Внос - това означава, че вносът дума

Думата "внос" и неговите производни се използват в българския език доста често. Но винаги сме наясно с тяхното значение? Какво означава това за "внос"?

Какво е файловете за вносЗа значението на думата

Съветските хора на въпроса за значението на думата "внос" би отговориха без колебание: "чужд боклук". Съответно, внос - е да се достави неща в СССР, произведени извън страната. В условията на общия недостиг на стоки в чужбина продукция за съветските хора са една от малкото възможности за подобряване на скромния си живот. Затова хората са много ценени възможност да получите внос. Чуждестранните стоки се приписва на специфични качества не винаги е присъщо на тях.

Наред с другите неща, интерпретация на хората е съвсем в съответствие с дефиницията на други източници, се разбира под внос на територията на чуждестранни стоки членка не са изнесени назад. Но такова обяснение не може да се счита за изчерпателен.

Какво е файловете за внос

За произхода на думата

Думата "внос" идва от латинската importo. Внос - това всъщност означава да "внос" или "Enter". И тук има определена двусмисленост: това е възможно да се извърши внос на различни начини. В някои случаи е подходящо да се говори за импортиране? Важно е да се актуализира речника, където тя не е само за влизане в страната на стоки от чужбина, както и техният внос на митническата територия на държавата. Това е, пуловер или дънки, закупени български туристи по време на почивка в Турция, или лични вещи на чужденец, който след това извадете обратно, внос няма да се обади. Внос - се занимава с целенасочени външнотърговска дейност, в съответствие с националните си закони или подзаконови актове (включително митници). В основата на тази дейност са икономически и политически интереси на държавата.

Това може да бъде импортиран

Какви продукти на чуждестранни производство и в какви количества, внесени на територията на страната - е въпросът за държавната стратегия, подкрепена от подходяща правна рамка. Между другото, под понятието предмет на вноса е не само материални активи. Произведения, услуги, интелектуални продукти, също могат да бъдат предмет на търговия, която също е регламентирано със закон.

Какво е файловете за внос

Аз трябва да кажа, че от времето на Съветския съюз в структурата на вноса на стоки и в редица значими промени са се случили. Съветски човек, ако той изведнъж в модерен магазин ще удари изобилие и разнообразие от веднъж пожелах външните работи. Това внос на България в момента? Да, нищо! Хранителни продукти от леката промишленост, научни технологии и съвременно оборудване, машини и много други. Въпреки това, внос-износ структура едва ли може да се нарече балансиран, но това е друга история.Някои политически термини

Всеки, който някога изучаване комунистическа литература, а може би си спомня следния състав: внесени марксизъм. Това е политическа доктрина, които не са родени в България и дойдох тук от други страни. За съвременния човек е малко вероятно да бъде важните аргументи на историците за това как идеите на Маркс, разработени в Европа, завладени български пространства и вдъхновяващи местните умове. Но практиката на използване на думата "внос" и неговите производни, за да опише политически и икономически явления може да изглежда интересно.

Какво е файловете за внос

Нещо за инфлация

"Внесената инфлация" - терминът е сравнително нова. Но същността си е същата, както и в предишните случаи: нещо е доведен до нас отвън. Какво имам в нашия регион този път?

Инфлацията (от латинската Inflatio - "бум") се нарича постоянно нарастване на цените на стоките и услугите, в резултат на покупателната способност на местната валута става по-ниска. Това е в резултат на някои вътрешни катаклизми, които се случват амортизация на пари и хора на определен размер могат да купуват стоки, днес е по-малко, отколкото можеше да си купи вчера. Инфлация - явлението е изключително неприятно, и двойно по-жалко, ако причините са извън страната. Така например, в резултат на увеличаване на цената на вноса на суровини за повишаване на цените на зависимите от местни стоки. Понякога внесената инфлация може да е резултат от сложни финансови отношения между националните валути с валутите на други страни.

Внос като технически термин

Трудно е да си представим всички възможни удобства, което отваря възможността за работа с компютър с помощта на информацията на чужди бази данни. Разбира се, това не е за шпионаж. При предоставяне на обичайните онлайн магазин за домакински уреди. Магазинът работи със собствениците на стоката, и е важно, че за всяка промяна бе последвано от съответни промени на информация магазина (например, наличието или липсата на определени стоки) в база данни с доставчика. Следователно, услуга, която ви позволява да се поддържа база данни на онлайн съхраняване на данни се актуализират. Тази услуга, от своя страна, се основава на възможността за импортиране на данни в информационните файлове доставчици на клиентите.

Какво е "внос снимки"?

текущия потребител компютър на доста разглезени. Той вече не е достатъчно за текст и цифри - той копнее за нови услуги, по-разнообразен и колоритен информация. Една от възможностите - внос снимки. Какво означава това?

Какво е файловете за внос

За цифрови фотоапарати (камери) фотографии - това е просто файл, който може по някакъв начин да се справят (всичко зависи от функционалността на камерата). Но най-интересното работата със снимки директно на вашия компютър. Внос - е да преместите или копирате файла, който се постига чрез техническа манипулация (и двете устройства са свързани) и софтуер (при условие, възможност за импортиране и компютъра, и на камерата). Това е! Освен това, внесени картината може просто да се съхранява, но можете да се справите с помощта на някакъв софтуер (например Adobe Photoshop). Този обмен на информация дава възможност наистина неограничен между различни устройства. След компютърна обработка обикновена картина може да се превърне в произведение на изкуството. Но компютър текстови, илюстриран необходимата снимката, само допринася за неговото значение и стойност.

Възможност за импортиране на снимките ви позволява да съхранявате любимите си снимки, създаване на тематични фото албуми, споделяте снимки с приятели и така нататък. Н. импортирането на файлове, може да бъде не само с камера, но и с картите с памет, скенери и други устройства. В допълнение към снимки, текст внос, музика, видео. Комбинацията от различни методи за обмен на данни ви позволява да създадете уникални мултимедийни проекти, а просто да получите удоволствие от работата си пред компютъра.

Какво е файловете за внос

За отметките

заключение

Какво е файловете за внос