В първите дни на новороденото живот, които трябва да знаете, стилен майка

Какво трябва новородено дете

В болницата, като същевременно запазят майка и новороденото дете, майка ми получава първата най-необходимите умения за грижа за бебето под надзора на опитни лекари и акушерки, тя научава за измиване на бебето, отмие, се грижат за кожата си, променете памперси, за да се хранят ... модерни дрехи за новородени (фишове ), който се използва от раждането им, премахва необходимостта от модерни родители да възпирам детето (и това не е лесно!). Като цяло, мама, за да се освободи от болница получава най-много необходимо умения за грижи за бебето и запознати с дневния бебето на деня.В първите дни на новороденото живот, които трябва да знаете

Поръчка на новороденото дете на деня

Нека започнем с факта, че през последните години мнението на лекарите за рутинна новородено ден драстично се променя! Ако преди хранене се препоръчва в определеното време, детето вече препоръча хранене "при поискване", т.е., когато бебето иска да яде това, което той ще каже на единственото средство, с които разполага - плаче. Всички останали от времето на първите 3 месеца от живота, здраво бебе спи. Аз трябва да кажа, че пелените са чудесно да улесни живота на родителите си и позволи на децата да спят толкова, колкото искат. Не забравяйте да се промени пелени между сън и хранене.

По този начин, в режим на деня в първите дни от живота на новороденото е да се гарантира, че детето се храни, когато гладен и когато не се яде, след това сън. Не се притеснявайте, че новороденото ще ядете повече, отколкото е необходимо, това е невъзможно!

Ние също трябва да се направи път за плуване, е по-лесно да се направи преди сън през нощта, в интервала 19 - 21 час, в зависимост от графика Изравнете бебето си.

Ако едно новородено бебе плаче много и не спи, това е шанс да се обърнат към лекар-педиатър, може би нямате достатъчно мляко и бебето е гладно, може би това е нещо, което притеснява и се нуждае от медицинска помощ.

А майка през първите няколко дни след изписване от болницата се препоръчва също много сън, за да се възстанови. В крайна сметка, майка ми уморен: първо тя се готвеше да си тръгне, и събира елементи в болницата в списъка. тогава той беше най-трудно - раждането, приет след изписване от болницата. към който все още трябваше да подготвят набор от предмети.Скоро родителите трябва да вземат бебето регистрация на всички необходими документи:

И това ще отнеме 7-10 дни, за да се извлече и това ще бъде възможно да се ходи с бебето на улицата. Разбира се, ако времето позволява, след разходка през зимата с новородено може да започне, ако температурата е извън не по-малко от -10 градуса.

хранене на бебето

Хранене - най-важното нещо в живота на новородено! Два варианта на храненето на бебето:

 • кърмене
 • изкуствено хранене,
 • смесен хранене.

Лошо закрепване на гърдата може да причини увреждане на зърното

Кърменето е, разбира се, абсолютно необходими, и с нищо не сравнимо по-голямо значение за детето, и ние няма да даде в тази статия, аргументите в полза на природен кърмите, и само кратък списък на това, което проблеми могат да се сблъскат кърмеща майка:

 • добро закрепване на бебето на гърдата - детето трябва да улови цялата тъмна кръга (ареолата) биберона, докато той диша свободно и да чуете лястовици на мляко; ако не запишат правилно зърното бебе потупваща, в този случай е необходимо да се премахне зърното и да даде отново. Лош привързаност към гърдите може да доведе до увреждане на биберона (резорбция).
 • Грижа на гърдата - болезненост в гърдите по време на престоя на мляко - много са раждали майки се сблъскват с този проблем, трябва внимателно да се следи състоянието на гърдите, за да се предотврати възпаление (lactostasis, мастит). На първо място, е необходимо да се намали приема на течности и, ако е необходимо, изцеждате млякото, така че да не се застояват в бележката за гърдите - на гърдата не винаги работи! Ако е невъзможно да изразя гърдите и възпалена нея, имаше печати, да се потърси помощта на акушерка (от вашия родилен дом), тя ще ви помогне rastsedit гърдите и тя ще бъде по-лесно. Rastsezhivat собствен гърдата с появата на възпаление не може да бъде! Ако треска - незабавно се свържете с Вашия лекар по време на консултацията.
 • Какво трябва новородено дете
  появата на пукнатини - не може да чака за появата на пукнатини и да го предупреди, има специални препарати за това, ние ще препоръча една от тях - Rurelan - ефективен и се препоръчва за кърмещи майки.
 • дали е възможно да се хранят бебето, ако майката е болна - в този случай, не забравяйте да се свържете с Вашия лекар, той ще ви предпише лекарства, които могат да бъдат прилагани при кърмачки.
 • кога и колко да се хранят бебето си - хранене по поръчка, веднага след като детето обяви желанието си да яде!
 • какво да прави с изцедена кърма - тя се замразява в резерв, именно по-удобно, когато майката ще трябва да се движат далеч от бизнеса.

Смесеното хранене се използва, когато липсата на мляко от майката, в този случай, както и, се консултирайте с педиатър.

Изкуственото хранене се използва, когато кърменето не е възможно, по някаква причина. В този случай, който искате да споделите с вашия педиатър, за да изберете смес, която ще се хранят бебето си, и да спазват стриктно всички препоръки. На изкуствено хранене, ние ще напиша отделна статия. Не го пропускайте. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Здраве за вас и децата ви!