Видове кетъринг - studopediya

Правилната организация на хранене включва редица фактори. Това меню селекция, сумата за изчисляване на храна, места, маси и прибори, правилното сервиране. На банкета, правилните гостите за сядане, както и на бюфета - компетентен поставяне на съдове и свободен достъп до тях.- готвене в стаята;

- готвене на открито (услуга на храна);

- договор за доставка (доставка до офиса);

- продажба на готови кулинарни продукти на дребно;

- кетъринг и коктейли (изход бара)

Кетъринг - един от най-популярните видове храна, която има много общо с традиционен ресторант обслужване. Освен организацията на масата, клиентът се приканва подходящо оборудвани зали, които могат да бъдат използвани за различни дейности. Обикновено съоръжения, предназначени да получи от двеста до няколко хиляди души. Съоръжения от този тип се наричат ​​кетъринг банкетни зали, както и един от нейните предимства - цялото необходимо оборудване е инсталирано в сграда, където техники. Има на разположение за подготовка и готвене, замразяване пространство за съхранение на хранителни продукти, както и мястото и оборудване санитарна кухня. Друго предимство - наличието на помещения за съхранение на напитки, ястия и прибори, покривки и елементи от дизайна. Възможността да се използват съоръженията за спестяване на време за обучителни дейности, свързани с доставката, инсталирането и конфигурирането на необходимото оборудване.Кетъринг извън заведението предоставя услуги на предприятието на клиента. Особеността на този вид храна се дължи на факта, че повечето ресторанти имат малки стаи и не могат да служат на голям брой гости. Готвенето се извършва в ресторант, след което поръчката се доставя на място. Ресторантът е отговорен за качеството на подготовката и доставянето на храна, сервиране, професионално обслужване, почистване и окончателното уреждане с клиента в края на събитието.

В договора за доставка. Много компании, да се грижи за изхранването на своите служители да използват услугите на кетъринг фирми. В тази форма на хранене също може да бъде разделена на три области: приготвяне на храна в офиса на клиента, полуготови изделия доставка и след това завърши готвене и разпределението и доставката на готови храни в опаковки за еднократна употреба.

Търговия на дребно с готови кулинарни изделия - търговия на хранителни продукти (сандвичи, сладкиши, опаковани в целофан), както и освежителни напитки по време на спортни събития, фестивали, карнавали.

ВИП-кетъринг - Кетъринг предлага услуги с помощта на високо квалифицирани готвачи, сервитьори и използването на най-съвременните технологии за обществено хранене. В предприятието на клиента и под негов надзор за извършване на обработка на продукти и приготвяне на храна. Тези работници могат да съпътстват клиента в дългата си обиколка.