Телефон етикет - studopediya

Посрещане на обаждащия се, да ви покаже, че призивът му е важно за вас, а вие сте се радвам, че (ако не е, тогава той не трябва да се знае за него).

Подход "минимална": Beck + името на организацията. Ето как звучи: "Добър ден, издателство" вратичка "Подход на "максимално", "минимум" + името на човека, който е отстранил тръбата. Ето как звучи: "Добър ден, издателство" вратичка "Марина слуша!"

Какъв подход да изберем и употреба, реши за себе си. След всяка от тях ще осъществите повикване, вие и вашата организация - професионалисти.

Спомням си, че веднъж, наречен на една фирма, а след това каза: "Здравейте". Аз питам: "Кажи ми, е компанията ABC?" А аз отговорих: "Кой си ти?". Аз казвам: "Може би аз съм потенциален клиентите си", към която Увериха ме: "Нашите клиенти ни!". и тресна телефона.

5. Когато се обадите, не казвам "сте загрижени. "Или" се притеснявате. ". Това е един вид на национална болест. Подозирам, че тя идва от прекомерно желание да бъде любезен и от несигурността в sebe.Govorya човек, че го безпокоя (притеснява), които образуват то сигурно - нежелан - отношение към себе си и повикване.

Можете да го принудят предпазливи и да го помоли да се поглезите с вашето обаждане като нежелано разсейване от del.Zachem същото изградят свои проблеми и те говорят, казват те, "Аз ще наруши, да наруши вашия комфорт и сега аз ще остана с въпросите?"

Просто казват: "Добро утро (Здравейте), ви се обажда Марина (Marina Shestakova) от издателска къща" вратичката ".

Представил се, не отиват направо на въпроса, първо да се запита дали интервюирания да говорите с vami.Zadavaya този въпрос, ние показваме, че лицето, възпитан и че стойността на своето време. По този начин ние се позиционираме в очите му като професионалист, и ние наричаме самоуважение.

Има два начина за използване на тази препоръка:

+ Попитайте за въвеждане на възможността да отделите време да се обадя + целта на разговора.

Въвеждане на повикване + + цел на поканата да попитам за възможността да отделите време.

7. Отидете на точката на повикването възможно най-бързо. самите Въвеждане и иска време да се говори, не си губи времето с безсмислени текстове и безсмислени въпроси, като например:

Е, както се загрява в града?

Какво мислите за днешния отчет на нашия министър-председател?

Видяхте вчера по новините.

Чували ли сте за най-актуалните новини за Ирак?

отидете в съседната стая за необходимата информация, за да събеседник;

разпечатате необходимите документи;

изясни нещо от колега.

Има няколко правила, свързани с производството и отстраняването на събеседник с "задържане":

Когато настройвате - попитайте дали интервюирания да изчакаме и да обясни причината за необходимостта от чакане.

Например: "Може ли да се изчака, защото отговорът на въпроса ви, аз трябва да се свържете с счетоводния отдел"

При сваляне - събеседник ви благодаря за чакане. Тази стъпка ви позволява да разсее напрежението и нервността, която идва от някой очаква. Ние също така показват, че Той е важен за нас и ние сме му благодарни за това, което той не остави телефона.

9. Ако попитате някой, който отсъства. Не "отрязан" на обаждащия се, просто се посочва фактът, че той се нуждае от хора по време на изложението (на почивка, ще се върна по-късно през седмицата) и не затворите телефона веднага.

Докладът не правилния човек, да вземе два опита за запазване на обаждащия се. Оферта за да помогне. Например: "Да ти донеса нещо да ти помогна?" Или "Можете ли да помогнете на някой друг?"Ако се обадите на лицето не е съгласен с предложената помощ, поиска да остави съобщение.

Какво да премине (отсъстват колеги)? Кой нарича?

Нека да оставим (отсъстват колеги) съобщение, че сте се обадили. Представете себе си.

10. В заключение на дискусията, да кажем сбогом на някого. Обърнете внимание на това как много хора, слагайки край на разговора, просто поставете телефона, без дори да се сбогува.

