Вибратор за бетон с ръцете си (ploshchadochnyj и дълбочина) схема, инструкции стъпка по стъпка, чертежи

За да се уплътни и по този начин укрепване на бетонната конструкция, трябва да използвате специален инструмент - за вибрация. С него лесно да експулсира от колоната все още пресен разтвор на излишък на въздух, поради което на бетона е порест и чуплива. Можете да си купите или да направите своя собствена ръце вибратор.Какво вибратора

Не е много дебел слой бетон на дълбочина 20-30 см високо качество уплътнява прост ploshchadochnyj вибратор. Това предава вибрации чрез по-дълбоко въздействие върху повърхността на пода. Заявление препоръчително да попълните големи площи, където ръчно подреждане и правят трамбовка невъзможно. Обемът на сместа при точката на въздействие ще зависи от ширината на подложка и капацитета на оборудването.

Какво вибратора

Universal вътре печат технология позволява засилване структура на всякакви размери, ако има вибратор с върха на желаната дължина. Това е, когато е потопена в варов разтвор около себе си създава необходимата вибрациите. В резултат на това, голяма и малка част от сместа (чакъл и пясък) се поставят в кофража най-плътно, оставяйки пространство за въздух.

Прилагане на метода включва дълбоко известна предпазливост - подсказка не трябва да се обърне към пръти за повече от една трета от нейния диаметър. Ако не направите това, ще доведе до факта, че стоманената армировка вследствие на вибрациите ще загуби контакт с бетона и става неефективна.

Какво вибратора

Тук, както и на повърхността на вибратора се действа кофраж, в която бетон се попълва - че тя се предава вибрации от специален механизъм, и той автоматично "разработвам" цялата вътре в разтвора. Запечатването в този случай не е най-пълна и по целия обем на монолита, но кофража могат да бъдат унищожени от вибрации, ако не се намери подходящ материал за него. Използването на тази технология трябва да бъде предоставена преди началото на конкретната работа.

Какво вибратора

Производство на вибрационно

Купете си вибратор за бетон по-лесно. Но ако не направите конкретната работа е постоянна, тогава няма смисъл да се харчат пари за еднократна употреба на скъпи инструменти. Цената на пълния набор от вибриращи оборудване с всички аксесоари, ще бъде най-малко 4000 рубли.

За техните нужди и временна работа са лесно да се изгради със собствените си ръце. Колкото повече, че трябва да се направи, не е цялото устройство като цяло, но само дюзата на разположение в тренировки за домакинството, перфоратори, шлифовъчни машини или просто мотора.

Основното изискване - двигателят трябва да има определена скорост за различните състави:

 • най-малко 3500 об / мин за груби разтвор;
 • до 9000 оборота в минута за среда;
 • от 10 до 20 хиляди души, ако имате нужда от вибрационни конкретни глоби.

Са важни характеристики на оборудването, които са взети за основа на самоделни инструменти. Колкото по-висока мощност, по-голям е размерът на пресован бетон ще бъде на разположение в даден момент.Електрическа бормашина е в почти всеки дом, където домакин е в състояние да направи нещо с ръцете си. В краен случай, струва си да се купи - този инструмент ще дойде по-удобно повече от веднъж и за други домакински задължения. Необходимо напрежение тренировка - около 1 кВт.

За да се получи по своя бетон тръба база домашно вибратор ще се нуждаят от неръждаема стомана с диаметър от около 45 mm и 500 mm в дължина, както и други metizdeliya които са търговски достъпни:

 • къса тръба, метални фитинги 14-15 mm в диаметър;
 • В същата дължина или малко по-малко от квадратен метален прът;
 • двойка лагери;
 • ръкав.

Какво вибратора

Инструкции за вземане vibronasadki и вал:

 • И двете пръчки са заварени един към друг, което позволява да се премине техния общ център на тежестта и да получите резултат debalansir. Нейната въртене и ще създаде вибриращи ефект. Тя трябва да бъде оставен свободен двата края на кръглите фитинги за по-нататъшно редактиране.
 • След няколко лагери, монтирани вътре заварени тръби, така че да се осигури свободното им движение да предава вибрации на вибратор на потапяне. Ако кръгъл размер на прът не позволява да я инсталирате във вътрешния цилиндър лагер на краищата това е възможно да се смила с даден файл или мелница.
 • А носа част debalansirovannoy армировка трябва да се намали, оставяйки обърната крайна част на тръбата от 5-10 mm. Свържете единия край на оста на главината.
 • В края на кръг прът да се направи отвор за свързване към вал и е заварен в гъвкава стомана кабел.
 • Ротари част vibronasadki близо нанизани на кабел ръкав, така че, когато вътрешността на тръбата не се получи бетон.
 • Към гъвкава пръчка през маркуча и осигуряване на края на получената вал яката.
 • На свободната част на стоманената сърцевина за заваряване на адаптера и да го използвате, за да свържете вал с бормашината.

Не е желателно да се откаже от производството на гъвкавия вал, въпреки дюза монтиран на описаната схема може да бъде монтиран директно на свредлото. Но връщането ще бъде твърде голям, и това е инструмент за бързо счупи. Такава вибратор е добре да се използват за уплътняване на бетон на нормална плътност.

Какво вибратора

Наистина работи законен начин да се спаси.
Това трябва да знаят всички!

Най-подходящ агрегат, тъй като тя може да предава едновременно на дюзата и въртеливо и постъпателно движение. Вибратор на пистолета е полезно за вертикални структури. За да работите нужда само от стоманени шайби, с които инструментът е фиксирана арматура-дюза. Дължината му ще зависи от дълбочината на бетон леене, целият обем на разтвора е бил подложен на вибрации свиване.

Сам удар трябва да е с капацитет не по-малък от 1,5 кВт. Трябва да се превърнат в режим шок и потопите щик в бетона на дъното, постепенно се движи по схемата на дебелината на циментова пясък смес. Ако vibroshtyka не е достатъчно дълъг, за да нахлуе общия обем, запълването ще трябва да се направи в слоеве, и вибратор на всеки етап потапя толкова дълбоко, колкото е възможно. Много добър щик вибратор за силно замесен решение.

Вибратор за бетон могат да бъдат сглобени от нулата и да закупите специална дюза (вибратор глава) с монтирани на вала. Той ще струва около 2000, но е лесно да се инсталира на собствената си към съществуващата единица и да започнете веднага. За тази цел е тренировка или мелница ос трябва да прикрепите шестнадесетичен изход за вътрешния гъвкав вал чрез подходящ адаптер. В края на маркуча се постави на металния пръстен, той също трябва да бъде свързан към инструмента. За тази тренировка 3-4 дупки къси винтове, което ще се определи на кожата на главата на едни и същи тренировки.

Производство вибратор ploshchadochnyj

За да се запечата не е прекалено силен монолитна фундаментна плоча или циментов под, ще бъде достатъчно да се използва обикновен ploshchadochnyj вибратор за бетон. Шофиране си инсталация много по-лесно, така че да го направите сами можете бързо и най-важното - евтини. Тя не се нуждае от български или чук или друг инструмент. Достатъчно малък роторен двигател и плосък палет, предаване на вибрации.

Инструкции за монтаж:

 • Заваръчна да debalansiruyuschy натоварването на вала на двигателя, промяна на симетрия.
 • Двигателят инсталирана на плоския земята на вибратора. Тя може да бъде дървена летва или плоски желязо тиган.
 • Към сайта, за да прикрепите дръжката, за да се движи машината над повърхността.
 • Свържете двигателя към електрическата мрежа, и ploshchadochnyj вибратор за бетон с ръцете си готов.