Видове и класове на котешка храна, котки и котенца

Видове храна за котки, котки и котенца

Приготвени храни са разделени на три типа:

  • консерви;
  • мокра;
  • Суха.
Консервирани котки, котки и котенца в идеалния случай трябва да съдържат съставки, месо супа, зеленчуци или плодове, витамини и минерали. Преимущества на храната е вкусовите си качества (обикновено котки го обичам), запечатани опаковки (не получават бактериите, храната не се развали за дълго време, ако опаковката е непокътната), дълъг срок на годност (1-2 години, ако целостта на опаковката). Такава храна може да се издаде под формата на пасти, парчета месо (риба) в желе или бульон. Консервирани храни може да замени висококачествена естествена храна в случаите, когато производителят не е добавил един от вредните оцветители и консерванти, аромати и да използвате само висококачествени продукти (често посочват от производителя като част от месото, което е в действителност отпадъци и странични продукти). Между другото, липсата на запазени фуражи към факта, че отварянето на пакета не може да се запази свежестта на продукта. Консервирани храни трябва да се премести в буркана и магазин в хладилник.

Мокри котки, котки и котенца са на разположение в Spider-пакетите на 85-100 грама, тоест една част е предназначена за един хранене. Добросъвестните производители правят консервирана храна от качеството на месото и други полезни компоненти. Такава емисия има по-ниска влажност в сравнение с консервирана храна за домашни любимци, но ако го яде котка, тя трябва да има достъп до вода. Предимно консервирана храна са на разположение под формата на парченца в желе или сос. Открит пакет храна не може да се съхранява в продължение на дълъг период от време - храната пресъхва, започва да мирише лошо.

Суха храна за домашни любимци за котки, кучета и котки са изсъхнали хранителни съставки (месо странични продукти, зърнени култури, зеленчуци, и т.н.), количеството на влага във фуража е минимална. Ако котката не ще бъде в състояние да се пие чиста вода след хранене, скоро ще се дехидратира. Много производители твърдят, че балансът на фуража, но често ги използват за храна е изпълнен с бъбречни камъни заболявания, бъбречни заболявания, черния дроб и стомаха. Предимства на тези емисии, които са затворени в достъпността, дългосрочно съхранение, кратко, сухо собственик храна доставя малко караница. Въпросът е правилно избран храна на животните (в зависимост от възрастта, здравословното състояние, индивидуалните особености на организма) и като, за производителите е в сухи храни добавят съставки, като настоящия е ужасно (понякога вместо месо в храната съдържа пера, кости, вътрешности мозък).

Уроци котки, котки и котенца

Промишлени храна за котки са разделени в 4 класа:

  • икономика;
  • Premium;
  • Super Premium (допълнителна премия);
  • Холистичният.
Ние считаме, че всеки от класовете, какви са техните предимства и недостатъци, какво е въздействието им върху здравето на котката.

Разбира се, никой от храната, дори и най-скъпият и качеството не може да гарантира здравето и дълголетието на котката. Твърде много фактори (наследственост, лоша среда, придобити с възрастта, болест) оказват влияние върху качеството на живот на котки. И това не винаги е възможно да се намерят пари, за да си купите най-високото ниво на емисия. Как да бъдем в такава ситуация, че е необходимо да се реши само на собственика на котката, е желателно, че решението няма да навреди на животното, бе договорено с експерта.