Топ 10 като не спи по време на работа

Как да работим по питие

Бурна нощ малко да работят продуктивно. След тях е нереално трудно doterpet до края на работния ден и дрямка някъде в гърба или правото на вашия работен плот. Няма значение дали сте добавяне важен доклад, се грижат за болни роднини, посочени неспокоен дете или "свети" в нощен клуб.Искаш ли да спи, така или иначе, но да работи - просто не мога. Как да не се "бум" в неприятности от страна на властите, те не заспиват по време на работа, за да развесели и да бъдат избирани това мъчение в следващия 8:00?

Само за този случай имаме 10 доказани начини. Опитайте един по един или всички наведнъж - да подобрите ефективността си, ние не обещаваме, но не заспива по време на работа - може да помогне.

Чай - Кафе - танцова

За много кафе - означава, непогрешим, неговата основна номер. И това е добре - той ободрява, това е, увеличава кръвообращението, и по този начин приток на кислород в тялото. Между другото, последните проучвания показват, че, противно на общоприетото схващане, кафе - много, полезен за сърцето. Така че пет чаши на ден, можете да си позволите и повече - не си струва.

Въпреки това, че една чаша силно питие не винаги и не с всички чудеса на строителството. Някои след доза кофеин са пълни с енергия, а други - започват да "Кунджа" интензивен и засили само в опит да легна и ще спя. На първо място, организмите са най-различни, и второ - не всички възприемат кафето, тялото на някои от неговите елементарни не може да устои, той е противопоказан при тях по здравословни причини. В зависимост от продължителността на употреба на кафе може да изиграе лоша шега: първия път, когато действително ще гони една мечта, но след това тялото ви ще свикне и сънят все още искате. В допълнение, с висок риск, че кафето "хусарски мундир" нормалния си режим - половин ден се бори с сънливост през вечерта ще бъде превъзбуден и не мога да спя отново. Един вид порочен кръг.

Ако кафето ви противопоказано или не го обичам - "хит" на чая. По принцип, подходящ както за зелено и черно. Но зелено е за предпочитане, той е отличен тоник свойства.

ободряващ аромат

Как да работим по питие
Изследванията показват много добре помогне с миризми сънливост. Ето защо, кафе или напитка, а просто помиришат. Напълно подходящ също ароматни масла. Например, можете да използвате мента или евкалипт масло. Тяхната миризма ще се събуди и да попълните тялото с жизненост, експериментирайте с етерични масла като портокал, мента, евкалипт, ела.

Ако те не са имали на ръка, ние предлагаме радикален метод - nyuhnite нещо "сливане", публикувани от остър мирис, лак за нокти, например. Тя ще ви разтърси и дори за известно време ще ви помогне да се концентрирате. Основното нещо е да не се прекалява, не прекалявайте с вдишването на бои, лепила, дим, и още повече, че не го превърне в навик - е изпълнен.

Включване на електрическа крушка, която е по-ярка

Избор на време да се отпуснете тялото ни, е съсредоточена главно върху степента на осветеност наоколо. Ето защо, за успешната борба с пристрастяването към сън включват по-ярка светлина. През деня - изчакайте до прозореца или излизат навън, на чист въздух също ще помогне да се развесели.Усложни задачата на сън

Вероятността за сън с мек, удобен стол е много по-висока. Така че просто приемам неудобно положение, извадете твърдия стол вместо столове - в неудобно положение, че няма да заспя. При тежки случаи, може и работа изправяне, особено ако вашата работа "оръжие" - за лаптоп.

Не зареждайте нагоре

Как да работим по питие
Пълен стомах, е много благоприятна за здрав сън. Дори в един нормален ден, след обилна вечеря, аз искам да вземе дрямка ", остана стомаха си", затегнете мазнини ... Липсата на сън в съчетание с пълен стомах трайно лишава си ясна глава и най-вероятно те зареже от нозете си. Гладува, разбира се, не е необходимо, но и да се изхвърлят товара. Направете малка "закуска" и убива апетита ви с нещо по-добро от протеин или просто хапане ядки. Това ще възстанови жизнеността и желание за сън няма да доведе.

