Времето - това е това, което е, определяне на стойността на доклада, резюме, резюме, съобщение, уики

Проучването на време

Всички метеорологични станции следят за състоянието на атмосферата. Тук, на базата на резултатите от наблюденията се съставят синоптични метеорологични карти, които показват, в коя област от времето на света. На тези карти може да се инсталира, в каква посока и колко бързо се движи въздушни маси, какъв време са те.метеорологичните елементи

прогноза за времето

Постоянно в метеорологичните обновяван сайт за времето, в течение на времето; Съобщава се, че времето се очаква през следващия ден. Тези данни са необходими за метеорологични представители на най-различни професии: пилоти, моряци, машинисти, градинари и много други.

Предсказва времето трябва да бъде не една, а по редица причини.

Движението на въздушни маси

Въздушни маси - големи тропосферата въздушни обекти, различаващи температура, влажност, посока и други атрибути.Изкуствен спътник на Земята

Много подробна информация за състоянието на атмосферата в различни региони на света, учените използват сателит.

местни признаци

Можете да предсказва времето и местните особености, основани на години на наблюдения. Ето някои признаци на стабилен ясно време през лятото: ясно небе през нощта, в облаци следобед купести. които са разпръснати през нощта през нощта и на сутринта спокойна вечер тежка роса на тревата. На сутринта вятърът е слаб, в следобедните часове се засилва от вечерта отново отслабва. Вечерта, в равнините има мъгла, която изчезва след изгрев слънце.

Преди дъжда обикновено лястовичките, летим ниско, да се разпространява дим по земята, вятъра през нощта не стихва, на сутринта, "кръжи" - много горещо и задушно.

Всеки един от тези атрибути има своето научно обяснение. Така че, в ясен пролетните и летните вечери след залез слънце има силна охлаждане на почвата и растенията. така пада росата. В облачно време облаци защитава повърхността на земята от силно охлаждане и оросяване не се образува. Така че, ако падне нощта обилна роса, ние трябва да очакваме хубаво време.

Сезони