Темпера в кучета симптоми и лечение у дома, водка, както се вижда в хищници,

Как да се лекува куче от гана
Темпера при кучета (гана), така наречените вирусни и много заразна болест, поради което умират кученца и млади животни. Както е показано в темпера кучета, симптоми? Как да се зарази? Какви методи на лечение са на разположение?


Начини на заразяване

Агентът причинител - вирус, принадлежащ към групата "парамиксовируси". Тя влиза в тялото през храносмилателния тракт на кучето и дихателните пътища. Той е изолиран от изпражнения, урина и секрети от болни животни. Пет може да се зарази или директно или чрез общи позиции (чинии, гребени, постелки и т.н.).

В групата с висок риск са малки кучета и кученца до 1-2 години, но понякога заразени животни и възрастни с отслабена имунна система. Темпера смъртоносно за кученца: 40-100% от бебетата умират. Темпера при кучетата: ако лицето е прехвърлено? За щастие, този вирус не е опасен за хората.

Кучетата, които са били болни от чума, след известно време (седмици до месеци) усложнения могат да се появят под формата на глухота, нарушения на централната нервна система, потъмняване на зъбите, куцота и припадъци.

Важно! Особено опасно е нервна форма на заболяването, тъй като това води до смърт на мозъчни клетки.

Как да се лекува куче от гана

Темпера в кучета: симптоми и лечение

Заболяванията след инфекцията се проявява веднага, но само след определен период от време, който може да варира от 3 до 21 дни (в зависимост от имунитет на животното). По време на инкубационния период, животното вече е опасно за роднини. Както е показано гана при кучетата?

симптоми

Симптоми, признаци, чрез които може да се признават темпера:

 • кучето става апатичен, отказва любима храна;
 • вълна потъмняване изглежда разрошен;
 • Очите се зачервяват, включително носа и потока разделяне е безцветна и без мирис;
 • в началото на заболяването се увеличава температура (до 40-40.5 градуса), след което попада в нормален (същия симптом се проявява под формата на хипер лептоспироза);
 • стол става течност, изпражнения стават жълти в тях забележими петна от кръв и хаотичен храна.

Темпера при кучета: симптоми и лечението варира в зависимост от формата на заболяването:

 • нервна;
 • Е .;
 • белодробна;
 • кожата (друга по-рядко).

В първия случай кучето е агресивно към често срещаните симптоми са добавени мускули конвулсии шията и крайниците.За чревната форма се характеризира с бели петна по повърхността на езика, зъбите са покрити с малки тъмни петна.

Когато белодробна форма на домашен любимец guzzles, но не яде, той е загрижен за лоша кашлица.

Когато кожата на темпера на обезкосмени зони формира пукнатини и малки мехурчета, които причиняват дискомфорт.

Как да се лекува куче от гана

В зависимост от заболяването свински поток може да бъде различна:

 • мълния (симптомите на заболяването не се появяват, кучето умира на ден);
 • Отрязване (придружени от треска, загуба на апетит завършва кома и смърт);
 • остри симптоми (светло, но има шанс за възстановяване);
 • хроничен (продължителност - от няколко месеца, подобряване и влошаване следват един след друг).

Методи за третиране

Лечението включва борбата срещу дехидратация и основните симптоми на заболяването. За това куче интравенозна инфузия лекарствен течност (разтвор на Рингер, физиологичен разтвор, глюкоза).

Лечение на гана при кучетата у дома се извършва, както следва (всички дози трябва да бъдат проверени с лекаря):

 1. В рамките на 10 дни вена чрез катетър се въвежда в разтвор, който включва компонентите: 5% аскорбинова киселина, натриев хлорид, глюкоза, калциев глюконат, 10%, 40% хексамин, дифенхидрамин 1%.
 2. За предотвратяване пареза (частична парализа), приложени подкожно Неостигмин 0.05% (Продължителност на курса - 10 дни). Ако вече разработени парализа, Неостигмин заменя стрихнин (1% разтвор).
 3. Магнезиев сулфат 25% интрамускулно (6-7 дни) и фуроземид таблетки (до 4 дни) намалява ICP (вътречерепно налягане).
 4. За да се намали мускулния тонус използва Mydocalm.
 5. Когато нервна форма на заболяването в бедрения мускул на натриев Barbital прилага хлорпромазин или 2.5% разтвор.
 6. В присъствието на гърчове (епилепсия подобни), предписани хапчета paglyuferal 1,5-2 месеца.
 7. За укрепване на имунната система и стимулация на кожата се прилага витамини (В1, В6, В12) в рамките на няколко седмици.

Внимание! Водата винаги трябва да има свободен достъп до домашния любимец.

Как да се лекува куче от гана

Лечение на народни средства

Традиционните методи могат да се използват само като добавка към основния курс на лечение. Пациенти кучета разпояване билкови чайове (Leonurus, Hypericum и др.) 1-2 чаши през деня. Такъв процес позволява да премахнете токсините от тялото и да се подобри работата на централната нервна система.

Има и друг общ народен метод. Темпера при кучета: лечение на водка с яйце извършва по следната схема. Супена лъжица водка се смесва с мед (1 супена лъжица) и пилешко яйце (жълтък 1). Сместа се размесва и се излива в устата на животното 2-3 пъти на ден (на процент - 3-4 дни).

ВАЖНО! Използването на народни методи подходящи само в случай, ако едно кученце или имунната система на кучето възрастен силен. Такъв метод - само допълнение към конвенционалното лечение.

Как да се лекува куче от гана

предотвратяване

Навременно ваксинация на малки кученца и възрастни - основна и най-ефективен превантивната мярка. Първо застрелял момчето прави в 1,5-2 месеца, реваксинация се извършва на 4 седмици. Възрастни домашни любимци са ваксинирани всяка година в едно и също време, това е направено с помощта на лекарства: Multikan, Nobivac, Eurikan и др.

Чума - един от най-сериозните заболявания сред тези, които може да увреди здравето на вашия домашен любимец. Заедно с ентерит и болестта бяс, причинена от вирус и заплашва смърт. Подарете здраве на вашия домашен любимец е отговорен, не забравяйте да сложите във времето и не позволяват ваксинация на вашето куче контакт с болни животни темпера.