Течността в белите дробове причини и лечение ефект на натрупване на вода в белите дробове на течността в белите дробове с

Тъй като течността се евакуира от белите дробове
Натрупване на течност в белодробната тъкан - много тревожен симптом, който изисква незабавна медицинска помощ. Ако пропуснете момента, шансовете за сериозни усложнения, които могат да бъдат фатални. Белодробен оток - спътник на много заболявания. Методи на лечение до голяма степен ще зависи от това, което причинява натрупване на течност, както и неговото количество.Алвеолите които са белодробни структурни звена, вместо кръв, прониква през тънки стени на капилярите, пълни с течност. Този процес се стартира поради механично нараняване съдови разстройства или като тяхната цялост поради свръхналягане.

Причини за течност натрупване в белодробната тъкан

Както беше отбелязано, течността навлиза в алвеолите, проникваща през стените на кръвоносните съдове. Когато това се случи, поради факта, че те са по-тънки, тогава има т.нар оточна течност, но ако водата се натрупва в резултат на механична микротравми на стените, а след това ние говорим за ексудат. Натрупан вътре в алвеолите съдържанието - е нищо друго освен обикновена вода, наситен с протеинови съединения.

Фактори, които допринасят за появата на вода в белите дробове:

 • Тъй като течността се евакуира от белите дробове
  Възпалителни процеси, засягащи белодробната тъкан. Това може да е пневмония, туберкулоза или плеврит.
 • Прекъсвания в сърдечния ритъм
 • сърдечна недостатъчност
 • Вродени или придобити дефекти на сърдечния мускул
 • Прехвърлени травма на главата и мозъка
 • Морфологичните промени в мозъка
 • Оперативната намеса в някои части на мозъка
 • нараняване
 • Наранявания на гръдния кош
 • Проникване на въздух в плевралната региона
 • Краен стадий на чернодробна цироза
 • Доброкачествени и злокачествени неоплазми
 • Тежка интоксикация, причинена от алкохол или психоактивни вещества
 • Повдигнат индекс на телесна маса
 • високо кръвно налягане
 • бъбречна недостатъчност

Ако пациентът е изправен пред едно от тези патологии, е необходимо възможно най-скоро, за да помоли за помощ прав човек, който ще намали риска от натрупване на вода в белите дробове.

Течност в белите дробове: Симптоми

Състоянието на пациента е пряко свързана с обема на течност, напълване на стената на белите дробове. По време на заболяването са следните симптоми:

 • Тъй като течността се евакуира от белите дробове
  Честото недостиг на въздух. Смята се, основният симптом, което показва наличието на плеврит. Постепенно увеличаване на прогресия на заболяването е придружено от недостиг на въздух. Пациентът в този случай се чувства умора. Подобни симптоми могат да се появят в относително състояние на покой, и могат да бъдат изненадани без видима причина. В остра форма на болестта човек може да започне да се задуши.
 • Колкото по-силно усложнява от заболяване, така ясно изразени неговите симптоми. Разработва тежка кашлица със слуз. Дизи, той ускорява пулса, изглежда немотивирано безпокойство. В този случай човек става неспокоен, той трябваше могат да възникнат проблеми с нервите.
 • Повечето пациенти се оплакват от болки в долната част на гръдния кош. По време на тежка атака на кашлица се засилва.
 • Кислородът глад води до синевата на кожата.


Внезапен пристъп на кашлица и задух, обикновено се притесняват болен в първите няколко минути след събуждане. През деня, кашлицата може да бъде предизвикана от стресова ситуация, физическо пренатоварване или охлаждане на тялото. Хората, които имат история в сърцето си провал, нощни кашлица причини разстройство на съня.

Fluid натрупване в белите дробове е сериозна заплаха за човешкия живот. Поради факта, че кръвоносните съдове не могат да се транспортират в желания обем от кислород, светлина мощност отслабва. С увеличаване на обема течност увеличава белодробната тъкан оток, което увеличава белодробен аноксия. В този случай, човек може да започне да диша тежко или, обратно, да се правят големи паузи между вдишванията.

Появата на периодичен кашлица само задълбочават настоящата картина. Фактът, че тези атаки са симптоматични стимулират производството на слуз. пациент изглежда така, сякаш той е близо до смъртта, паниката. Човек с излишък на течност в белите дробове бледнее, боли тръпки. Телесната температура е по този начин по-ниско от нормалното.

