Успехът в живота на най-важните принципи на ~ самостоятелно развитие, без трикове

Успех в живота - централна тема на моя блог. Поради това, че е мое задължение да напиша тази статия - основата, където можете да припряно, внимателно се говори за основните неща. Може би за някои това ще бъде отправна точка, началото на нов живот. Опитах се да се съберат тук най-важното нещо, което е абсолютно необходимо да се знаят и разбират.С известно безпокойство аз започвам да пиша по този въпрос - това е прекалено е, съжалявам, izgazhena различни бои "треньори", "експерти по мотивация" и "гуру на личностно израстване," пълна дължина от които е да упражняват уменията vparivat хората да подобрят управлението на живот. Аз ще се опитам да напиша наистина полезен материал, без вода и изтъркани баналности.

На първо място, трябва да решите какво е успех в живота. Отговори на този въпрос може да даде много. Социални стереотипи доброволно шепнат: хубав апартамент, модерен машина, мълниеносното кариера. Отговорът, като цяло, разумно. Ние се ангажираме да това и. Тази формулировка обаче е ясно непълна и не универсални. (Сега се занимава с пустословие не е ясно определяне на понятието - .. Защото това е много важно, че за да се постигне това, което не може да види много ясно. - това е невъзможно)

Мисля, че отговарят на това определение:

Успех в живота - е да постигнем истински, реални цели и стремежи, това е една възможност да водят начин на живот, който да отговаря на характеристиките на вашата личност и допринася за хармоничното удовлетворяване на всички нужди.

Няма противоречие с "обикновената" не възприемането тук - плосък кариерата машина е удовлетворението на нормални човешки потребности, и те са общи за почти всички, с изключение на няколко процента от големите майстори.

Но от горното определение, че си имаме работа с много по-широко понятие, отколкото изглеждаше в началото. И тя трябва да бъде много добре знаете. Най-важната част на определението по-горе - посочване на факта, че тя постига истинската цел. човешките желания не са ограничени до желанието за материални придобивки. В крайна сметка, ние искаме една добра, дълбока връзка с някого, когото обичаш, и чувство за смисъла на живота, както и колегите признаване и себереализация - толкова много неща!

Не по-малко важно е как живеем. Ако стандартът на апартамента, колата ще трябва да оре цяла нощ, че е малко вероятно, че ще се обадя на богат собственик на особено щастлив и доволен.

Съвет: Опитайте се сега ясно да разберат какво е успех за вас. В идеалния случай, разбира се, да пиша за определяне на основните моменти - като ще се характеризира с вашия успех? Какво точно искаш? Препоръчайте настрана за пет минути и запишете - най-конкретен и подробен.

Така че, с това, което в общи линии искам сортиран.

Сега би било добра идея да се запасите на факта, че това е необходимо за успех. Това са качествата на характера и личностни черти, присъщи на почти всички успешни хора.

2. Откритост и ангажимент към новото, желанието да се учат и да се развиват. Милиони хора са затънали в неизвестност, и псуват малка заплата, само защото те не искат и не счита за необходимо да се промени нещо. Твърде много хора от по-старото поколение на абсолютно неизвестни причини отказват да използват интернет, без значение колко да ги убеди, нито показва пример за практическите ползи. Те просто: а) не са склонни да се разбере нещо ново, първоначално като се има предвид тази глупост, и б) се ръководят в живота на емоции и стереотипи, дори не се опитва да погледнете на ситуацията като нещо ново и по-широко.Но успешните хора, напротив, са отворени за нови знания, идеи и технологии, нови хора. Тя е като им позволява лесно да стигат променящата се среда и да установят бизнес контакти с други хора. Това също е ключов фактор за липсата й може значително да се намесва.

3. трезвен и ясна представа за заобикалящата ни действителност. Може би, това няма да попречи дори критичния поглед върху нещата. Трябва да се види как вашите усилия се променят живота и ние трябва да направим, за да го промените. Определено трябва да бъде в състояние да планират и анализират действията си. В състояние е да се отдели важното от значение. Не отивам за рисковани авантюри, и да вземат своето тихо и систематично.

