Tailbone цистообразуващи симптоми и лечението

Развитието на клиничната картина

В началния етап на симптомите опашната кост кисти достатъчно разредени - от епителен инсулт може да се освободи само слуз. След това, в кистата натрупаната разпределение на потните жлези с епидермиса и косата. Присъединявайки се към инфекция провокира редица фактори: • битови и спортни травми;
 • хипотермия;
 • настинки и вирусни възпалителни заболявания.

Растящото опашната епителен киста с капан в своите кухина органични продукти може да бъде сложно абсцес или фистула обща екзема.

Какво е киста Дермоидните?

Ако кистата епителен няма външно отваряне, или това беше обрасъл, патологичните образование се счита за един Дермоидните киста. Той има дебелина капсула. Първите признаци на това са свързани с нагнояване. Dermoid киста често се разкрива в околните тъкани и се усложнява от целулит. Аутопсия гнойни кисти води до образуване на фистули и няколко завои. За тежък, и следователно изисква задълбочен затваряне на раните и рехабилитация период по-дълъг.

Защото от това, което опашната кост киста

Главните клинични прояви на

Клиничният курс на кисти може да бъде остра или хронична, с образуване на фистула в подкожната тъкан. Пациентите забележат леко формация с неравни контури, което не позволява движение. Заразените киста причинява остра болка и треска. Кожата става оточна, еритематозен и инфилтриран.

Хроничното възпаление води по-малко страдание. От дупката на опашната кост се разпределят оскъдните гной. Skin подута и червено. Някои отвори са затворени, други функции. След това процесът се отразява на околната подкожна мастна тъкан, образувана набъбване, склонни да се увеличи. Болка, постоянно нараства: от лека до тежка, изпълнена с болка.

Прогресивното хода придружени непоносима болка: болката на пациента се разкъсва, температурата достига 40 градуса. Създадена около екзема на огнище плач. В редки случаи, киста може да придобие злокачествен разбира се. Така киста се характеризира със следните особености: • зачервяване на опашната кост след Недогряване на водата или травма;
 • отока на тъканите;
 • дифузен зачервяване;
 • пулсираща или всеобхватна болка;
 • наличие на отвори между бедрата заобиколени хиперемия;
 • изолация на дупки;
 • висока телесна температура.

Присъствието на поне един от симптомите е повод да се позове на хирурга. Диагностично изследване са звучене и rektoromanoskopicheskom проучване. Това ще позволи да се направи разграничение киста от остеомиелит фистула и ректума. Като спомагателни метод е рентгенова диагностика.

Как мога да се излекува?

Кисти Лечението се състои в премахването му хирургично. Има няколко хирургични методи за затваряне на фистули:

 • изрязване на цялата област на раната;
 • частично изрязване затваряне на раната с кожата присаждане.

В последния случай, лечението е по-бързо.
Терапевтични лечения (мазила, прахове, бани) не влияе на резултатите от вродени аномалии. След отстраняване на кисти с ексцизия на капсулата има пълно възстановяване. В противен случай постоянно инфекция чрез отворен изход води до повтарящи се, разбира се, което може да прогресира до злокачествено заболяване. Има случаи, когато дълго консервативно лечение е довело до развитието на рак. Ето защо се препоръчва радикално решение в ранните етапи на болестта.

Какво е операцията?

Хирургично лечение се прилага на всеки етап. Радикална хирургия извършва под обща анестезия. Техниката си е прост. След отстраняване на кисти, и се движи всички епителни фистула, състоянието на пациента се подобрява значително. Продължителността на операцията е около 40 минути.

След 1.5 - 2 часа след приключване на операцията, пациентът започва ходене. При преразглеждане (след 6 часа), пациентът се освобождава за амбулаторно наблюдение. Наличието на фистула разклонена пасажи изисква по-дълъг болнично лечение. Характеристики на следоперативния период:

 • продължителност на рана (около един месец);
 • рехабилитация период е не по-малко от 3 месеца.

Как да се ускори възстановяването след операцията?

Няколко препоръки, които да помогнат за намаляване на следоперативния период:

 • Следоперативна грижа област (депилация лечение и антисептични);
 • ограничаване на физическа активност (заседание може да доведе до рана ръбове);
 • изключване от диетата на пикантни храни, за да се предотврати дразнене на кожата в тази област;
 • хлорхексидин третиране на повърхността на раната и промяна на превръзката преди отстраняване на конци;
 • в рамките на шест месеца, за да се избегнат тежки физически натоварвания.

Следоперативният прогноза

Съвременни техники за анестезия и препоръките за периода на възстановяване правят благоприятна прогноза и повторение - невъзможно. Следователно, открити опашната кост киста изисква незабавно лечение на операция за последващо отстраняване. Така ще се избегнат много усложнения и ще донесе неочаквани изненади в най-неудобно момента.