Вдишването на минерална вода в инхалатор за деца

Децата често страдат от настинки и различни вирусни заболявания, които винаги са придружени от появата на кашлица и простуда. Лекарите отдавна се използват като спомагателен метод за лечение на инфекции на дихателните пътища, като например метода на вдишване. Самата дума означава "да диша". Това е, вдишвайки през носа или устата на лекарствен пара помага да се ускори процеса на оздравяване. Той е много ефективен вдишване на минерална вода. Как минерална вода на дихателната система? Какво минерална вода трябва да се използва за лечение на деца? Мога ли да използвам всяка минерална вода в пулверизатор? Как да вдишването? Колко трябва да трае една процедура и колко често децата имат право да правят инхалации с минерална вода? Всички тези въпроси на тази страница "популярно за здраве", ще обсъдим сега.Вдишването мъгла деца

За настинки и други заболявания, засягащи горните дихателни пътища, деца често се предписват заедно с основната минерална вода лечение вдишване. Има два вида на минерални води, които се различават по своя състав:

Най-често в педиатричната практика за вдишване на използване е алкална вода. Техният принцип на действие е, че - фини частици от водата прониква в дихателните пътища, като създава алкална среда, който е вреден ефект върху различни микроби и бактерии. Алкализирането постепенно потиска развитието на вредни микрофлора в бронхите, трахеята, така че на лечебния процес е по-бързо. Кисела вдишване се използва за облекчаване на кашлица, те помагат за облекчаване на дразнене в гърлото и имат слабо изразен ефект за разреждането. Как да направите своя собствена бебе proingalirovat минерална вода чрез пулверизатор?

Инхалатор - устройство за инхалации в домашни условия

В съветско време, ако младият пациент е предписано вдишване, е необходимо ежедневно да стигнем до болницата за процедурата, която продължава в продължение на 5 минути. Това предизвика много неудобства. Сега всичко е станал много по-лесно - по всяко аптека, всеки може да си купи инхалатор. Какво е това? Това устройство е електрическо устройство, оборудвано с резервоара за разтвора на лекарството и маската. По време на работа, се случва следното - разтвор лечение фини частици, които се напръскват с определена скорост и попадат в респираторния тракт на пациента. Небулайзери няколко вида:• Парна;
• Компресор;
• Ултразвук.

Първи в списъка, използван за вдишването на горещ разтвор, например, билков. Компресори и се различават ултразвуков метод пулверизиране медицински разтвори, скоростта на подаване на лекарството и шума. Вдишването на минерална вода е подходяща както за деца пулверизатор компресор и ултразвуково устройство.

Какво минерална вода се използва за инхалации?

Алкалните инхалации правят с минерална вода "Essentuki 17" или подобни по състав "Боржоми". Първо, трябва да се освободи газът. За да направите това, разклатете добре бутилката и да го отворите. Бъдете отворени за най-малко два часа. Водата не трябва да бъде студено. Оптималната температура - 38 градуса.

Как да провеждат вдишване на минерална вода на детето?

колбата към разтвора на пулверизатор 5.3 мл вода Напълнете. Включете устройството и приложете маска за трохите лицето. Продължителността на лечението се определя в зависимост от възрастта.
При вдишване на децата бебета. Те имат нужда да диша за не повече от 5 минути.
Бебе-стара от една година може да диша малко по-дълго - около 5-7 минути.
При вдишване на водните деца от три години - на 10 минути.
Времето до голяма степен зависи от скоростта на разпрашване на вашия инструмент. Ако ние говорим за ултразвуков небулизатор, където скоростта на частиците храна е по-бързо, след това се ръководи от броя на използвания разтвор. Това означава, че бебето диша, докато препоръчания брой на минерална вода в колбата свърши.

Основните препоръки за процедурата:

• Честота на процедури за младите пациенти - 3 пъти на ден, курсът - 10 дни.
• вдишване прекарат един час след хранене, а не на празен стомах.
• Детето трябва да остане спокоен по време на процедурата - да не говорим, а не да се отдадете.
• При телесна температура над 37.5 градуса вдишване не се извършва.
• Не излизат навън (през зимата), не се пие или яде след сесията за половин час.
• При синузит и синусите вдишвайте изпаренията препоръчва нос.
• При кашлица и възпаление на гърлото, трахеята и бронхите, да диша по-добре през устата.

Възможно ли е да се излекува детето само минерална вода?

Минерална вода за вдишване на децата е много ефективно, това е без съмнение, обаче, този метод не може да замени въздействието получаване антибактериални средства, например, ако става въпрос за остър бронхит или пневмония. Алкализиране позволява да се постигне терапевтичен ефект воля, но може да не е единственият начин за лечение на сериозни респираторни заболявания. В допълнение към вдишване на вода се препоръчва да се пие минерална вода за деца с бронхит или трахеобронхит. Децата дават я трапезария лъжица 5-6 пъти на ден под формата на топлина, след освобождаване на газ.

Така че, в някои случаи е необходимо да се направи инхалация минерализирана вода в пулверизатор? Ако забележите първите признаци на настинка - хрема, кашлица, и при лечението на трахеобронхит, бронхит, ларингит и фарингит, синузит и синузит. Във всеки от тези случаи се използват успешно алкална вода "Essentuki 17", "Narzan" и "Боржоми", тъй като те са подобни по състав. Лечението не замества mineralkoj терапия лекарства, предназначени педиатър, а само ускорява възстановяването.

Олга Samoilova, www.rasteniya-lecarstvennie.ru