Тинктура у дома, рецептата - популярна здраве

Тинктура е лекарствен напитка, която се получава чрез студено алкохол до инфузия на растителни суровини - треви, корени, плодове, плодове и т.н. Тинктури, направени от билки, лекарства, се признават и от незапомнени времена, използвани в медицината.Алкохолът или водка - това е най-добрата основа за всяко тинктура като повишава лечебните свойства на растенията. Следователно, ефективността на билкови чайове и вода извлича значително по-ниска, отколкото на средствата за алкохол. В момента, както традиционни, така и народната медицина често използвани настойки за лечение на различни заболявания.

И не е задължително да си купите в аптеката, качество означава, че можете да си приготвите сами вкъщи. Тинктура у дома, рецептата на която съм представен днес ще бъде полезна във всяко домакинство. Това означава, въз основа на орех. Но освен това, ние ще разгледаме някои по лекарствените вливания на различни видове суровини, които се използват в най-различни заболявания. Но за нашите тинктури са наистина ефективни, да се запознаят с някои от правилата на тяхното приготвяне:

Няколко прости правила за готвене:

- Трябва да знаете, че качеството на лекарство може да си приготвят пресни или сушени материал. За тази цел, корени, листа, трева, плодове, плодове, филизи, ядки, борови иглички, и така нататък. Н. Суровината се обикновено смазан, а след това компенсирана с доливане на алкохолна основа. Всички държат определен период от време, определен в рецептата. Готов средство след това се филтрува и се използват при лечението.

- Обикновено продължителността на инфузия от 2 до 5 седмици. Там са по-бързи начини. Например, ако искате да се готви най-подходящия инструмент за 7-10 дни, имайте чиниите с бъдеще тинктура на топло място. Но като цяло, колкото по-дълго лекарствени суровини е в базата на алкохол, толкова по-терапевтични свойства на тинктури. Между другото, най-доброто място за инфузия - тъмно и доста топло.- При използване на пресни суровини (трева, листа, цветя), че не е необходимо да се задържат на алкохол за дълго време, като готов означава цвят ще припадне, и тя ще бъде значително тинктура да мирише тревата. Пресни растения настояват възможно най-много - 1-2 дни. А пресни плодове, плодове, ядки, семена, корени, коренища държат 4 до 5 седмици.

- Готов средства задържат в къщи, в тъмното, при температура на околната среда. Ако това се обозначава с рецептата, да ги премахнете в хладилника.

Сега, нека се готви у дома са две ликьор от орехи, които имат много полезни свойства:

От съставните части на орех

Вземете черупката на 14-те парчета ядки, я бие с чук (котлет). Поставя се в чист буркан, изсипете половин литър качествено водка. Премахване на 14 дни на топло и тъмно място. След това напрежение, пие 1 супена лъжица. л. сутрин, когато овариални кисти, подагра, отлагане на соли, остър и хроничен бронхит, гуша.

А сега нека да разгледаме няколко рецепти лекарствени тинктури, които могат да бъдат приготвени в домашни условия:

От бяла детелина трева

Цветовете на невена

За да се подготви лек за тази рецепта, изсипва се в стъклен буркан или бутилка 25 грама сушени цветя. След това ги напълнете с 200 мл водка. При използване на алкохол, му Вземете 100 мл. Оставя се да престои 5-7 дни, се прецежда. Готов посредством разрежда с чиста вода, и след това се използва за изплакване с ангина и лосиони за лечение на кожни рани и язви. За изплакване на устата с възпалителни заболявания на венците или лигавицата, разрежда тинктура в 1-ви. л. в една чаша вода.

Sweet ликьор на оман корени

Смелете изсушени корени на растението и след това 15 г суров материал поставяне в саксия емайл, се добавят по 100 мл вода, къкри в продължение на половин час. Сега се добавят към този бульон половин чаша захар, топлина, разбъркване, докато захарта се разтвори. Сега, в сиропа, налейте половин литър водка, отново заври, веднага отстранете от котлона и оставете да се охлади.

От златен корен (Rhodiola Rosea)