UBS (швейцарска банка) - швейцарската

История и банка за развитие

През 1912 г. тя се сля основана през 1862 г. Централната банка на Winterthur, ангажирани в кредитната дейност и финансиране на строителството на железопътни линии, към банка Toggenburg, търговски и банката-издател, основана през 1863 в Княжество Лихтенщайн. В резултат на Съюза на швейцарските банки (; съюз де Banques Suisses, Unione ди банче Svizzere, Съюз банка на Швейцария SBG) се е образувала.Поради закупуването на различни фирми и откриването на нови клонове след Първата световна война SBG тя разширява дейността си във всички региони на Швейцария. Това допринесе за процъфтяването и кредитното дело, с което банката, провеждани в чужбина, в Германия и Източна Европа, както и да участват в предоставянето на заеми в чужбина. Оцеляването на банката по време на световната икономическа криза и Втората световна война, успя да си осигури за сметка на големи финансови резерви, натрупани в по-ранен период, докато активите и капитала са намалели почти наполовина.

В SBG тя отдавна е на няколко места за регистрация, и само през 1918 г. отдел на централната сметки и през 1945 г. и седалището са били прехвърлени в Цюрих. След 1945 г. SBG продължи да развива своята клонова мрежа в страната. През 1967 г. се слива с SBG Interhandel, първата от стомаха Farben, което позволи SBG се превърне в най-голямата банка в Швейцария, по това време. В допълнение, на първия в чужбина клон в Лондон е открит.Какво е UBS
UBS лого през 1966 г.

Произход на името

Първоначално името е съкращение от френския съюз де Banques Suisses и италиански Unione ди банче Svizzere на, а по-късно и от британския съюз банка на Швейцария. В момента UBS е официално собствено име, без допълнителни стойности.

UBS в света на международните финанси

Правно регулиране на банковата UBS

Най-голямата швейцарска банка - акционерно дружество, което оперира съгласно швейцарското законодателство. Акциите на компанията са представени в швейцарската фондова борса SIX Swiss Exchange и на Нюйоркската фондова борса (NYSE).

Трансформацията в холдингова група се дължи най-вече за да се ускори развитието на Групата, като се вземат предвид съответните швейцарски изискванията за надеждност на големи финансови институции, както и на изискванията, свързани с други страни, в които оперира групата. Това означава, че е необходимо да се създаде структура, която в условията на криза ще позволи сигурното гръбнакът на холдингови локализирани проблемни области на бизнеса.

Дейност банка

единица

Оперативна група структура включва Корпоративен център (Corporate Center) и следните пет части:

  • Доверително управление
  • Wealth Management Americas
  • на дребно корпоративен
  • Global Asset Management
  • инвестиционна банка

Доверително управление

Wealth Management Americas

на дребно корпоративен

Global Asset Management

инвестиционна банка

банка Новини

Политика на служителите

Вижте също нашите материали с етикет на «UBS». Друга информация може да се намери в глава "швейцарски банки". Ключови думи: банкови мнения на UBS