на хигиенните норми. Основната причина за запушени пори, което след това води до развитието на възпаление, е прах. При липса на редовна хигиена грижи процес нарушена кожа дишане, което също е фактор провокира хидраденит.
  • Инфекция. В повечето случаи заболяването се причинява от инфекция хит. Обикновено, като причинител на заболяването са бактериите Staphylococcus ауреус. Тези микроорганизми са способни да проникнат в мастните канал през фоликуларната устата. Едновременното фактор е наличието на хронични заболявания, агенти, които е ауреус.
  • Повишено изпотяване. Това явление може да се дължи на заболявания на нервната система, както и повишена физическа стрес и натоварване на организма. Секретирани пот е източник на храна за редица микроорганизми, които отпадъци попадат в каналите на мастните жлези, започват да се разлагат, като по този начин предизвика реакция на организма под формата на възпаление.
  • Хормоналните промени в тялото. Hidradenitis под- развитие може да се дължи на промени в чувствителността на организма към някои хормони. Ако заболяването е причинено от ендокринни заболявания, тя има дълга и често повтарящ достатъчно под формата на рецидив.
  • Намален имунитет. Влошаването на способността на организма да се противопоставят на различни патогенни микроорганизми значително увеличава вероятността от развитие на възпалително заболяване. В този случай, трябва да се отбележи, че нивото на местен имунитет оказва значително влияние върху качеството на грижите, както и козметични продукти, включително и против изпотяване, дезодоранти и различни парфюми.

Освен това, известно е, че вероятността от развитие на хидраденит предположим увеличава значително при хората, които редовно пият алкохол и дим. Също така, болестта е наследствена, а в някои случаи, може да се предава генетично.

Като цяло, може да се появи възпаление на мастните жлези под мишницата по различни причини и поради влиянието върху организма утаяване фактори.

Основни характеристики

Възпаление на мишницата, която е

Важна особеност е поддръжката му хидраденит симптом. Поради това, окончателна диагноза на заболяването не изисква никакви специални процедури, като за диагностика на само един преглед на пациента.  • Появата на възли. В по-ранен етап на заболяването в аксиларна кухина появява малък пакет, което е над кожата. Неоплазми достатъчно плътен на пипане. С кликване върху засегнатата област, болката обикновено липсва.
  • Сърбеж по кожата. Появата на подкожно възел често е придружено от възникване на неприятни усещания в областта. Най-често се наблюдава при пациенти с сърбеж, който се характеризира с висока интензивност. Тя може да се увеличи, когато е мокро тумор, който се появява по време на къпане или изпотяване.
  • Болезненост. Постепенно засегнатата област започва да се увеличава. Това е свързано с развитието на възпалителния процес. В този период от време може да се наблюдава при пациенти с остър краткотрайна болка. Обикновено това се случва, когато позицията на тялото, бързи движения с ръцете си.
  • Повишаването на температурата. Разположението на възлите в пациент има повишаване на местната температура. И може да предизвика усещане за парене. Кожата често променя цвета си става ярко червено, става ясно изразен блясък. Освен това, има изпотяване разстройства, което води до увеличение в областта на възпалението.
  • Външният вид на тумори. В случай на продължително отсъствие на терапия при пациент под мишница има голям акне тъмно синьо или черно. Това неоплазма съдържа големи количества гноен материал, който се получава в резултат на възпалителна активност. Такива тумори усеща по време на движение и могат да взаимодействат с ръка в нормално спуснато положение.

Като цяло, хидраденит придружава от различни симптоми, тежестта на който зависи от стадия на заболяването.

Лечение на възпаление на мастните жлези

Възпаление на мишницата, която е

Като цяло, хидраденит, когато е готово правилно, може да се лекува и не изисква хирургическа намеса. метод Лекарствената терапия се извършва.

По-специално, използването на бактерицидно и антисептично средство локално приложение. Това е най-подходящ за тези цели мехлем, алкохол тинктура от йоден разтвор.

За бързо и успешно лечение е достатъчно важен, за да се съобразят с общите правила за хигиена. Пациентите трябва да бъдат редовно измити засегнатата област на кожата с помощта на бактерицидно сапун с топла вода.

Антимикробната терапия може също да се осъществи чрез прилагане на лекарства през устата. В повечето случаи лечението е не повече от 14 дни, както е правилно избран лекарство има ефект почти веднага след началото на приема.

За да се извърши третиране с помощта на таблетки трябва да позволява само специалист. В допълнение, това е много важно да се спазва дозировката, посочена в указанията, както и да се запознаете със списъка на противопоказания и възможни нежелани реакции.

Хирургично лечение може да се използва в по-късните етапи на заболявания, при които лекарствената терапия е неефективно. За лечение на възпаление аутопсия извършва язва и отстраняване на съдържащи се вещества. Впоследствие произведен процедури, насочени към ускоряване на лечебните тъканите.

Възпаление на мишницата, която е

Hidradenitis под- лечение може да се извърши като се използват известни терапии. За тази цел листата на сок от алое, който се характеризира с ясно изразен бактерициден ефект. В допълнение, за лечение на пюре листа се използват пресни живовляк, което трябва да се приложи върху засегнатото място.

Като разтвор за измиване на кожата с възпаление на мастните жлези сол се използва под мишницата, се смесва с топла вода. Такава течност, необходима за лечение на засегнатия участък 4-5 пъти на ден.

Като цяло, хидраденит поддръжката му лечение може да се извърши с помощта на различни лекарства, чрез хирургическа операция, а също и чрез алтернативни методи медицина.


Hidradenitis - възпаление на мастните жлези в областта на подмишницата, е съпроводено с образуване на гной вид. Ако имате симптоми на такова заболяване, трябва да се потърси помощта на специалист, а не се опитват да се отърват от себе си абсцес.

Възпаление на мишницата, която е
Възпаление на мишницата, която е
Възпаление на мишницата, която е
Възпаление на мишницата, която е