Tailbone киста симптоми, лечение и причини за

Има много патологии, които измъчват хората от раждането. Но има вродено заболяване, наличието на които най-много ще знаят само на възраст от 15-30 години. И това е киста опашната кост. Тази патология е опасно, защото по всяко време, кистата може да тлеят и се спука, предизвиквайки по този начин развитието на сериозни усложнения, някои от които дори може да доведе до внезапна смърт. И за да се избегне това, което трябва да знаете най-много информация, колкото е възможно за това, което е опашната кистата и как тя се проявява. Защото само навременно лечение на лекар и лечение ще помогне за поддържане на здравето и предотвратяване на развитието на усложнения.Преглед

Преди да говорим за това, което опашната киста, трябва да отидете малко по-нататък в процеса на формиране на ембриона в утробата. Всеки човек знае, че формирането на ембриона се извършва на етапи. Отначало замислена системата на кръвообращението, има сърце, бели дробове и други органи, а след това започва да се оформя на опорно-двигателния апарат, който включва не само черепа, гръбначния стълб и крайниците, но sacrococcygeal департамент.

Защото от това, което опашната кост киста

В началните етапи на ембрионалното развитие в тази област, е така наречената опашка. Когато става въпрос по време на образуване на костни структури, опашката изчезва. Но под влиянието на някои фактори, този процес може да бъде разделена, което води до частично намаляване на лигаментно и мускулни опашката остатъци. Резултатът от това е появата на тръба в гънка mezhyagodichnoy, чиито вътрешни стени са облицовани с епител. Тя формира един вид фистула, която се нарича опашната кост киста.

Той може с течение на годините не си направи труда господаря си. Но поради факта, че едно лице е постоянно изложени на физически стрес, атаки на вируси и бактерии, рано или късно има възпаление на киста на опашната кост. което е съпроводено с тежка клинична картина.

Важно! Ако в този момент пациентът няма да потърси помощ от лекар, възпаление отнема хронична форма, а скоро се присъедини от гнойни процеси. киста кухина пълни с гной, който във всеки един момент може да пробие и да проникне в скротума, таза и кръвоносната система, като по този начин провокира развитието на много сериозни усложнения.

Ето защо, ако е намерил киста на опашната кост, трябва да се извърши възможно най-бързо лечение. Но с помощта на традиционната медицина (в този случай те са безсилни), и с помощта на опитен и знае работата си лекар.

класификация

Преди да разгледаме симптомите и лечението на опашната кост кисти. първо трябва да се говори за това, което е вид. Лекарите тази патология, се класифицират, както следва:
 1. Пилонидална киста опашната кост. Дали патологично образувание, което се образува в mezhyagodichnoy гънки. Причината за неговото развитие е анормални подкожни косъмчета в кожата. В резултат на това дава отговор на организма, което е чуждо тяло в корпуса (т.е., коса) от други тъкани и органи. По този начин се образува капсула, в която има мъртвите косата и по време на възпалителни кожни частици. И се появява пилонидална киста.
 2. Dermoid киста на опашната кост. Започва да се образува на повърхността на епитела на кожата е все още в утробата, в резултат на преместването на елементи на зародишни слоя. Тя включва елементи на коса, нокти, ектодерма, мастните жлези и т.н. Този тип опашната кост киста е най-опасно, защото може да причини рак и проктит (възпаление на ректума).
 3. Епителната опашната кост киста. Тя се формира в подкожната слоеве на кожата и външния му вид прилича на куха тръба (епителен опашната удар), който е напълно постлан с стена епител. Изглежда епителен опашната киста в резултат на необичайни разстройства в утробата.

Има такова нещо като фистула опашната кост. Тя се формира на фона на хронични възпалителни процеси в четката и да видим с невъоръжено око на задните части в малка вдлъбнатина на който може периодично гной.

Като се има предвид по-подробно опашната киста и причините за появата му, трябва да се отбележи, че учените все още спорят, и етиологията на това заболяване. Това, което е, че някои твърдят, че опашната кистата е вродена и се образува в резултат на патологични разстройства на развитието на плода (както е посочено по-горе), докато други твърдят, че има тази патология може да бъде във всяка възраст и за съвсем различни причини. Например:
 • Хематоми, който се появи на задните части след травма по време на удар, падане, или хирургична интервенция.
 • Различни видове инфекции.
 • Хипотермията.
 • Заседнал начин на живот.
 • Неспазване на правилата за лична хигиена.
 • Носенето на бельо, изработени от нестандартни материали, поради което кожата престава да "диша" и се появяват на повърхността на обрива.
 • Отслабена имунна система.
 • Автоимунни заболявания, и т.н.
  Защото от това, което опашната кост киста


И първата група от учени, който се придържа към версията, че кистата е вродено патология, вярвам, че всички тези фактори само да допринесе за развитието на възпаление и появата на симптоми, характерни за това заболяване, които да направят пациентите да отидеш на лекар.

И най-интересното е, че киста на опашната кост при мъжете се откриват много по-често, отколкото жените. Въпреки че учените твърдят, че развитието на тази патология сексуалната идентичност няма смисъл. Въпреки това, мъжкото население на Нигерия, заболяването се не се засича. Те, напротив, от опашната кост кисти страдат най-вече жените.

характерни признаци

Ако кистата е опашната кост е в покой, не е възпалена и не тлеят, няма симптоми на това заболяване е развитието на един човек може да не забележи. Единственото нещо, което може да го притеснява от време на време - тъпа болка в sacrococcygeal региона по време на продължителна заседание или тежка физическа активност. Но тя бързо изчезва, човек трябва само да се спре негативната фактор на влияние върху организма.

