Украшения от мъниста за начинаещи рисуване и шевни машини за начинаещи

Украшения от мъниста за начинаещи изглежда доста трудна задача. Работата наистина усърдно, тялото изисква много внимание. Въпреки сложността на този вид ръкоделие е лесна за научаване.Какво е избродирана с мъниста

Предимства на работа с мъниста

Също така от голям интерес за процеса и използването на въображение, бродерия от мъниста отвлече вниманието от суматохата релаксиращо и успокояващо. Това хоби се счита за много добър антидепресант.

Какво е избродирана с мъниста

Ако работата се извършва внимателно, тя изглежда като произведение на изкуството, което ви позволява да се украсяват интериора е оригинална, дрехи и всякакви аксесоари. Така естетически занаяти ангажирани дори много от членовете на мъжкия пол. Резултатите от упорита работа могат да се видят на снимката:

Какво е избродирана с мъниста

Как да започнете бродерия

Дебелината на тъкан и плътността избран в зависимост от размера на перли. Започнете да учите по-добре на дебел платно с големи клетки. Първата снимка трябва да бъде много прост, с малък брой цветове и съдържа подробна схема. Иглата трябва да бъде без да се удебелява на окото да се нанизват мъниста лесно. Дължина на конеца трябва да се направи около 30-40 см.

Платът е абсолютно необходимо да се запълни в кръгла или правоъгълна обръч. Ако малката снимка, на ръба на изградена по периметъра с парче плат. За удобство при употреба и съхранение на перлите се препоръчва да се закупи организатор с голям брой клонове. Това е полезно, когато иглата пикап топчета. В рамките на работното място поставя лек плат, в случай мъниста prosyplyutsya.Какво е избродирана с мъниста

В специални магазини мъниста продават на тегло (около 1 г 50 броя). Трябва да изберете зърна от един размер в съответствие с платното (те трябва да бъде по-малък отпечатък) вземане бродерия главно употребявани керамични перли от твърда маса. Той представя огромен брой нюанси с удобни дупки. Мъниста имат и устойчив прозрачен цвят и структура.

Как да изберем схема

Схеми за начинаещи предлагат да се използва не повече от 10 разновидности на цветове от мъниста, е по-добре да останат в 5-6 нюанса. Най-лесният вариант - да се започне с готов комплект, в който платното, мъниста, игла съответства по размер и се състои подробни инструкции за сцената. След това ще стане ясно как да се отнасят всички материали, те могат да вземат сами.

Освен това, има възможност за използване на програмата за работа с схеми, за да се разработи своя собствена тема от всяка снимка или картина. Но ние не трябва да се стремим към голяма услуга наведнъж: необходимо е да се движат в малки стъпки по пътя към овладяване.

Какво е избродирана с мъниста

бродерия машини

Бродира редове последователно podtseplen мъниста желания цвят на иглата. Обикновено се започва с най-горния ред, движещи змия (след приключване на броя на порите и втората зашит в обратен ред, и т.н.). Ако започнете от най-долния ред, конецът ще се придържат към перлите върху кърпа.

Броят на клетките в диаграмата съответства на броя на зърна в един ред. Нишката трябва да е 5 пъти по-дълго от ширината на модела, но трябва да се започне с малки, за да се избегне объркване. Мъниста трябва да шият точно (с еднаква сила и наклона). По този начин, на техника за бродиране с мъниста за начинаещи разказва подробно за етапите на работа.

Осъществяване работа

След края на плата трябва да бъде напоена с топла сапунена вода, след което изплакнете с хладен, разклаща се и се оставя да изсъхне върху хавлиена кърпа. Когато е напълно суха, тя трябва да се гладят от обратната страна. По време на гладене можете да регулирате размера, опъната хоризонтално или вертикално.

Ако желаете, завършеното дело на частиците могат да се постави в рамка и виси на стената. За да направите това, сложи снимка на картон, го пъхна под ръба на плата. Тя трябва да бъде добре да се затегне, а след това се придържаме към повърхността. Обикновено поставена в рамката, без стъкло, за да се избегне възможно отблясъци.