Тофу, калории и неговите полезни свойства, какви ползи и вреди

Какво тофу

East тофу - аналог на обичайните за всички извара, прави само въз основа на мляко от соя.

Химичният състав на Източна тофу, компонентите на сирене от полза за

Преди да се вземе най-странни лечебните качества на продукта, трябва да помислите за неговия състав, който може да каже много за сирене.Тофу - продукт, получен в резултат на ферментация боб мляко. Това показва, че основният компонент на тофу - растителен протеин, който е в човешкото тяло и се абсорбира по-добре, отколкото с животински произход.

Така, че се състои от:

• растителен протеин - приблизителния размер на 8-10 г на 100 г от продукта;

• аминокиселини - 8 видове;

• Желязо - е необходимо за предотвратяване и контрол на анемия;

• Калций - укрепва костите, зъбите;

• витамини от група В, които са отговорни за паметта, доброто състояние на кожата и ноктите, тяхното здраве и красота на косата;

• селен, магнезий;

• фолиева киселина, витамини Е и F.

Където високо калорични сирене растителен произход е различен - от 73 ккал на 100 грама от продукта. Като част от никакъв холестерол спада, така че продуктът може да се счита за диета.

Предимства на хранене тофу - полезните свойства на сирене

Невъзможно е да се надцени факта на високото съдържание на растителни протеини в тофу на сирене, което в състава си възможно най-близо до животното. Соево сирене е в състояние да надмине белтъчно съдържание, дори такива популярни продукти като яйца и говеждо месо. Но за разлика от тези продукти, използването на което води до повишаване на нивата на лошия холестерол в организма, тофу намалява тези цифри с почти една трета. Следователно, тофу може да се използва за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Все пак, това в тофу полезни свойства не свършват дотук.

1. причина за рака е понякога диоксин вещество, което соев извара е в състояние да отделят.

2. Поради сходството в състава на растенията женски полови хормони - вещества фитоестрогени сирене ще помогне на дамите да се справят с хормонални нарушения, и по-специално ще бъде от полза по време на менопаузата.

3. Растителни сирене бързо и лесно се абсорбира от тялото, като същевременно се подобрява функцията на бъбреците, което премахва съществуващите неизправности и стимулиране на организма да саморазпускане на камъни в жлъчката.

4. тофу ще бъде истинско предимство полезна за хора, които са алергични към млечни продукти.5. Непрекъснато включване в храната на тофу е да се предотврати развитието на различни видове сърдечни заболявания.

6. богати на желязо състав помага да се повиши нивото на нисък хемоглобин в кръвта, има положително влияние върху текущите процеси на кръвообразуването.

7. Наличие на мед, като компонент на соево сирене, е отличен начин да се предотврати развитието на ревматоиден артрит.

8. Голяма част от калций, в допълнение към укрепването на костите, помага да реши основен проблем. Например, пълнене недостиг в организма чрез тофу може да предотврати остеопорозата или ревматоиден артрит на същото.

9. тофу не е високо калорични храни и често се използва като съставка в диета за загуба на тегло. Въпреки това, този продукт е много ефективна и най-важното - бързо отговаря глад. Това се дължи на високата концентрация на протеин.

10. селен вещество помага на тялото да поддържа вече на младите хора, се застъпва за защита срещу преждевременно стареене.

12. тофу е полезно за хора с високи нива на кръвната захар.

Яденето тофу: Вреден

Разказвайки полезните качества на растително сирене, можем спокойно да добавите към тях и безвредността на продукта. Учените изучават магията на продукта за прекалено дълго време, но досега само са успели да открият, че щетите от тофу е възможно само в случай на хранене сирене. В този случай, се боят човеците за тяхната сперма - заради концентрацията им ще бъде значително намалена, а жените - за тяхната ендокринна система, изобилие от фитоестрогени може да доведе до изостряне на хронични или просто съществуващото заболяване на щитовидната жлеза. Също така, съставът е в фитинова киселина, е в състояние да предотврати прекалено големи количества в тялото нормално усвояване на минерали и хранителни вещества.

Това превозвания продукт вреда на организма, трябва да се яде много от него. Но има и имат тофу и противопоказания за някои хора да ядат продукт строго не се препоръчва.

• растителен протеин в състава може да доведе до натрупване на пикочна киселина, като например кръвна съставка. Хората с диагноза на метаболитни разстройства на пикочната киселина трябва напълно да се откаже от използването на тофу;

• достатъчно чести, припокриването на продукта води до проблеми с щитовидната жлеза, а също и не най-добрият начин влияе върху дейността на човешкия мозък;

• Не се включат в използването на сирене за деца - тъй като на тофу значително инхибиране на пубертета при подходяща възраст може да се осъществи;

• тофу причинява значителни слабителен ефект, хората с подобни проблеми като цяло е по-добре да не се яде, а останалите трябва да бъдат лекувани с повишено внимание към частите.

Важно е, че тофу носеше тялото само ползи за закупуване само качествени продукти, която е направена от недвижими соя. Вие трябва да изберете само тези продукти, които не са генетично модифицирани.

Характеристики тофу съхранение, полезни свойства и приложения

Без значение какъв метод се появява тофу в къщата - от магазина или подготвени, той лично, трябва да се съхранява сиренето в хладилника. Въпреки това, по-рано, преди да поставите сиренето в камерата за охлаждане, продуктът трябва да бъде изпълнен с леко подсолена вода. Това е да се гарантира, че продуктът не се абсорбира околните миризми в хладилника, както и да се осигури най-доброто от неговата безопасност. С тези правила, за да запази тофу може да бъде по-дълъг от 7 дни.

Друг вариант за съхранение на сирене - замразяване. В замразени тофу може да се съхранява до пет месеца, да, но след размразяване не трябва да се очаква от оригиналния вкус на продукта, както и съгласуваността е малко, но промяна. Сирене ще бъде като месо - труден и еластичен, той ще запази своите полезни свойства.

Това източната сирене е идеален за козметични процедури. Той е в състояние да донесе ползи за организма не само действа отвътре, но и от външно приложение под формата на маски.