Това означава, че синекурна длъжност - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.икономически речник

в преносен смисъл - добре платена работа.

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

синекури, х. (Латина задължително Кура. - Без грижи) (Портрет.). Позиция, дава добри доходи, но не изисква труд.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-S, w (Книга.). Добре платена позиция, която не изисква много усилия [първоначален. в средновековна Европа: позицията на църквата, която не е свързана с никакви задължения].

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Църква офис, донесе добри доходи и не са свързани с # 13; всеки л. задължения (през Средновековието в Европа).

Добре платена работа, която не изисква много усилия.

Синекура (от латински задължително Кура. - Без грижи) в средновековна Европа, офиса църква, трябва да бъдат изплатени, но не са свързани с получаването му от всякакви задължения или дори да е необходимо да бъде на място, на услугата. Перин. - добре платена позиция, която не изисква много усилия.

енциклопедия

(. От латинската синусови бяла риба ≈ без притеснения), В Средновековието офиса църква, трябва да бъдат изплатени, но не са свързани с изпълнението на всички задължения и дори да останат на мястото на местоназначение; С разпределение е широко практикува от папството. Думата "C" се превърна в синоним за означаване на добре платена позиция, която не изисква много усилия.

Синекурна длъжност на душата. без лечение на душата чрез) - в средновековна Европа, чисто административна длъжност в католическата църква. не са свързани с пасторален работа, грижи за душите на енориашите.

Тогава имаше един фигуративен смисъл, който се е превърнал сега ключа - всяка позиция, генериране на доходи, но не е свързана с някакви сериозни отговорности. или дори свързани с необходимостта да бъде услуга на място.Примери за използване на думата синекурна длъжност в литературата.

Чиновници скоро ще трябва да се уверите, че този слънчев загар, атлетичен младеж не гледа на поста си на синекурна длъжност. след което те Gilray старец започна да го отнасяме с уважение.

С една дума, той пристигна във Виена като либретист с италианска оперна трупа Салиери, Салиери, и Го намериха синекурна длъжност - изработен съд поет.

Приех този пост със заглавие на съветници и експерти, защото помислих, че е чиста синекура. но се оказа, че Giardia, република, която незабавно се предава от палеолита до монолита на съвременната социална организация, ФАО е изградила завод за консерви кокосово и аз като негов упълномощен представител трябва да има това официално открит.

Той не е бил кръвожаден, предпочита завладяваща мъркане, готови да поемат дял, за да споделят с никого пари синекурна длъжност. дори част от органите, - ако само той не е бил нарушен и след това да ровя под него България.

С нещо като полковник в оставка санитарите не nasshibaesh на синекури не печелят.

Полковник под маската на един-единствен зъби, след като излезе от мен навън, тържествено заявил: - В случай на успешно завършване на специална мисия, ние ще Ви помогнем да започнете много, много високо, е бил назначен на синекурни себе Браца президент!

Бяла полковник не става въпрос за мен по себе си цел синекура Браца президента като Brother полковник Белия хвърли един-единствен зъби маска превръща в опушен бял облак и се дематериализира в апаратурата за микрофон spetsvyzova.

Управляващата класа на Англия им предоставиха подкрепа и покровителство: Southey ползват блага на съда, Колридж платен пенсиониране богати животновъдите Wedgwood, Уърдсуърт получиха изгоден синекурна длъжност и е в съответствие с лидери на британското правителство.

Това магнитна сила, която винаги е страстен характер за по-умерено, уважаван и в същото време е неудобство с опит от лице, което е постигнал признание за таланта си, в района на гений, който не може да се грижи за славата на всичко това, заедно с приятелски характер и съчувствие към Джейн, начело с Джефри Carlyle търсене на някаква синекурна длъжност. което ще го спаси от които са натъпкани в Kregenputtoke.

Но дори и умен Rybnikov не разбрах в началото, въпреки че той е заявил в челото му, че Асоциацията - специален оазис на синекури. подготовка за депутатите от най-обещаващите и оцветени безчинните, за да се гарантира, че те имат правно и след фатален човек, но когато той разбра, той решава за себе си, - човек никога не знае - ухапване на парче от баницата по-голяма.

Отваря нов синекурна длъжност в нашата, така да се каже, znamenosnom отдел.

Имаше често и предателство стар банер към страната на победителя, който с нетърпение моли за милост - земя, пари, държавни синекури.

Италиански колега наистина представляваше изключение на техния капацитет за работа, тъй като останалата част от моите колеги погледна офиса в Париж като приятна синекурна длъжност.

Корупцията е метод за контрол, както и възможността за разпространение на пенсии, синекури. подкупи, и, разбира се, заглавия на благородство - източник на енергия.

Правителството Circle достатъчно хора, които търсят синекури. мързелив празен ход, готови да се откажат Пери пълна свобода на действие, толкова дълго, колкото те самите не са принудени да работят.

Източник: Библиотека Максима Moshkova