Важно! Ако има възпаление в кистата опашна, симптомите стават ясно изразени. Има силна болка в проекцията на кисти, кожата се зачервяват и надуе. Човек обикновено не може да седи и да ходи, той постоянно изпитва усещането за топлина в sacrococcygeal района.

Растящото киста се проявява още по-силно. Болката вече започва да се даде в кръста и долните крайници, на и от опашната фистула гной. В този случай, има силна възпаление и дразнене на околните меки тъкани - те придобиват тъмночервен или синкав оттенък, сърбеж и люспи.

възможни усложнения

Трябва да се разбере, че опашната кистата е сериозна патология, която изисква незабавно лечение. Ако това не се осъществява, а след това може да доведе до сериозни усложнения, сред които са:
 • сепсис;
 • абсцес;
 • мека тъкан хиперемия;
 • некроза на тъканите кистата околните;
 • гнойни процеси развитие в костния сакрума и опашната кост;
 • инфекция на тазовите органи;
 • целулит (възпаление на тъканите).

Важно! Пилонидална киста и Дермоидните тип киста може да предизвика развитието на плоскоклетъчен карцином! Затова откриването на такива субекти, за да се забави лечението, толкова повече не е необходимо. Трябва да отидеш на лекар, веднага след като първите симптоми на опашната кост киста.

диагностика

Намери опашната киста лесно - просто погледнете sacrococcygeal региона на пациента. С това заболяване у човека на това място има малка депресия, която може да бъде натиснат за откриване на гной. В този случай, на кожата около вдлъбнатината е раздразнена и разполага с червеникав оттенък.

Но за точна диагноза, пациентът само визуална проверка не е достатъчна. За да се определи вида на четка и идентифициране на причините, които изискват следните диагностични процедури:
 • САЩ бедрата и таза;
 • MRI;
 • CT;
 • Рентгенова.

Важно! Ако в хода на тези изследвания, лекарят започна да подозира, че пациентът в кисти фон опашната кост започват да се развиват рак, провеждането на допълнителни тестове, които задължително включва доставката на туморен маркер CA-125.

лечение опашната кост киста се извършва само чрез операция. Не лекарства няма да помогнат в борбата срещу тази болест. Те допринасят само до намаляване на симптомите и облекчаване на възпаление. Но работата в крайна сметка ще трябва да направите, така или иначе.

Защото от това, което опашната кост киста

Хирургия рядко се извършва, ако пациентът е гнойни кисти. В този случай, дори преди операцията се извършва противовъзпалително и антибактериална терапия. И само тогава, когато четката вече не тлеят и симптомите отшумяват, пациентът започва да се подготвят за операция.

обучение

Получаване за хирургия включва допълнително изследване на пациента за определяне на нивото на съсирването на кръвта и наличието на други заболявания, които могат да бъдат с права противопоказания за хирургия. За тази взети OAM, АОК, химията на кръвта, е ултразвук на храносмилателния тракт и тазовите органи и т.н.

Ако пациентът има липса на противопоказания, се определя в деня на операцията и в деня преди това, е необходимо да:
 • Обръснат цялото окосмяване по тялото в sacrococcygeal региона.
 • Вземете слабително или клизма да се направи.
 • Откажи се от употребата на храна.

Разбира се на операцията

Ако човек е установено, киста на опашната кост, а след нейното функциониране отстраняване може да се извърши по няколко начина - открит и закрит. Операцията е проведена под местна или обща анестезия.

Когато затвори начин лекарят прави разрез в проекцията на кистата, след което тя се изрязва от заобикалящата засегнатата тъкан. На следващо място, раната затворени с шевове и превръзка. Тази операция се понася доста лесно. Въпреки това, след провеждане на риск, че след известно време ще има рецидив на заболяването, все още остават.

Затова лекарите често прибягват до отворения метод за отстраняване на кистата. Особеността на тази операция е, че тя може да се извършва при гнойни кисти, както и рисковете от следоперативни усложнения са равни на нула.

По време на такава операция също се нарязва в sacrococcygeal зона, след което лекари отстранени гнойни киста и зашива. Но в този случай фугите наслагват към долната част на ануса и не от другата страна на раната, като по този начин се създава естествен дренаж.

За да се избегне голяма загуба на кръв по време на операция, наскоро ексцизия на формиране кистозна са започнали с използването на радио-вълни. Когато секцията меките тъкани, той незабавно се обгори кръвоносните съдове, като по този начин намаляване на загуба на кръв до минимум.

постоперативно

След отстраняване на пациента опашна киста е предписано почивка на легло, което той трябва да спазва по време на деня. По това време, пациентът може да изпита силна болка в сакрума и опашната кост, синини и хематоми, което е естествено след всяка операция. За да се премахне дискомфорта, лекарите предписват обезболяващи.

Пълното възстановяване на пациента след операцията се извършва само след 8-10 седмици. През цялото това време, той трябва да се справяте с раната, променете бинтове, следвайте хигиената и бръсне в опашната кост, докато, докато не извадите шевовете. А лифт тях едва след 4-6 седмици след операцията.

В допълнение, пациентът е забранено да се вземе седнало положение или за дълго време, легнал по гръб, докато постоперативна рана не е напълно затегнат, лифт тежести и носенето на стегнати бельо с плътни шевове.

Ако пациентът ще се съобрази с всички препоръки на лекаря, че е много бърз и ще се възстанови в рамките на няколко месеца ще бъде в състояние да се върне към нормалния си живот.