видове птиците от грип, симптоми, лечение, профилактика

Грип - вирусно заболяване, предава чрез капков която засяга дихателната система, част от групата ARI, което води до сериозни усложнения, като например пневмония, загуба на слуха, зрението и смърт.Всяка година, в допълнение към добре познатия, има нови вируси с променен РНК, които причиняват грип. Видове грип А, В и С Годишно, има изблици на епидемии.

Смятан за групата с най-малко опасен вирус, тъй като тя не причинява епидемии, ограничени само от респираторни заболявания, без кашлица и треска.

Вирусът група включва следните щамове: H1N1, N1N2, H3N2. Преди известно най-опасния щам на грип A / H1N1, или свински грип, без навременно и адекватно лечение може да доведе до смърт.

предотвратяване лечение симптоми грип
Постоянна промяна или мутация на вируса позволява лесно да избегне подкрепа на имунната система (лице, птици, чифтокопитни животни). Докато по-рано заразен медии е податлива на грип през целия си живот, това е, организма на гостоприемника развива антитела срещу вируса, отговорен за грипа. Видове грип атакува човек или животно, вече не се възприемат от имунната система и ще удрят тялото отново, и до болестта на антитяло ще продължат с пълна скорост.

Повечето хора имат вроден имунитет, но е възможно да се прибегне до ваксинация.

Всяка година повече от 25 на сто от населението на света се разболява сезонния грип, броят на смъртните случаи, свързани с болестта, като се започне от 3500 до 50 000 (средно на година - 38 900).

сезонните грипни симптоми

Често хората не винаги са в състояние да се прави разлика между веднага сезонния грип и настинка, тъй като симптомите са доста сходни: храчки, дебел разряд, запушване на носа, главоболие, слабост, тежест в мускулите и ставите, треска. Въпреки че по-голямата част на заболяването продължава в продължение на седем дни без всякаква медицинска помощ, но все пак много опасно за лечение на болестта на техните собствени, без участието на специалисти в някои случаи това е изпълнен с усложнения.

предотвратяване лечение симптоми грип

Усложнения от грип може да се прояви в:

 • бактериална пневмония;
 • синузит, глухота, инфекциозни заболявания на вътрешното ухо;
 • дехидратация;
 • възпаление на сърдечния мускул.

Има една определена група от хора, за които всеки грипен вирус може да бъде много опасно:

 • възрастни мъже на възраст от шестдесет и две години между;
 • жени от шестдесет и седем годишна възраст или по-големи;
 • бебета и деца в предучилищна възраст.

Лечение на сезонен грип се препоръчва лекарства като "Theraflu", "Codelac" "Panadol", "доктор на мама".

превантивните мерки, които са най-ефективни срещу вирусни заболявания: носенето на превръзки за антивирусна, навременна ваксинация, използването на антисептични средства за дезинфекция на ръце, като витамини и хранителни плодове и зеленчуци.

Инфлуенца по птиците при хората

Симптомите на H5N1 грип са подобни на началните симптоми на сезонен вирус: повишена температура, кашлица, тежест в мускулите. По този начин се развиват усложнения като пневмония или дишане са фатални проблеми в 70-85% от случаите. Тежестта на заболяването зависи от имунитет или ваксинация на пациента и колко опасна грипният щам на отделния организъм.

предотвратяване лечение симптоми грип
Най-голям брой H5N1 заразените записано в Мексико, Тайван, Япония и Канада. Сега няма докладвани в областта на медицината, когато носителят на H5N1 на вируса беше човек случаи, обаче, птичи грип остава заболяване, което може да бъде фатално.

Предотвратяване на опасни заболявания

На прехвърляне на вируса на птичия грип от човек на човек е без лоши данни, но има случаи, когато се появи на инфекцията чрез директен контакт със заразени птици или чрез повърхности, замърсени с фекалии птици амбулантни търговци.

Инфекция на месо или яйца не може да бъде, защото термична обработка убива вируса.

предотвратяване лечение симптоми грип


За да се предпазите от вируса, трябва да:

Не забравяйте! Годишна ваксинация срещу сезонния грип не е благоприятна за развитието на имунитет срещу инфлуенца по птиците.

Ефективни лекарства за лечение на вируса H5N1

При определяне на началото на симптомите на пациентите птичи грип предписани инхибитори широкоспектърни, като невраминидаза.

Обикновено, за медицинско лечение, използвани лекарства: "Oziltamivir", "Zanimivir", "Relinza". В случай на повишаване на температурата до 38 градуса препоръчва антипиретици, като ацетаминофен. Когато усложнения на болестта и съмнения за пневмония предписват антибиотици.

В някои случаи, използването на "Antigippina", "Аналгин", "аспирин" може да доведе до сериозни последици, като например глухота.

H1N1 и нов грип, известен като свински

предотвратяване лечение симптоми грип
Обикновено симптомите на вирусни инфекции са много подобни, а не изключение, и свински грип. Видове грип, като А и С, се проявяват същите симптоми като H1N1, но за разлика от нея се срещат по-малко болезнени и предотвратяване на усложнения като белодробен пневмония.