Освен това. Около подобряване на живота на толкова много митове и разнообразен безполезна черупка. Ние бяхме направо претоварени разкриването на различни "треньори", "мотиватори", "бизнес треньори". Те предлагат куп техники, за да се постигне успех, почти всеки от поредицата - "планината роди мишка". Не се поддаде на такъв. Трябва само да погледнете на света и себе трезво, анализира техните успехи и неуспехи, и, съответно, да се коригира стратегията си за постигане на целите.

По-горе са собственост на лицето, което помогна да донесе успех в живота ни. дали те са достатъчни, за да се постигне желания?

Не. Тези качества - почти незаменим, необходима основа, но все още не е било успешно. Те съществуват като потенциал, тоест, да виси като гранатомет след себе си. Граната зад не е опасно - той трябва да бъде отстранен, натоварване и фотосесия. И тъй като гранатомет и граната изисква човешки ръце, и вашите прекрасни качества трябва работата, за която те могат да прикачите. Ако все още седи, късметът не дойде, можете да изчакате до смърт. Трябва да добавя, че всички качества, изброени по-горе могат да бъдат разработени само в процеса на работа по нещо важно и необходимо.

Не забравяйте, че за успеха на алгоритъма е много проста. Ето го:

Исках - план - не се прави.

И само. Да, някои неща, да улеснят напредъка към tselyam.No никога усложни веригата дълго, отколкото е необходимо. Исках - да се планира - задачи - и само.

. (Всъщност, разбира се, нещата не са толкова прости, тази формула работи, но само за тези, които притежават по-горе качества, но останалите трябва да се търси патерици като визуализация, подобряване на мотивацията системи и т.н. Съветвам ви да се помни, веднъж и завинаги. - с патерици не е ukovylyaesh все пак, това и да се постигне проповедниците на поп психология: това е от полза за клиентите не успеят - защото тогава те ще трябва да си купите друга книга, Audiocourses, запишете за работилница и т.н.) ..

Когато става дума за постигане на целите, в допълнение към качеството, разговорът обикновено също се плъзга в уменията, които би било хубаво да имате успешен човек. Нека се опитаме да се изготви списък на груб тези, бих казал, че технически умения:

1. Възможност за управление на времето - управление на времето. Това е една от темите на моя блог, но пиша за него малко (защото това е технически умения, който има много по-малко важно, отколкото, например, един твърд поглед към нещата. В допълнение, по време на ефективно управление е невъзможно без солидна основа под формата на подходяща идея за цели в живота и стремежи просто невъзможно). Като цяло, на принципите на управление на времето не е твърде сложно и съвсем естествено да се направи най-важните неща, на първо място, планират времето си за една седмица, избирайки за всеки клас е най-доброто време, за да се сведе до минимум загубата на време и т.н.

2. комуникативни умения. (Разбира се, това е важно за всички, но за по-голямата част от хората. Начинът, по който ние оценяваме и как са били третирани много, много силно влияние върху това дали успеем в живота или не.) Аз го напиша "умения" защото уменията, свързани с областта на комуникацията са доста разнообразни. Тази способност да се направи самостоятелно представяне. и способността да започнете разговор. и умения за работа в екип. и липсата на страх от комуникация. (Въпреки, че последните, по-скоро, а не умение, а след това отново за основа, за разследване лоялен отношението към себе си и света).

3. умения, които да ви помогнат да се организират. Например, способността да се съсредоточи. Или контролира емоциите си. И все пак - да си поставят цели и да ги постигне. И все пак - да се бори умората. (Всички те растат от същия корен)

послепис Напомни: да четете статии по себе си не е гаранция за нищо. Можете да прочетете един милион книги и статии за самостоятелно развитие, се запишат във всички възможни и невъобразими обучения и семинари ...

... и да остане на едно и също лице, не са по-близо до техните цели на една крачка. В крайна сметка всичко зависи единствено от вас. Е, малко Destiny;)
На добър час!

С уважение, Finrod.

навигация в публикациите

И за да губят пари, не е толкова страшно, колкото вярата в успеха. Книги - това е добре, но за мнозина, те са следващите на праха му срок на събиране. Съгласен съм, че имате нужда от повече и прилага. Дори и няколко процента да вземе навика да повтарям, че това, което се признае от литературата за развитие.

С уважение, Андрей!