Телефон бизнес етикет

Има няколко версии, както и първият, изглежда по-убедителен за мен. През Средновековието, когато европейски градове са все още заобиколен от стени, по улиците (за по-голяма икономия на пространство вътре в крепостните стени) са били построени тесни и от време на време се изчисляват върху преминаването на само един конник. Тези улици все още запазени и до днес със старите квартали, като Париж и Мадрид. Средновековна удобство, както знаем, е гърне. саксии съдържание безсрамно изсипаха от прозорците на къщите на улицата. За да не се хвърлят ездача или случайни минувачи в съзнание градските жени пищяха в тяхната сърцераздирателен Allons Франция и Британските жени и техните normandki Хелър или здравей. Всичко това, превод на български език, е нещо подобно: "Хей, хей там, добре, ела."Правило номер едно, ние вече са преминали над - напускане на "бира", за да Cradle. Ние поздравяваме професионално.

Представете си: моето име, така че аз работя там нещо, за нещо такова.

опише Много накратко същността на въпроса.

Разберете, ако събеседника толкова много време в този разговор, или е по-удобно, за да се обадя по-късно.

Ние говорим много за кратко, стегнато и само по същество.По време на разговора двете страни се подава сигнал за обратна връзка (разбираемо, тъй като А-ха, да) - така се регулира по-тесен диалог и е в контакт с "vvyazannost" приятели в субект.

Заглавие съвсем накратко: призовава толкова по такъв въпрос в определен период от време. Обаждане на такъв номер. Благодаря. Детайли не са необходими. Те могат да се обсъдят по-нататъшното разговор. Помислете за вашия опит - колко дълго досадни и глупави постове.

Забравете навик да многократните призиви да хване абоната лично - няма да губят ценно време. Ако се обадите този бизнес човек, той ще се върне обаждането през деня.

Ако решите да приемете повикването, да зададете на обаждащия се да се изчака. И не просто да чакат малко по линията и да чакаме 1-2-3 (само!) Минути, докато не свършите да говорите с персонала. И наистина се срещнат в този момент. Изчакване - все едно, че за да влязат в джоба на някой друг.

Използвайте фините психологически трик - усмихва на всички зъби по време на разговор. Това помага да се поддържа положителен тон и прави разговора по-продуктивни.

Не забравяйте, че първите трябва да завърши разговора, който се обади и не нарича никого. Така че това е приет.

Да се ​​отървем от практиката на класиране, призовава селективност. Вашият секретар не класира разговорите. Мъжът на обаждащия е наясно, че някой на другия край реши да се свърже или не го свърже с вас. Това е унизително за обаждащия се. В допълнение, секретарят може не винаги да знаете и да каже, важна или маловажна тема, по която ще бъдат поканени. Ще реши: или ние сме в този момент приемане на всички повиквания (или чрез главния секретар), или не приемат изобщо.