Tailbone киста причинява симптомите и лечението

pathography

Сред учените има едно мнение, че епителен пилонидална киста е вродено дефект, разработване на фона на нарушенията отметки слоеве на кожата. Някои експерти наричат ​​това следа от тумора, като се започне от теорията на еволюцията, вярвайки, че в тази част на древните предци е отделен процес, подобно на опашката.Това опашната киста обикновено се намират в mezhyagodichnoy площ бразда като един вид "рязане" с характеристиките на външната епителен слой (потта и мастните жлези, луковиците на косата и така нататък.). В някои случаи, патологията е оформен дълбоко под кожата, без да се оставят на повърхността си.

Пациентът не може да бъде наясно за дълго време за наличието на заболяване, тъй като патологията е друго пасивен симптоматика. Но с течение на времето, поради механична повреда или блокада на основната дупка на живот, съществува риск за произход на продукти от възпалителния процес, който има редица проблеми, които могат да донесат сериозно неудобство на човека.

видове патология

Кистозна тумори опашната и близката зона притежава няколко типа за които лекарите са им конвенционално разделят.

Видовете патология са:

Защото от това, което опашната кост киста

 1. Пилонидална киста. Неоплазми, който възниква в mezhyagodichnoy гънки. Основната причина за заболяването е образуването на аномален врастване косата на епитела. В резултат на човешкото тяло започва да се отговори на болестния процес, са защитени от чуждо тяло, то се изолира от околните клетки и тъкани. В резултат на кистата се образува опашната изпълнен от космите и мъртвите клетки, мъртви в резултат на възпалителна активност.
 2. Presacral киста. Болестта се образува на повърхността на епителната обвивка друг ембрионални ниво че в утробата на майката, поради изместване на слоеве елемент зародиш. Presacral киста се запълва с частици от коса, мастните жлези, ноктите и ектодермалните елементи. При раждането, патология на бебето може да остане недиагностицирана в продължение на месеци и години, малкият пациент. Въпреки Presacral киста на тип опасни тумори, тъй като тя е в състояние да растат в онкологията.
 3. Епителни тумори. По външния си вид прилича на тумор куха тръба (епителен опашната разбира), околните стени са напълно покрити с епител. Патологията възниква във вътрешните слоеве на епидермиса. Причината за това заболяване може да стане патологични процеси по време на ембрионалното формация.

Ако имате някакви усложнения възникват такива утежняващи фактори като фистула опашната кост. Той се появява като резултат от активиране на възпалителната активност на хроничен характер, и е лесно да се разпознава с просто око (под формата на вдлъбнатини в областта на хълбоците, от която понякога може да изтече гной).

Основната произхода на провокиращи фактори е анатомични аномалии на човешкото тяло, което се проявява под формата на смущения в хода на ембрионалното развитие. В Sacro опашната зона настъпва в рамките на слоеве на епидермиса неоплазма капсулен епителен произход облицовани стените.Защото от това, което опашната кост киста

 • microdamages (абразии, леки драскотини);
 • пренебрегване на лична хигиена;
 • пелена обрив;
 • бактериални инфекции;
 • механична опашната нараняване;
 • хипотермия;
 • генетична предразположеност;
 • ускореното развитие на коса в район около задните части;
 • потискан защитни функции на тялото;
 • заседнал начин на живот.

Всяко едно от тези фактори, самостоятелно или в комбинация могат да дадат тласък за развитието на киста на опашната кост при мъжете и жените, както и въздействието, което изостри патологията в рамките на клиничната картина и започват да тлеят.

симптоматика

В опашната кост киста да липсват симптомите за дълго време, което затруднява ранното откриване на болестта, както и назначаването на квалифицирано лечение. Но в някои случаи кистозна новообразувание в състояние да се напомни за съществуването си.

Симптомите на киста киста пилонидална включват:

Защото от това, което опашната кост киста

 1. Появата на умерено количество в безболезнено инфилтрация.
 2. Болка в продължително заседание.
 3. Дискомфорт в областта на опашната кост, докато седи.
 4. Чуждестранна усещане на тялото в гънките на площ mezhyagodichnoy.
 5. Недостатъкът с активното ходите или бягате.
 6. Телесната температура скача.

Ако се сблъскате с възпаление на киста на опашната кост, на гнойни болестта може да доведе до редица негативни фактори.

Растящото тумор има следните симптоми:

 • изразен синини и зачервяване на кожата в областта на патологията;
 • болка при всякакъв контакт със засегнатата площ дразнителя;
 • гнойна секреция от фистула оформен;
 • треска;
 • болка по време на движение.

При провеждане на възпалителния процес, експертите определят състоянието на пациента е удовлетворително, ако пациентът се чувства дискомфорт и неразположение толерантни. Въпреки това, когато проникването на патогенни бактерии кистозна капсула наричан непременно образува фистула, която дефинира гнойни киста хроничен тип. Опасността от тази форма на заболяването е обостряне на симптомите и увеличение на телесната температура в пътеките 39 ° С с периодично улесняват общата състояние. В допълнение към това, съществува риск от повторно образуване на кистозна образуване на тумори в онкологията. При настъпване на първите признаци, показващи изостряне на хронични заболявания, е необходимо спешно да се започне лечение опашната кост кисти.

Как да се лекува?

Пълно прилагане на лечение на опашната кост киста е възможно само с помощта на операция. Терапевтични методи за подпомагане на дома могат да се правят само в началните етапи на образуване на тумори, след предварително съгласуване на всички дейности с лекар.

Най-популярните начини за лечение на киста пилонидална киста обикновено са употребата на лосиони и компреси. Често те са създадени с помощта на катран. В някои приложения на катран, за да компресирате смеси могат да намалят тежестта на симптомите по време на възпаление новообразувание. Но този метод не е ефективно лечение.

Защото от това, което опашната кост киста
Оперативна интервенция е необходимо за пълното премахване на образуваната епителен напредък, като се вземат предвид всички дупки и процеси. Провеждане на хирургични процедури е оправдано във всеки етап от развитието на тумора. И колкото по-скоро осъзнах, лечение на опашната кост киста, толкова по-скоро на пациента да се възстанови и да бъде в състояние да се справят с евентуални следоперативни последици.

Премахване на образуваната епителен ход все извършва с помощта на лазер. Този метод на операцията е популярна поради минимална травма, защото цялата мощност на излъчване се насочва само към себе си кистозна капсула, без да се засяга околните здрави тъкани. В допълнение, лазерно отстраняване на кисти може да предотврати кървене, тъй като лъч може да "запечата" на малките кръвоносни съдове. И след процедурата кожата се оставя видими белези, както от скалпела.

При констатиране на кисти опашната кост, тя трябва да се лекува възможно най-рано, за да не се работи на заболяването преди развитието на хронична форма и влошаването на клиничната картина. Ако времето за идентифициране на симптомите и лечението да започнете бързо.

(Все още няма оценка)