Колко пъти трябва ми се случи това: да се обадите на организацията и да поиска от лицето, което скочи, въпроси от типа: "Кажи ми, работите ли в събота?". Отговорът е "Да" или "Не", а разговорът спира. Един ден най-накрая се обади отново и попита: "Защо го повърна, аз все още имам един въпрос към вас?" Отговорът е просто гений: "Трябва да се говори по-бързо".

В ситуация като тази, описана по-горе, преди да кажете сбогом на обаждащия се, питам: "Мога ли да отговорите на друго въпрос", а само получили отрицателен отговор, пълна razgovor.Prezhde от затворите, да кажем сбогом на човека, да го кажа на всички само един прост, "довиждане".

11. приспособява към скоростта на речта събеседник. Ако човек говори бавно, това показва, че процесът на неговото мислене се извършва в една и съща скорост. И така, той внимателно оценява всяка чували и изречена дума за тях и да прецени внимателно информация преди вземане на окончателно решение. Общуването с тези хора, леко намали темпото на словото. Не се заблуждавайте, че това, което ще се говори по-бързо, толкова по-бързо вашите събеседници ще си помислят. Точно обратното, не се справи с темпото на речта си, те ще загубят начина, по който мислим и напълно объркани.

Човек, който говори бързо или много бързо схваща идеи в движение и да взема решения без много мисъл, може би дори и набързо. Нейната досадно забавяне на работата и обсъждане, той е нетърпелив и гладни за действие. Ускоряване темпа на речта си, занимаващи се с такива хора.

Промяна на темпото на речта си, но не трябва да излизат на линията, отвъд която започва пародията.

Един ден се обадих на клиента, от което отговорът беше ми ясно, че той дъвче. Казвам му: "Бон апети", а той ми каза в отговор: "Какво новини".

Оставят настрана преживя (котлет, цигара).

13. Не се извини на събеседниците си за това, че беше нужно време. Тази препоръка се прилага също и за провеждане на vstrech.Esli смятате, че разкъса събеседник на важни неща, или лишени от ценното си време, а след това не му кажа за него vsluh.Skazav "Съжалявам, се забави нашата среща (интервю), вероятно взе си време "- можете да го задържите курсора на мишката върху идеята, че:

той губи времето си говорим с вас;

времето си не струва нищо;

вие не вярвате в себе си;

да се чувстваш виновен.

Вместо извинение, можете да благодаря на събеседника:

Благодарим ви за възможността да се срещнат (беседа) с мен.

Разбирам вашето време, благодаря ти за отделеното време, отделяно за нашата среща.

Вие покажете, че сте го и си време оценявам, но не се изложите на "обвинявам вносителя."

14. Използване на свободни ръце (високоговорител). Да не се използва високоговорителят, освен ако не е абсолютно необходимо и без предизвестие и съгласие на събеседник. клиентът ще чуете разликата между общуването с вас през тръбата и с помощта на "микрофона" на днешното ниво на технологиите. Изслушване говориш с него, като се използва високоговорителят, клиентът почти веднага ще се чувстват неудобно и предпазливи. В допълнение, той привлече две заключения:

Този човек, говори с мен, ангажирани в нещо друго, по-важно за него.

В момента има някой слуша.

Само в изключителни случаи се препоръчва да се използва високоговорителят, а само със съгласието на събеседник, например: "Нека разговора, за да преминете към устройството за свободни ръце за директор на маркетинга, също може да вземе участие в разговора."

15. Комуникация с неговите секретари. Ако вашата работа включва провеждане на разговори в организацията, това означава, че вие ​​периодично общуват с секретарите на тези организации. Днес секретарски позиции, заемани от образовани и квалифицирани хора са "лицето на компанията" и оптимизиране на работата на своите началници. Чуйте мнението си, те са недостатъчно ценено като "напреднали работници".

Ето някои насоки за сътрудничество с генералния секретар:

Не обиждай, унижават, и не ги подценявайте. Тези хора често имат много власт. Те могат да бъдат поддръжниците си или врагове, всичко зависи от вас. Покажете им уважение и почит, и те ти се отплатя в натура.

Изграждане на отношения с тях. Независимо дали го правят с помощта на цветя, шоколади, или поради тяхната връзка. Не забравяйте едно нещо: да спечели благоразположението на главния секретар, можете да си застъпник в организацията на клиента. Освен това, никой не знае за управление на каква посока и до каква компания лицето ще стане утре.