Тенис лакът симптоми, лечение на болки в коляното

Тенис лакът - епикондилит, както се нарича в медицината, заболяване, което води до дегенеративни и възпалителни промени в областта на лакътя, по-точно се развива възпаление на мускулите, свързани с раменната кост.Само при епикондилит, има два вида тази вътрешна и външна. Вторият тип е налице, когато заразяване външната област ръка, и че с такава лезия, терминът тенис лакътя на.

Терминът има просто обяснение, защото такава вреда е най-често само при тенисистите, поради спецификата на играта и работата на ръцете на лакътя.

Причини за възникване на

Главно заболяване се развива професионални причини дейност, и се отнася най-вече спортисти. Въпреки това, допълнителни рискови фактори включват следното:

 1. Честите носещи тегла.
 2. Прекомерното натоварване на лакътя.
 3. Дългосрочно представяне на движението на лакътя (симптоми са строителите).

По принцип в медицинските среди, както и не точната причина за епикондилит, но е известно, че продължителни и повтарящи се движения на лакътната става с разширение и флексия, в крайна сметка може да доведе до това, което ще започне да се развива тенис лакът.

Симптомите са доста големи, както винаги тенис лакът причинява болка.

груб и

Лечение за тенис лакът
силна болка може да се прояви по-специално и те болка си има интересни функции, които помагат да се направи разграничение болката от тенис лакът и артрит на раменната става, например, или възпаление на лакътната става.

На първо място, болка да се случи само в определено натоварване на лакътя. В този случай, симптомите се появяват, когато въртеливото движение на предмишницата. Това означава, че ако движението на ръката и лакътя се случва без участието на мускулите, болката просто не съществува.

тенис лакът се показва само ако движението е включен мускулна засегнати от възпалителен процес.

На второ място, болката не просто се случи в лакътя, но според прогнозите на определено място - на страничната повърхност на раменната кост. Това помага да се установи на какво точно където присъства възпаление.

Има някои капани, защото болката е една и съща, почти настоящето и мускулни болки, така че диагнозата е най-добре провери с лекар.

Интересно е, но за да започнат да показват симптоми не е задължително да включват сериозни работа предмишницата и раменните мускули, съвсем прости, дори ръкостискане. Тенис лакът болка веднага манифест.

В допълнение, тенис лакът може да се случи при много малки движения на разширението на предмишницата, с минимално натоварване, дори и когато се качват празна чаша.

Това не е непременно голям товар, възпаление веднага се усеща, дори и с минимални усилия.

Като цяло, симптомите могат да доведат до конкретен списък:

 • Показват тъпа болка на външната повърхност на лакътя, който е даден в горната част на ръката.
 • Болката става остри когато хващане и ротационни движения.
 • Когато докоснете лакътя, пациентът изпитва болка синдром се развива
 • Най-засегнатата област е маркиран зачервяване, възпаление като манифест.
 • синдром на тенис лакът може да са склонни да ограничават движението не само в лакътя, но и да наруши движението на пръстите на ръцете.


Как за лечение на болки в коляното

Тенис лакът може да се лекува няколко начина. Но е важно opredleit веднага, че тя може да бъде:

 1. Nemedikamentnoznoe, консервативно лечение.
 2. Drugs.
 3. Физиотерапия.
 4. Хирургично лечение.

отделно

Лечение за тенис лакът
върху можете да укажете, че е възможно да се използва за терапия народни начини, но това е по-скоро повече помощ.

Изборът на стратегия зависи от степента на заразяване и заболяване. В някои случаи, моно терапия, докато други са няколко варианта в същото време.

Ако болката се произнася, лечението започва с отстраняване на болка и имобилизация на лакътната става. Това трябва да се направи за по-добро лечение. Използвани гипс или специална скоба на лакътя.

 • Напълно елиминира стреса на лакътя.
 • лакътната става трябва да е топло.
 • Ние трябва да направим една проста лакът масаж за подобряване на притока на кръв.

Сега, по отношение на наркотиците, защото лекарства могат да решат няколко проблема наведнъж. Лечение лекарства:

 1. Премахва и намалява възпалението в лакътя и предмишницата.
 2. Премахва и облекчава болката.
 3. Ускорява възстановяването.

Тук говорим не само за аналгетици за болка в ставите. но най-вече на нестероидни противовъзпалителни лекарства.

Имайте предвид, че повечето от синдрома на тенис лакът лекувани с помощта на:

Най-ефективно лечение ще бъде комплекс, в който двете лекарства се използват под формата на таблетки и мехлеми за локално приложение или ректални супозитории.

На засегнатото място се препоръчва няколко пъти на ден, нанесете гел или крем, който трябва да намали възпалението и облекчаване на болковия синдром. Като цяло, това лечение отнема около 10-14 дни.

Ако няма ефект, те започват да използват стероиди, е кортикостероиди, които се въвеждат в зоната на свързване чрез инжектиране.

Заедно с медикаментозна терапия е необходимо назначаване витаминни комплекси. Кой ще има дълги курсове, но това ще помогне за употреба и лечение на болки в коляното, и да засили общото тяло.

Задължителни условия ефективно да се отърве от този проблем е използването на физиотерапия. В допълнение, той е неразделна част от терапията. пречиствателни съоръжения физиотерапия ще ви помогнат:

 • Ускоряване на процеса на изцеление.
 • Подобряване на микроциркулацията.
 • Намаляване на възпалението и намаляване на общото възпаление.
 • Значително намаляване на болката.

Терапията включва използването на тези средства за електрофореза, фонофореза, ДДТ, ултразвук.

По отношение

Лечение за тенис лакът
Аз лечение на народната медицина, след което можете да се обърне внимание на използването на специални лосиони и компреси с противовъзпалителни билки.

Въпреки това, народни средства за лечение на заболяването не се препоръчва, поне няма да се използва само за алтернативна медицина. Като правило, терапия народни средства може да намали симптомите, но по-често това води до замъгляване на клиничната картина, и последващото преминаване на болестта в хронична форма.

Въпреки това, ако проблемът не може да бъде решен с медикаменти и народната медицина и стероиди, като тенис лакът се лекува своевременно.

Операцията се провежда на пълна резекция на сайта на възпалената тъкан. Операцията се извършва, както следва:

 1. Мускулна на мястото на свързване с раменната кост, се отделя.
 2. Промени и възпалена тъкан се отстранява.
 3. Muscle обратно до мозъка на костите.

И накрая да кажа, че тенис лакът - заболяване, винаги с благоприятна прогноза, това означава, че винаги е лечимо и пълно елиминиране.