Откриването на първите симптоми на белодробен оток, пациентът трябва да бъде предаден възможно най-скоро, за да медицинско заведение. Без да се превантивни мерки хората могат да се задушат.

Течността в белите дробове в онкологията

В злокачествени тумори в течност белодробна тъкан се натрупва постепенно и в големи количества, и това създава пречка за правилното свиване на белите дробове. С течение на времето, това води до дихателна недостатъчност.

Основните причини за злокачествен плеврален излив:

 • Усложнения, причинени от радиотерапия и радикал отстраняване на засегнатия орган.
 • Обрасли първичен тумор, който достига до най-близкия лимфен възел.
 • Метастази възпрепятства потока на лимфен в лимфните съдове и причинява застой на течност. Белият дроб се запуши гръдната процес.
 • Намалена онкотично налягане (типично за рак терминал). В това състояние, нивото на общата протеин достигне критично стойност.
 • Прекалено пропускливост плеврални листа.
 • Частично или пълно запушване на лумена на големите бронхите, което със сигурност ще доведе до намаляване на налягането в плевралната кухина и натрупването на вода в белите дробове.

През последните етапи на рак възникнат непоправими и неконтролирани процеси, един от тях - е натрупване на течност в белите дробове. Отокът е в резултат на пълното изтощение и изчерпване на ресурсите на организма.

Течност в белите дробове: как да се лекува?

Тъй като течността се евакуира от белите дробове
Лечение на белодробен оток ще се определя от степента на тежест на заболяването. както и от основните причини за развитието на заболяването. Сърдечна недостатъчност е основната причина за натрупване на вода в белите дробове, което показва, че водеща роля в терапията трябва да се прилага диуретични лекарства. Ако заболяването не напредва, не се изисква за лечение на база амбулаторни условия.

Въпреки това, приемане на диуретични лекарства трябва да се съгласува с лекар. В случай на рязко влошаване, определяне на пациент в болница, където капкомер или инжекции в кръвта се въведат специални диуретици.

Ако резултатите от лабораторните показват, че натрупването на течност е провокирано от инфекциозен процес, се определя на антибиотична терапия.

Имайки предвид, бъбречна недостатъчност като основен виновник за задържане на вода в дихателната система, лекарят трябва да се отнасят пациента на процедурата за диализа. Този набор от сложни манипулации, чрез които светлина от специално устройство, се евакуира излишната вода. отстраняване изкуствен процес течност от белите дробове с помощта на катетър или фистула.

Ако пациентът е в критично състояние, клиничното състояние, лекарите трябва да прибягват до помощта на изкуствена белодробна вентилация апарат. Благодарение на него може да бъде дълго време, за да се запази човешкото дихателната функция. Намирането на основната причина за белодробен оток, пациентът провежда подходящо лечение.

Трябва да се отбележи, че за белодробен оток често се крие една изключително опасно заболяване, което може да причини непоправими щети на човешкото здраве. Затова се яви без причина тежест в гърдите, задух, или натискане на болката трябва сериозно да алармира. По-добре да играят на сигурно и да отидете в клиниката, отколкото да участват в скъпо лечение.

Последствията от натрупване на вода в белите дробове

След като в белите дробове се натрупват голямо количество течност, той автоматично води до ясно изразен оток. Течността може да присъства смес от кръв и гной. Всичко зависи от това какъв вид заболяване предизвиква подуване. Ниска задържане на вода не се включва сериозни последици за организма. Въпреки това, по-тежка форма на болестта може да доведе до сериозно увреждане на здравето.

Тежък оток на белия дроб тъкани паузи еластичност на белите дробове, което значително увреждат газовата обмяна в дихателния орган. Сериозно хипоксия-лошия начин ще се отрази в по-висока процеси на нервната дейност. В резултат на това човек може да направи светлина автономна дисфункция или пък да бъдат изправени пред тежко заболяване на централната нервна система, което да доведе до смърт.

предотвратяване

Не съществува универсален мярка, която ще предпази напълно от натрупване на течност в белите дробове, но има някои, медицинска помощ. които не трябва да бъдат пренебрегвани:

Naumenko Ирина Ивановна