увеличаване на звука

Ако работите в шумна офис или "силен" производство - помисли си късмет шумове със сигурност няма да ви позволи да заспите (въпреки че в този случай най-вероятно ще трябва упойка - в главата, не е "lusnula"). Добро решение ще бъде енергичен и силна музика. Началници и колеги, тя е малко вероятно да се насладите, както и случая най-вероятно няма във вашия музикален вкус, така че използвайте слушалки. Спокойните и подмами ритми - са противопоказани. Музика трябва да се разбърква, така че единственият енергичните и дори по-добре от нови и необичайни. Отново - не прекалявайте. Ambient сигурност не "одобрява" си podpevaniya или priplyasyvaniya.

"П.-RU" не е отменено

Говорейки за това как не трябва да заспива по време на работа, трябва да се отбележи на ефективността на всяко упражнение. Зареждане по време на работа може да бъде издаден в разходка из офиса, да се катери-надолу няколко пъти на стълбите, poprisedat някъде в коридора, или да направите "лег, лъже", подпрян на масата. Като цяло, се опитват да се движат активно, задръжте интензивни упражнения, това е страхотно, за да се отървете от мания сънливост.

процедури за вода

Изпълнете дрямка студена вода - само добро измиване. Те казват, че топлата вода е лошо ободряващо, но надежден студено. Тяло ще реагира инстинктивно към този контакт - активира защита, както при гмуркане. Към сърцето и мозъка изпраща част на повишен кислород тяло. В сърцето и дишането се изравни с получаване на тялото за продължителен физически стрес.

Концентрирайте се върху работата

Най-добрият начин за повишаване на ефективността - да работят. Съсредоточете се, когато искате да спите, много трудно. Така че, ако се окаже, че не работи, да принуди себе си да направя поне един чисто работно място. Почистете, почистването на прахта, сгънете хартията, преместете документите на бюрото. не се изисква Intelligent натоварване, а ефектът ще бъде значително. Само един вид ясно на масата е в състояние да вдигне настроението и движението няма да заспя.

"Легни, да заспи и нека да бъде"

Как да работим по питие
Ако се опитате всички тези методи, ще, както винаги искам да спя - един сън. Вземете една дрямка по време на обяд точно на вашия работен плот. Sleep за добър половината от деня, не можете да си позволите, но малко, за да си възвърне силата и облекчаване на желанието за сън След дремеше за 15-20 минути - това е. Не забравяйте да предупреди колегите си да не ви безпокоя този път и бързо се събуди в подхода на главата. И когато те се завърнат у дома, добър otospitsya.

И един съвет за бъдещето:

  • • Отидете да спи през нощта. Един от тях е точно съветите, които е лесно да се даде, но е трудно да се следват. Въпреки това, трябва да спи през нощта и за предпочитане не по-малко от 7-8 часа - това е най-ефективен в борбата срещу труда зимен сън. В тялото на мечтите "презарежда" за следващия ден и вие ще бъдете в състояние да остане буден, докато на следващата вечер.
  • • Повече плодове и зеленчуци. Пет или шест от плодове и зеленчуци през целия ден ще ви предостави нива стабилна "protivosonny" на кръвната захар. Тъй като тя се премества причина внезапни и изгаряне на пристъпи на умора и сънливост.
  • • Борба стрес. Не стърчат цялата обедната почивка в офиса - разходка на чист въздух. 15-20 би било достатъчно, за да се отпуснете и да се отървете от натрупания стрес.
  • • «рестартирания" периодично - отделям. Имайте малко на ръка, пъзел, настолни игри, кръстословици. Но не само онлайн игри - от тях и след това се нуждаят, за да бъде "разсеян".
  • • Честит спомени. Поставете върху снимките на масата или бележки, предизвиква приятни спомени от най-щастливите моменти от живота си. Когато смятате, че ролките с умора, просто погледнете ги и вие отново ще изпитат радостта.