Това, което мисля отрязаната глава на мъж, интересни факти, информационни статии, цифри и новинарски

Как да му отсече главата

Традицията на обезглавяване има дълбоки корени в историята и културата на много народи. Например, в един от най-deuterocanonical книги на Библията казва известната история на Джудит, красивата La Juive че измамата е проникнала в асирийския стан обсадили родния си град и се бяха промъкнали в доверието на военачалника враг Олоферн, отсече главата му през нощта.В най-големия европейски страни обезглавяването е считан за един от най-благородните видове екзекуции. Древните римляни го използвали по отношение на своите граждани, защото процес обезглавяване е бързо и не толкова болезнено, както разпятието, която е изложена на престъпниците без римско гражданство.

В средновековна Европа като обезглавяване ползват специална чест. Ръководител отреже само благородниците; селяни и занаятчии са били обесени и се удавили.

Само в обезглавяването на XX век е признат от западната цивилизация нехуманно и варварско. В момента обезглавяването на главата като смъртното наказание се прилага само в Близкия изток: Катар, Саудитска Арабия, Йемен и Иран.

Ръководител отсече обикновено с брадви и мечове. В този случай, ако в някои страни, като Саудитска Арабия, мъчителите бяха обучени винаги, през Средновековието за изпълнение на наказанието, често се използва прости пазачи или занаятчии. В резултат на това в много случаи, отсякоха главата от първия път, не е било възможно, което доведе до ужасни мъчения и осъден възмущение тълпа от зяпачи.

Така че в края на ХVIII век като алтернатива и по-хуманни изпълнение оръжие бе представен за първи път на гилотината. Противно на общоприетото схващане, този инструмент получава името си в чест на своя създател - хирургът Antuna Луи.

Кръстникът на машината за смъртта е Zhozef Ignas Guillotin, професор по анатомия, за първи път предложи да се използва за обезглавяването на механизъм, който, според него, не би довело до допълнителна болка осъден.

Първото изречение с помощта на ужасната новина е извършена през 1792 г. в пост-революционна Франция. Гилотина позволи действително да се превърне в човешка смърт в настоящия тръбопровода; Благодарение на нея само за една година якобинските палачи екзекутирани повече от 30 000 френски граждани, организираха истински ужас за своя народ.

Въпреки това, няколко години по-късно, машина за обезглавяване подредени официален прием от якобинците под аплодисментите и подсвиркване тълпа. Франция използва гилотината като смъртното наказание, докато 1977 г., когато последният е бил отсякоха главата на европейската територия.Но какво се случва по време на обезглавяване от гледна точка на физиологията?

Както е известно, сърдечно-съдовата система чрез кръвоносните артерии доставя кислород и други необходими вещества за мозъка, които са необходими за правилното функциониране. Обезглавяване прекъсва затворената кръвоносна система, кръвното налягане спада бързо, лишавайки мозъка на прясна кръв. Неочаквано лишени от кислород мозъка престава да функционира бързо.

Времето, през което главата се извършва в този случай може да бъде в съзнанието, това зависи до голяма степен от начина на изпълнение. Ако тромава палач поредния си удари в главата, отделена от тялото, кръвта течеше от артерии преди края на наказанието - на отрязаната глава вече е мъртъв отдавна.

Изпълнението на Шарлот Корде

Но гилотината е идеалният инструмент за смъртта й нож изрежете врата на нарушителя със скоростта на светлината и много точно. В пост-революционна Франция, където са били държани екзекуции на обществени места, често палача вдигна глава, е паднал в количката трици, и я показа подиграва тълпата зяпачи.

Така например, през 1793 г., след изпълнението на Шарлот Корде, който намушкал един от лидерите на Френската революция, Жан-Пол Марат, според очевидци, палача, като отрязаната глава от косата, подигравателно я прати по бузите й. За огромно удивление на публиката се изправи Шарлот зачервена, а чертите на лицето му усукани в гримаса на гняв.

Така че първият документален запис на свидетелите е направена, че гилотината отрязаната глава на човек, способен да поддържа съзнанието. Но не и за последен.

Какво е обяснението гримасата на лицето му?

Дебатът за това дали човешкият мозък е в състояние да продължи да се мисли след Обезглавяването на главата, е продължило в продължение на много десетилетия. Някои вярват, че е изправен, като се преструваше, че лицето екзекутиран, обикновено се обяснява с спазъм на мускулите, които контролират движението на устните и очите. Тези спазми често се наблюдават и в други отрязани крайници на човека.

Разликата е, че за разлика от ръцете и краката е мозъкът в главата си, умствено съоръжение, способността да се контролира съзнателно мускулни движения. При рязане на разстояние от главата, по принцип, не мозъчна травма не се прилага, така че е в състояние да функционира като недостиг на кислород не води до загуба на съзнание и смърт.

Има много случаи, когато в тялото на режеща глава продължава да се движи пилето из двора за няколко секунди. Холандски изследователи са провели изследвания върху плъхове; те са живели дори толкова, колкото 4 секунди след обезглавяването.

Доказателство за лекари и свидетели

Една идея, че може да имате отрязана човешка глава, макар и да остава в пълно съзнание, разбира се, ужасно. Американската армия ветеран, който през 1989 г., заедно с един приятел беше в автомобилна катастрофа, описан лицето на другаря му, който стреля от главата си: "На пръв поглед изрази шок, след ужас, тъй като в края на страха даде път на печал ..."

Според очевидци, на английския крал Чарлз I и кралица Ан Болейн, след изпълнението в ръцете на палача преместен устните си, опитвайки се да каже нещо.

Най-известният от този тип доказателства е от перото на д-р Boro, който изследва главата на изпълнена престъпна Анри Languilla. Докторът казва, че в рамките на 25-30 секунди след обезглавяването и той два пъти се нарича Languilla по име, и всеки път, когато той отвори очи и да се премести вниманието си към Боро.

Разкази на очевидци, както и редица опити с животни показват, че след обезглавяването на един човек може да запази съзнание за няколко секунди; Той е в състояние да чува, вижда и реагира.

За щастие, тази информация може да бъде все още е полезен само за изследователи от някои от арабските страни, където отрязването на главата все още е популярен като легитимен смъртното наказание.

Как да му отсече главата