Течност в белите дробове и лечение в прогноза на рак

Натрупана течност в белите дробове, лечението на които е реализирана от време, това може да доведе до преждевременно фатално болен от рак. Fluid натрупване в рак на белите дробове най-често се причинява от плеврит (възпаление потенето плеврални листа).Анатомично, условията за развитие на рак на плеврит

Плевралната кухина, образувана от вътрешната и външната листове плеврата. Visceral слой линии органите на дихателната система. Париетална плеврален слой обхваща вътрешната стена на гръдния кош. В това пространство обикновено съдържа до 10 мл течност. Възпалителният процес в областта е придружено от фибринозен наслояване в суха форма плеврит. Fluid натрупва в белите дробове през ексудативна възпаление на плевралната кухина. При пациенти с рак наблюдава главно плеврален излив.

Течността в рак на белия дроб: причини

Лекарите отличават много причини натрупване на течност в рак. Сред тях, остра сърдечна недостатъчност, разрушително увреждане на бъбречната тромбоза, площ на белодробната артерия, цироза и възпаление на белите дробове. Течността в белодробния рак се специални събития, които са свързани с злокачествени заболявания на белия дроб, на гърдата и на яйчниците.

Ексудативна плеврит в онкологията благоприятно развиват поради метастази на лимфен възел и плеврален площ гърдите. Тези процеси стимулират съдовата пропускливост на капилярите и лимфата намалени.

Симптомите на натрупване на течност в белите дробове в онкологията

Клиничната картина на ексудативен плеврит зависи от местоположението и размера на течност в плевралната кухина. Симптомите се образуват в резултат на налягането на флуида в белите дробове.

В началната фаза, пациентите съобщават обща слабост и чувство на "непълни белодробен оповестяване." При някои пациенти в този период има чести пристъпи на суха кашлица.

Допълнителна прогресия на плеврит води до недостиг на въздух, което притеснява човек с умерени упражнения и времето за почивка. Ако натрупаните течност в белите дробове, от една страна, пациентите се оплакват от чувство на тежест от една и съща страна на гръдния кош.

Кожа в необичайни области, има бледо сянка. Също така, при визуален преглед, лекарят определя изоставането на засегнатата част на гръдния кош в акта на вдишване и издишване.Диагностика на ексудативен плеврит

Течността в белите дробове. чиито симптоми показват произхода на онкологичните заболявания, диагнозата е обект на медицински онколог.

Последователност изследване на пациент, включващ:

  1. История на заболяването - пита жалбите и времето на възникване на първите субективни усещания на пациента.
  2. Провеждане на визуален и палпация изследване на гръдния кош.
  3. Радиология на дихателната система. Рентгеново изследване дава възможност да се определи точно присъствието на течност, както и местоположението на патологичен фокус.
  4. Компютърна томография. Дигитални рентгенови диагностика установи точната причина за ексудативен плеврит. В някои случаи се налага лекарят като резултатите от изследване с ултразвук на гръдната кухина.
  5. Диагностика съдържание пункция плевралната кухина. В съвременната медицина, този диагностичен метод се счита за задължителен етап диагноза плеврален лезии. Декатиране включва вземане на проби малко количество течност за последващо цитологично и хистологичен анализ.

Когато значително количество течност маса по време на пробиване техник премахва максималният размер на ексудат.

лечение на рак

Тъй като течността се евакуира от белите дробове
В почти всички случаи, изпомпване на течност от белите дробове е основната лечебна процедура, която намалява задух и подобрява здравето на пациенти с рак.

След създаване на етиологичен фактор плеврит лекари определят тактика терапевтично лечение на пациента. Рак. чувствителен към химиотерапия, са обект на системни цитостатици експозиция. В 60% от случаите на такова лечение води до пълното премахване на проявите на ексудативен плеврит.

При пациенти с тумори неизползваеми форми онколози препоръчват симптоматично лечение на плеврит торакоцентеза (местно изпомпване на течност от белодробните кухина за пробиване средства (спукване)).

Друг метод за лечение на ексудативна плеврален излив процедура плевродеза се счита за същността на който се намира в свързващите висцерални и париетални листове. Тази процедура ефективно предотвратява образуването на патологична излив. Това се извършва чрез локално инжектиране на химикали причинява локално заваряване на тъкани и противораково действие.

Последици от ексудативен плеврит, зависи от основната диагноза. Според статистиката, образуване на патологичен течност в плевралната кухина демонстрира по-късните етапи на рак. В такива случаи, особено в присъствието на метастатични лезии, прогнозата се счита нещастен. Като цяло, течност в белите дробове, където лечението се извършват своевременно, не трябва да е непосредствена заплаха за живота на пациента. Тези пациенти се нуждаят от постоянно медицинско наблюдение за откриване на рецидив.

Важно е да знаете: