Вибриращ мотор с ръцете си

По време на подреждане на крайградски градина парцел или двор на частна къща е неизбежно нужда от монолитен бетонови изделия. Разбира се, можете да си купите нещо. Въпреки това, вие също може да спаси, още повече, че за производството на тротоарни плочи, няколко десетки бордюри, улеи могат да притежават, бързо и евтино. Вие ще трябва най-малко една бетонобъркачка и оборудване за уплътняване на бетоновата смес. За него ще говорим днес.Прилагане на електродвигатели

Какво вибратора

В основата на всяка вибрационен служи вибрации двигател. Вибро може да бъде полезна не само за производството на бетонови елементи, но за пресяване на насипни строителни материали, храни и др. В зависимост от това, поради вибрациите, основните параметри са избрани, което е доста лесно да се направи вибриращ мотор с ръцете си.

Какво вибратора

Така че е необходимо да се прави разлика между два вида вибратори - за уплътняване на бетон и за производство на бетонови изделия по монолитен вибрационна маса. Независимо от целта на устройства за кандидатстване, при постоянна работа ще бъде по-евтино да се купи готов вибратор произведени в промишлени условия. Ако говорим за производство на парче или изграждането на един-единствен къща, домашната устройството ще бъде най-евтиния вариант.

Честотата и използвайте вибриращи мотора цикъл

Първата стъпка е да се определи честотата на вибрациите на двигателя. То може да варира 750-3000 об / мин. Тя може също да се наложи с висока честота малка амплитуда или ниско честотни вибрации с голяма амплитуда. В строеж, обикновено се използва вибро двигатели с висока честота на вибрациите от 2 до 3000 оборота в минута. В този случай, много зависи от размера и теглото на инсталацията.

Какво вибратора

Колкото по-висока честота, толкова по-инсталация структурата е подложена на умора стрес, като по този начин властта скелет стомана трябва да бъде по-силна и по-дебел. Ако превишава допустимата граница честотата, дизайнът бързо деформиран. Също така трябва да се вземе предвид и цикъл на устройството. При тежък товар и честа употреба не се препоръчва вибрационен мотор с честота по-голяма от 1500 оборота в минута.

Домашна вибриращи мотор за бетон

Какво вибратора


За уплътняване на бетон маса в мазето и други конкретни структури, използвани Vibromotors тип повърхност или потапяне. Подходящ за повърхностен вибратор вибриращи мощност на двигателя от 1 до 1,5 кВт, работещи на 220 W. Неговата схема е показано по-долу на мрежата, и се състои от:

Дръжки за задържане и прехвърляне посока на устройството.

Мотор с достатъчна мощност.

Основания за необходимия размер.

Vibromotors професионални модели имат регулируема камера, която ви позволява да настроите вибрация амплитудата и силата, с която се прави печата. Ексцентричният се закрепва към изходящ вал на двигателя. За тази цел, валът е твърдо фиксирана скоба към него и на свой ред ексцентричен тегло закрепена към резбова връзка. Разхлабване на нишката може да се регулира положението на ексцентрика спрямо вала на двигателя, като по този начин се променя амплитудата на устройството.

Immersion вибриращи мотора с ръцете си

Какво вибратора

За независими производствени Vibromotors потопяеми-лесният за използване удар капацитет от най-малко 1,5 кВт. Освен перфоратор изисква метален прът по дължина, съответстваща на дебелината на кофраж и стоманена плоча около 60 mm в диаметър. Към края на плочата за прът или клапан е заварена, а другият край е необходимо да се смила, така че да може да се определи в Перфораторът на стеблото.

Какво вибратора

Апаратът може да уплътнен бетон както въртене и възвратно постъпателно движение на същите елементи, когато са изложени на кофража, те не получават механични повреди и въздушни мехурчета от бетон ще бъдат отстранени ефективно и ефикасно. Запечатването се извършва навсякъде в строителството. Позицията на вибратора трябва да се сменя на всеки 2-3 минути. Такова домашно вибратор може да се използва в режим на чук чрез кофраж, предаване на вибрации от външната страна.

Вибриращ мотор за вибрационна маса

Какво вибратора

Даже по-лесно да се направи вибриращи мотора вибрация, което направи тротоарни плочки, цилиндрични блокове, бордюр. В зависимост от начина на използване на инсталацията, вземете необходимите двигател за скорост на вала. За производството на плочки и блокове по всеки подходящ вибратор двигател, но за разлика от външната бетон вибратор, вала на двигателя не може да бъде инсталиран ексцентричен. Фактът, че на вътрешния корпус Silumin двигателя (за разлика от промишлените електродвигатели), не може да издържи на натоварването и бързо се провалят.

Какво вибратора

За производството на този вид вибрация двигател е необходимо да се използва допълнителен ексцентричен вал, който е неподвижно закрепен към вибрационна маса. Ексцентричен тегло на вала е монтиран по същия начин, както в повърхност вибратор за бетон, и двигателят може да бъде приложен отделно към рамката на монтаж, и предава въртенето на вибрационни вал чрез конвенционален ремъчна предавка.

Какво вибратора

Тъй като вибрация мотор може да се направи евтино и бързо за всякакви цели сами по себе си, за кратко време и без значителни финансови разходи. И вие може да спаси приличен, тъй като цената на фабрика вибрация мотор 220 в завода Ярославъл - от 10 000 рубли в зависимост от капацитета. Успех на цялата работа!