Тя изглежда като ехидна (55 снимки) змийско гнездо, отровна, описание, видео

Всяка пролет отлично в опасност под формата на змии. Той прилича на змия, която се счита за най-отровни в нашата страна? Как да се предпазите от ухапване него и какви други отровни змии, ние може да срещнете в гората и водите на нашата страна?Колко опасен пепелянка
Всяка пролет отлично в опасност под формата на змии

видове от ехидни

Колко опасен пепелянка

Viper обикновено имат различно оцветяване. Но ако му всеки цвят по гърба можете да видите на зигзаг ивици. Тези студенокръвни животни не са много активни през деня. Те често изпълзи от скривалищата си, за да се наслаждават на слънцето. Топла лятна нощ те пълзи в близост до пожара. Изправени пред един човек, те обикновено се опитват да пълзи далеч от него.

Змии лишени от слух. Стъпки те разпознават поради вибрациите на почвата. На мека почва че не винаги е възможно да го направи във времето, така че времето за скриване на усойницата не винаги е така.

Колко опасен пепелянка
В нашата страна има много разновидности на змии

Viper змия в състояние да поеме активна отбранителна позиция. Тя започва да цвърчи, да направи снимки, а след това се впива в които тя предизвика резки движения на ръцете и краката на пешеходец. Затова такива движения по време на среща със змии е по-добре да не правим. Но хиляди ужилвания се записват всяка година.

Цялата къща е в вълна?

Viper ухапване от змия обикновено води ръката или в крака, оставяйки следи от зъби в много неизгодно положение под формата на две точки. Болката се появява веднага и постепенно се увеличава.

отровата на змията съдържа невротропни цитотоксини, се отразява на нервната човешки клетки. В него има и други вещества, които причиняват:

 • нарушения в кръвосъсирването;
 • пълна некроза;
 • подуване на ухапани крайник.

Вижте също: All живота на дъждовник

Колко опасен пепелянка

След serpentina атака започва веднага ухапани крайник зачервяване, повърхността се нагрява, се появява на тумора. В рамките на 5-10 минути, започнете главоболие и световъртеж, гадене, движенията стават лениви, ускорява пулса, затруднено дишане. Съзнанието се губи, не винаги, но човек става като пиян.

Колко опасен пепелянка

Галерия: пепелянка (25 снимки)

Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка


Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка
Колко опасен пепелянка

Помощ след ухапването от змия

Всеки е чувал, че трябва да изсмуче отровата. Но не всеки знае, че това може да стане само в случаите, когато няма възможност за предоставяне на медицински грижи в близко бъдеще. Ако сте под атака и ухапване от усойница, трябва незабавно да отидете на лекар. Ако е възможно, най-добре е да се обадите на бригада "първа помощ". Ранен крайник желателно да се имобилизира чрез клинове, пръчки и други средства. Жертвата е често да се пие вода или сокове. Можете да му даде 1-2 противоалергични хапчета или тип tavegil suprastin.

Колко опасен пепелянка

В никакъв случай не може да се вземе алкохол. Раната е по-добре да не се докосват. Вие не можете да направите следното:

 • обгарям ухапване;
 • намаляване на раната;
 • прилага рана калиев перманганат или други подобни;
 • прилага турникет.

Колко опасен пепелянка

Всички тези точки могат да влошат само положението на жертва, но не са му помогнали.

Отивате в гората, където те могат да бъдат задвижвани отровен пепелянка, трябва да бъдат подходящо облечени и обувам. Защита на хората от ухапване от змия може да:

 • ботуши;
 • панталони от дебел плат;
 • вълнени чорапи;
 • обикновена пръчка в ръката си.

Колко опасен пепелянка

Дрехи не трябва да бъде в непосредствена близост. Палката е полезно за раздалечаването на тревата и пънове гниене, което може да е пепелянка.

Колко опасен пепелянка

Външен вид на ехидни

Змийската в древни легенди представлява мъдрост, остроумие и проницателност. Заедно с тези качества се дължи на животински бързи рефлекси и огромна разрушителна сила. Това изображение може да се потвърди напълно, ако знаете, че навиците на змии. Той прилича на змия? Това влечуго животно до 1 м. Мъжките са много по-малки. Главата има заоблена-триъгълна форма. Тя ясно видими теменните и челните щитове. В челната панел центъра на отвора на носа.

Колко опасен пепелянка

Ученикът е вертикални змии. Той е в състояние да се разширява и напълно запълни пространството на окото. Зъбите имат мобилност. Те са разположени в предната част на горната челюст. Диференциране на врата и главата дава на отровни същества допълнителна благодат.

естеството на цвят змия не е стиснат. Asp може да бъде сив и пясъчен-кафяви и имат модели зеленикаво бледо синьо, розово и лилав цвят, тъмнокафява и пепеляво. Но с всяка цветова схема е винаги там, в задната част на отровни същества под формата на зигзаг лента. Тя обикновено е тъмно, но понякога светлина. Но това зигзаг - картата. Ако е възможно да се образуват веднага сключва усойница.

Колко опасен пепелянка

Мъжете често са боядисани в лилаво или синьо-синьо. В арсенал от жените са червени и жълти, зеленикаво-кафяв и пясъчни тонове. Черното боядисани женските, така и при мъжете. Но във всеки случай, мъжки могат да бъдат разграничени малки точици от бял на горната устна. Дъното на опашката има също малко по-лек от тялото. Жените имат червени петна, розов и бял цвят на устните. В долната част на опашката боядисани в ярко жълт цвят.

С такъв ярък цвят всички малки птици са родени на един и същи цвят. Той е кафяв-кафяво, зиг заг на гърба е боядисан в теракотени тонове. 5-7 molts ще променят цвета си, това се случва след около година от живота.

Колко опасен пепелянка

Отровна змия може да живее в стада, гнезда. Гнездо на змии могат да се видят много често. То може да бъде малка и може да се срещне при една топка с диаметър 50-70 см змии могат да живеят заедно с хората, пепелянка. - Някога. Но напоследък, там може и ден змия в резултат на горските пожари в зоната на природно бедствие. Някои от животните ще се опита да пълзи далеч към други места, от друга страна, ще бъдат загубени. Viper - отровни змии, може да е в градинарство масиви.

Когато външната прилика на змии и ехидни е основна разлика - оранжево-жълт петна от двете страни на главата на змията. На гърба му няма никакви линии и зигзагообразни мотиви.

Колко опасен пепелянка

Колко опасен пепелянка

Viper - често в нашата страна от отровна змия. Има 292 разновидности на това. Има голям прерийни екземпляри и по-малка плоска. Те са живороден, яйцата могат да носят 4-24. Полова зрялост настъпва на 3-годишна възраст. Змия плува добре, полазване скали и дървета, останки от птици гнездят, на лов за мишки, гущери, скакалци. Аспидова отрова е доста мощен и полезен в определени дози.

Колко опасен пепелянка

Среща с човека животно не гледа, като се опитва да се скрие от очите му. Но не винаги ще върви. Змия започва да съска и се втурна към врага. Не можете да правите никакви резки движения, когато се запознах с нея. Това провокира ухапване животно. В момента има отровна змия, както и неговите врагове: таралежи, порове, язовци, лисици. Те не действат змийска отрова. Орли щъркели и сови нападат змии от върха.

Колко опасен пепелянка

Като цяло, пепелянка - отровни змии, които носи човек по-добра, отколкото вреда. Той убива плъхове и мишки, което е доста трудно да се бори. Срещи с мъжа, който избягва, така че хапе - това не е атака, като защитна мярка.