уринарен катетър Формулировка котка (мъжки) първично

уринарен катетър Формулировка котка (мъжки) първично

Ischuria - задържане на урина поради възможността да не изпразване на пикочния мехур, въпреки присъствието на урината.


ischuria Причината са механични пречки (хиперплазия, тумор или на простатата абсцес, камъни и тумор на пикочния мехур, уретрата свиване в резултат на възпаление или нараняване, и т.н.).

Как да се сложи катетър

Уретра - долна част на отделителната система, чрез която урината напуска външната среда по време на уриниране.

Остра задържане на урина, че се дължи на запушване на уретрата, изисква

ОБЯВЯВАНЕ уринарни катетри.

Запушване на уретрата - проява на урологични синдром, животно, застрашаващо живота.

Как да се сложи катетър

Урологични симптоми синдром:

  • често уриниране на малки порции;
  • болка и затруднено уриниране;
  • в урината на сол примеси, слуз или кръв.

Причини урологичен синдром.

  • възпалителни заболявания на отделителната система

а) цистит - възпаление на пикочния мехур

б) уретрит - възпаление на уретрата

За домашни любимци страда от частична или пълна запушване на пикочния канал, за период по-дълъг от 12 часа се характеризират с напрегнат, неестествена поза, често желание да тоалетната придружени от остра болка. Палпация на бъбреците и пикочния мехур болезнено. В случай, че сумата е винаги по-малък от размера на урина, излъчван в околната среда, опасността се крие в развитието на остра бъбречна недостатъчност, болка шок и остро възпаление на канал по. Дори и след катетеризация и възстановяване на проходимостта на трудност уретралния канал уриниране там няколко дни.

За диагностика на остра задръжка на урината трябва да се палпира пикочния мехур на животното. Пикочният мехур се намира в областта на корема между задните крака и леко пред тях. В резултат на запушване на урина тя прелива и се превръща в твърд, голям размер, с размерите на топка за тенис, и пациентът ще бъде притеснен и да се устои.Нормално мехур частично изпълнен с урината, палпация като спукан балон е мека, и с минимално количество урина в него тя изобщо трудно да се намери.

Съответните собственици. Знайте !!

Когато задръжка на урина в натрупването на токсини в кръвта, което може да доведе до смъртта на вашия домашен любимец.

Най-важното нещо, с задръжка на урина - как може да се постави уринарен катетър е по-бързо да се възстанови нормалния поток на урината.

Как да се сложи катетър

Инсталационната процедура често е болезнено уринарен катетър, и ветеринарните лекари, понякога се използват предварително се даде успокоително. Катетъризация много котки е успешно.

Смазка катетър се вкарва в уретрата и аванс, доколкото е възможно в своите лумен. Ако има камъни в пикочния канал, докато напредва катетъра може да получи усещане за контакт с повърхността, покрита с пясък. Ако не е възможно за по-нататъшното развитие на асистента на катетъра се прикрепя към спринцовката с катетър, изпълнен с стерилен гел смазани или физиологичен разтвор и внимателно ги въвежда в уретрата до степен, че, тъй като лицето, извършило катетеризация ангажира катетър намира в отдалечената част на уретрата, предпазливи възвратно-постъпателно движение структура за целите на изместване, причинява запушване. По време на развитието на катетъра трябва да дръпнете препуциум и самия пенис (в опашната посока). Това прави възможно до известна степен да се изправи уретрата и да се улесни вмъкването на катетъра в пикочния мехур.

След въвеждане на катетъра в промивка на пикочния мехур извършва последно толкова дълго, докато промивките станат прозрачни.

Грижи след катетеризация

Повечето котки след дълго забавяне уриниране, колкото е възможно

по-добре да се оставят няколко дни в болницата на нашата клиника

с катетри за инфузия и антибиотична терапия за контрол и общото състояние на урината.

Референтни стойности образувани УРИНА -

След катетеризация животните подкожно или интравенозно приложение решения, за да възстанови баланса и отнемане vodnoelektrolitnogo интоксикация на, спазмолитици - възпалени уретрата релаксация, антибактериално - да се предотврати развитието на бактерии върху увредената лигавица на уретрата и пикочния мехур и аналгетици.

За лечение на заболявания, които причиняват симптомите на UCSC, използвайте продължителни курсове на антибиотици, за да се елиминират възпаление, специална диета, която предотвратява образуването на камъни и пясък, което намалява плътност и увеличава обема на урината. Обезболяващи, като не-спа, се използва за отпускане на мускулите на пикочния канал и да се улесни отделянето на урина. Освен това, Вашият лекар може да посъветва да вземете тест на урината на редовни интервали.

За да се предотврати необходимостта от:

  • специална диета, която предотвратява образуването на камъни и пясък;
  • Периодично се вземат тест на урината, а в някои случаи и химията на кръвта;
  • Редовен ултразвук на бъбреците и пикочния мехур.

Как да се сложи катетър

(RUR.): 48.00