Топ 10 най-интелигентните породи кучета, които лесно се обучават

С натискането на бутона, вие се съгласявате с обработването на личните им данни

Ако решите да имате домашен любимец, който ще стане пълноправен член на вашето семейство, не се мързеливи, за да проведе проучване преди, какво порода куче ви подхожда най-добре. Разберете дали кучето може да се разбира с деца? Можете да живеете в апартамент? Трудно ли е да се грижи за косата? И най-важното, как тази порода е податлив на обучение? Куче, което не отговаря на отбора домакин, може да донесе в дома ви повече неприятности, отколкото радост.От наша страна, ние сме подготвили за вас списък от 10 най-интелигентните породи кучето. Кратко описание приложен.

10. австралийско пастирско куче

Най-страхотната кучето

На десетото място - австралийски говеда куче. Тази порода е много приятелски настроен към хора, но изисква много място за живеене и много физическа активност (най-малко три часа на ден). Поради тази причина, австралийски пастирски кучета са зле приспособени към живота в четири стени. Герб на тези кучета е кратък и не изисква специални грижи.

9. Ротвайлер

Най-страхотната кучето

Ротвайлер - това е един много мощен куче, който е известен с високата си праг на болка. Мускулна торс - отличителна черта на ротвайлери. От една страна, те са много приятелски настроени, а от друга - това е защитата на господаря си.

Това куче могат да живеят почти навсякъде, дори и в един апартамент, ако сте на дневна база, за да й даде възможност да изразходва енергия. Лесно се поддаде обучение.

8. доберман

Най-страхотната кучето

Ако решите да има доберман, трябва да знаете: той се нуждае арогантен шеф. Тези кучета са силни и добре тренират. Всички видове физически дейности са важни за тях: добермани трябва постоянно да се зареди някаква физическа работа или упражнения, така че да използват енергия.

Добермани - един от най-безстрашни и опасни кучета в света. Въпреки това, те могат да бъдат отлични домашни любимци, ако ги вдигне от puppyhood близо до деца.

Покриват се добермани кратко и не изисква специални грижи. Но трябва да се знае, че тези кучета са податливи на студ, така че студените дни по-добро нещо, за да ги носят.

7. Papillon

Най-страхотната кучето

Papillon - малка, но много енергичен куче. Особеността на породата - тя е на ушите, които приличат на крила на пеперуда оправи. Papillon лесно да се обучава, но живее в затворено пространство е, дадени им трудно.

Тези малки кучета лаят навсякъде, това, което често създава проблеми за себе си. Papillons палто изисква малко грижи. Зад него е необходимо да се следи и за разресване всеки ден.

6. Лабрадор Ретривър

Най-страхотната кучето

Природата надарен тези кучета ципести крака, което ги прави отлични плувци. Лабрадорите не се страхуват от студа и могат да се адаптират към почти всички условия на живот.

Лабрадор ретривър - много приятелски куче. Ако имате голямо семейство и искате домашен любимец, Лабрадорът може да бъде добър избор. Кучетата от тази порода се разбираме много добре с деца и не хапят.Най-страхотната кучето

Sheltie, може би най-чувствителните кучета в този списък. Те дори може да разбере тонът на гласа на човека. И ако се свържем със собственика с тях грубо, те просто не реагират на командите му. Това е много добро куче, които се нуждаят от една и съща стока хост. Отлично съществува заедно с хората и са лесни за влак.

Кучетата от тази порода са склонни да се притесняват от всички непознати. Ето защо, за да се избегнат неприятни моменти, те винаги трябва да се контролира от собственика.

Shelties могат да живеят със себе си в къщата, но при условие, че можете да му осигури ежедневна възможност да изпуска пара извън четирите стени.

4. голдън ретривър

Най-страхотната кучето

Може би това е най-популярната порода кучета. И това нещо е, че ретривър е много добра с хората и изпълнен с много любов.

Също толкова важно е, че тези кучета имат "мека уста", което означава, че дори може да носи сурови яйца, без да ги повредите. Това е функция, която трябва да имате предвид, ако има деца в семейството си.

Кучетата от тази порода са отлични плувци поради ципести лапи. Лесно е да се обучават, в сравнение с много други породи. Те могат да живеят в почти всякакви условия. Те се разбираме добре в апартаменти и къщи. Но косата си изисква ежедневни грижи.

3. немска овчарка

Най-страхотната кучето

Това е наистина безстрашен куче. Той надхвърли никаква опасност. Студеното време не е проблем за него. Той обучени много лесно. Можете да го науча нещо още по-бързо, отколкото се очакваше.

Немска овчарка се разбира отлично с деца и собственици. Но гостите и чужденците трябва да бъдат внимателни, когато се занимават с това куче, защото естеството на това - защитник на господаря си. Това куче могат да живеят в дома си и дори в апартамента. Въпреки това, дълга коса може да донесе много неприятности.

Най-страхотната кучето

Пудел - благородно куче. Пудел палто е много специфична, а някои дори го наричат ​​вълна и косми. И тази функция прави породата избор за хора с алергии и тези, които не обичат вълнени отпадъци на пода и неща.

Пудел заема второ място в списъка на най-интелигентните кучета.

1. Гранична коли

Най-страхотната кучето

Бордър коли се считат за представители на най-умните породи кучета, защото природата им е дал висока способност за концентрация. Можете да ги научи нещо за рекордно кратко време.

Гранична коли - това е един много активен куче, което е трудно да се разбираме в апартамента. Те се нуждаят от пространство и постоянна дейност. Ако имате голяма къща, кучето може да стане член на вашето семейство. Но хиперактивност Гранична коли би било проблем, ако децата са налице.

Grooming е съвсем проста. Редовното миене е достатъчно за този smyshlonoy порода.

заключение

Така че, ние вече знаем, което породи се смятат за най-способните. веднага повдига въпроса - кой брои? Мнение изглежда като неоснователна мнение на някого. Това е нищо. Пудел пред работи породи като Ротвайлер и немска овчарка? И куче вълча порода и не се удари в горната част? Златни и Лабрадор Ретривър? Списъкът на най-интелигентните кучета, класифицирани от гледна точка на удобството, а не по друг начин. На всеки обективен твърдение е "научни изследвания", по мое мнение, не мога.

Алекс, така че оригиналното заглавие на опитомяване не казва нищо. Има остроумие и интелигентност на разположение

още списък гр *** - не любим уелски Corgi Pembroke

"Ротвайлер - това е един много мощен куче, който е известен с ниската си праг на болка" - Какво е славата? праг Ниска болки е висока чувствителност към болка. Очевидно има предвид обратното?

НАПЪЛНО живял SOGLASEN.U ME 10 LET.NIKOGDA, никой не е бил ухапан, котка на съседа яде заедно с него от един MISKI.UMNICHKA, ни разбира, ОТ ЕДНА VZGLYADA.UKUSIL KLESCH.POHORONILI.OCHEN по-голяма трагедия за деца и за нас.

Този списък не е най-интелигентната порода кучета. Това е най-голямото куче. В сравнение с изброените видове в този списък, не, че е на първо място, или нула, а не ходят на всяко сравнение. И за овчаря и Ротвайлер не каза най-важното нещо, това е преди всичко работни кучета. И никой нормален човек не би ги държи у дома, особено в апартамента и не те не са умни и лесно се поддават на опитомяване. Тях за тази цел и заключения.

Обикновено мелез не durneya тези кучета. Лекувай животни добре и те ви изплати същата или дори повече. И оттогава се разпространи от списъка - немска овчарка, доберман, Ротвайлер. Между другото, така наречената куче вълча порода е изобретен от някои "човек в следвоенния период.