Симптомите на вируса H1N1

Заразени наблюдава повишаване на температурата до 38-40 градуса, патологични главоболие, запушване на носа, в съчетание с хрема, оток на гърлото, умора, суха кашлица и задух, тежест в мускулите и ставите, признаци на отравяне.

Протичането на заболяването зависи от състоянието на здравето и имунната система на индивида, но според всички H1N1 грип започна лечение през първите седем дни на болестта, така че лечението е било успешно и без усложнения.

рискова група

В случай на риск от заразяване с вируси включват:

 • жените в 1-3 триместър на бременността;
 • възрастни хора на възраст от шестдесет години между;
 • кърмачета и деца до седем години;
 • хора с хронични заболявания: пневмония, пиелонефрит, диабет, вродени сърдечни заболявания, холецистит, сезонна астма.

При констатиране на H1N1 симптоми трябва да отидеш на лекар, ако не можете да се обадите линейка, можете да започнете лечението с антивирусни препарати ", Temiflyu", "Relinza", "Zanomivir", за да усили ефекта на натоварваща доза трябва да се приема през първите четиридесет и осем часа.

Свинският грип при деца се лекува по същество означава "Temiflyu" и "Relinza", но те трябва да се прилага с повишено внимание, тъй като най-вероятно проява на странични ефекти, като например тежестта на болки в корема, главоболие, признаци на остро отравяне.

Новият грип е възможно да се спре своевременно ваксинация е особено важно да се ваксинират хората, изложени на риск.

можете да избегнете инфекция, ако не пренебрегва следните мерки:

 • използването на разполагаемия тъкан при кашляне или кихане;
 • хигиена на ръцете и лицето;
 • проветрете помещението, за да чисти предмети за бита;
 • използва защитна превръзка;
 • провеждат навременни ваксинация.

Свинският грип при деца обикновено е епидемия.

Най-кървавият в историята на грипния вирус

"Испански грип", или на испанския грип - вирус, който уби огромен брой човешки животи в историята на човечеството. Ние знаем от историята, че през 1920-1921 (20 месеца), са били заразени с повече от 600 милиона души, т.е. 30 на сто от населението на света. Според броя на смъртните случаи, епидемията е един от най-големите бедствия в историята на човечеството. Вирусът причинява епидемията е толкова опасно - A / 1N1N1.

 1. Сиво-син цвят на лицето.
 2. Цианоза.
 3. Инфекциозна пневмония.
 4. Кръвохрак.
 5. По-тежки стъпка придружена от наличието на кръв в белите дробове, което впоследствие води до смърт от задушаване.

Заболяването може да се осъществи и без симптоми, но в този случай пациентът умира след няколко дни.

Испанският грип е получил името си от мястото, в което за първи път е записано пандемия - Испания.

стомашен грип

Видове грип, като ротавирусна инфекция или гастроентерит, в действителност, грип не се считат като причинител на заболяването е калицивирус, който причинява възпаление на стомашно-чревния тракт на хората. По принцип, на болестта, претърпени от деца на възраст под седем години, а в редки случаи възрастни. В същото време, чревния грип при възрастни със силни имунни системи може да се случи в латентна форма, пълно възстановяване в този случай идва в рамките на една седмица.

Обикновено вирусът навлиза в тялото с лоша лична хигиена. При хората, грип стомаха се нарича "болестта на мръсните ръце".

Симптоми и лечение на стомашни грип

предотвратяване лечение симптоми грип
Няколко часа преди появата на гадене, повръщане, диария и кашлица с храчки, симптоми на болки в гърлото, хрема, които се провеждат в рамките на няколко дни.

При първите признаци на заболяването трябва да се консултирате с лекар, който е предписано лекарствата за подобряване на ензимите на храносмилателния тракт, като "активен въглен", "Filtrum" "Smekta", "Polysorb".

Поставени под карантина с грип

Карантина - мярка, целяща предотвратяване вирусни заболявания. карантина, в зависимост от тежестта на заболяването и броят на заразените средно на седмица.

Най-често обявена грипна карантина в училище или детска градина, това се дължи на факта, че имунната система на детето все още не е формиран, а тялото не може да устои на инфекция.

Карантина заяви, че ако училището е на не повече от двадесет на сто от децата.

Преди очакваната епидемия е необходимо да се ваксинират деца и възрастни (с разрешение от родителите), проветрете помещението, дезинфекция на работни повърхности, избягвайте големи тълпи. Важно е да се помни, в периода на карантина за грип или ТОРС забранен профилактична ваксинация и тест Манту.

Мерки за предотвратяване на грип

предотвратяване лечение симптоми грип
Лекарите препоръчват като превантивна мярка за укрепване на тялото и имунната система през цялата година чрез закаляване, курсове по гимнастика, хранене и прием на витамини и минерали. Най-ефективният начин е ваксинация срещу грип в продължение на две или три месеца преди очакваната епидемия. В допълнение, на обществеността трябва да носят защитни маски, да ги промените на всеки три часа.

предотвратяване лечение симптоми грип