Въпросът какво се разбира под белите кръвни клетки в натривка от влагалището

Доста често, жените са изправени пред по-голям брой бели кръвни клетки в намазка. Всяко увеличаване на броя на левкоцитите предполага активен възпалителен процес поток, причинени от различни причини, като например STI, гуша. Млечница и др. Имайте предвид, че всяко възпаление е придружено от увеличаване на броя на левкоцитите в намазка.Нивото на увеличение на левкоцити в намазка отразява остротата на възпалителния процес. Това означава, че по-големите левкоцитите в кръвните намазки, толкова по-ясно изразен възпалителния процес, предизвикан от различни причини. За съжаление, присъствието на белите кръвни клетки в намазка позволява само разкрие възпаление, но не позволява да се определи кои заболяване или инфекция е причина за патологичния процес.

Възпалителни заболявания, които са придружени от увеличаване на броя на белите кръвни клетки в вагината, следните:

  • Инфекции, инфекции, предавани по полов път (например генитален херпес сифилис, гонорея, трихомониаза микоплазмоза ureaplasmosis хламидия и др ......);
  • Colpitis (вагинит), - възпаление на вагиналната лигавица;
  • Вулвовагинит - възпаление на лигавицата на вагината и вестибюла;
  • Цервицит - възпаление на лигавицата на цервикалния канал;
  • Уретрит - възпаление на лигавицата на пикочния канал;
  • Дисменорея - възпаление на лигавицата на матката;
  • Аднексит - възпаление на яйчниците;
  • Бактериалната вагиноза (вагиноза) - вагинална дисбактериоза;
  • Кандидоза - млечница;
  • Злокачествените тумори на половите органи.Горните заболявания са пряка причина за увеличаването на броя на левкоцитите в намазка. Съвременните жени, не смесен не се опасяваме откриване на голям брой на белите кръвни клетки в намазка, тъй като в повечето случаи патологичното състояние на лигавицата на влагалището, свързани със симптоми на дисбактериоза. Ако намажете с голям брой на белите кръвни клетки, но coccal флора е нормално и тестове за инфекция са отрицателни, а след това, точно, жената не страда скрити полово предавани болести. и възпалителния процес е отражение на дисбиоза.
Научете повече по тази тема:

Допълнете въпрос!

Търсене въпроси и отговори

Намери отговора по ключова дума въпрос

допълнения Form въпрос или коментар:

Сервизът работи през деня, в работно време. Но способността ни да ни позволи ефективно да се справят само ограничен брой от вашите приложения.
Моля, използвайте отговорите за търсене (Базата данни съдържа повече от 60000 отговора). Вече са отговориха на много въпроси.

Свързани въпроси