Съвети за това как да се боядисват дрехи у дома - sovetchitsa kidstaff

Съвети за боядисване на дрехи:

1. Най-важните съвети - преди да премине на цвета на дрехите, трябва да се претегля "за" и "против". В крайна сметка, аматьорски живопис - тя винаги е риск.2. Знайте състава на плат - това, че съставът на плата зависи от резултата на картината. Ако платът е естествен (памук, деним, лен), обикновено се преминава голям живопис. Ако смесени тъкани - цветът ще леко блед (например синьо и светло синьо). И ако платът е 100% синтетично - има висок риск, че тъканта, не се боядисват на всички: със синтетична нишка боя капе като целофан, а нещо, което ще бъде точно в същия цвят като преди боядисване.
За съжаление, има чести случаи, когато писмената част от етикета не отговарят на действителността.

3. Вземете решение с цвета. Препоръчително е да се боя в цвят, малко по-тъмен от естествения цвят на плата. Например, синьо петно ​​синьо или тъмно синьо. Също така имайте предвид оригиналния цвят на нещата. Идеално, ако подобни цветове. И ако сте бели джинси ще бъдат боядисани в черно - ще бъде сиво или тъмно сиво, но не и черно!

За да се оцени крайния цвят може да се изсуши само боядисани неща като мокра неща винаги е по-тъмен. Ако вашият цвят е важно - че е желателно да нарисува тест парче плат (същия състав), подсушете го и да видим резултата.

Ако цветът на подготвената боя не ви харесва - това е по-добре да не рискуваме! В промишлени условия боя цветове тествани многократно dobivayuyas желания нюанс. У дома - аматьорски живопис, а вие имате само един опит.

4.Krasit само трябва да се почисти неща. Преди нещо по живопис се накисва в топла вода.

5.Okrashivat ръкавици! Ръкавиците трябва да се носят преди отварянето на опаковката с боя.

6.Krasit неща според указанията на опаковката. "За оцветяване на продукти от памук, лен, вискоза съдържание на пакети смила малко количество вода до получаване на хомогенна маса. Получената маса се разтваря в 0,5 л вода, щам през тензух. в емайла купа с топла вода, се добавят 2 супени лъжици сол и се разбърква. Общото количество на разтвора за боя трябва да бъде не повече от 8 литра.Разтворът се загрява до 40 градуса и се връща измити и предварително натиснат материал, така че да е напълно покрита с разтвор. Разбира материал разбъркване в продължение на 30 min.- 20 минути. без отопление, и всичко това при завъртане на материала (и могат да бъдат боядисани в автоматичните пишещи машини grudusov температура 40-60 ° С).

Обагрени материал се промива с топла и студена вода след това да безцветно вода за измиване. След промиване с оцет добавя 0,5 чаша ".

7.Sovety оцветяване в пералната машина:
Оцветяването в пералнята много по-лесен процес боядисване, но има някои особености:
- Разреденият боя излива в барабана.
- Изберете температура от 60-80 градуса (в зависимост от типа на тъканите), а най-дългият цикъл (без накисване!)
- След боядисване отделно изплакнете нещо в разтвор с оцет.
- След попълване на празен автомобил отново се обърнем към изплакване напълно да се изчисти от боята.
- Веднага след боядисване не се мият в машината бялата неща.

8. Грижа за продукта след оцветяване:
- Не сушете дрехи, изложени на пряка слънчева светлина - избледняване.
- Първите два или три измиване мият отделно от други позиции.
- При следващи пране на дрехи (чорапи след) в изплакване, за да добавите малко оцет.
- Използване на прах за цветни тъкани (за бели перилни прахове съдържат белина)

Често задавани въпроси:

Може боя петна от боя за дрехи?
Петната са боядисани в само 50% добро. В половината от случаите, дори когато правиш всичко както трябва - да рисува върху петното, но в сянка ще бъде различен. Това зависи от цвета на петно. Ако бялото петно ​​на черния плат е вероятно да забележат става сива, а не черно. Ако е така, както аз казвам - нещо последен шанс - тогава аз ви съветваме първо да се постави на място, самата вече е завършен, и се разтваря в топли цветове, да се навлажни, и така няколко пъти, а след това боя цялото нещо.

Дали това е необходимо да се боядисват синтетични тъкани?
Естествените материи са боядисани добре, но синтетика са много лоши, а понякога и не са боядисани. Въпреки, че имам няколко души в гостът се отписали, че добре боядисани и 100% синтетични, но това е изключение от правилото.

Дали тогава избледнява боя?
Да, това хвърля - най-силната сменяне на перата в първото измиване, а след 2-3, също, но по-малко. Последващ значително по-малко. При измиване е желателно да се измие оцета в края да се добавят и се промива праха за цветни дрехи (без белина).

Това, което не те съветвам да се боя?
Не ви съветвам да рисува детски колички. Често пиша, че количката изгарят. В такива случаи, аз ви съветваме да шият нова количка за.

Не препоръчвам живопис бански костюми. Обикновено бански от синтетични материи, синтетични и боядисани зле. Дори цветовете добре, по бански, ще плуват и постоянно го поливане, и слънцето изгаря мокри рисувани нещо няколко пъти по-бързо от суха. И ако за басейна - тогава се избелва бързо vyest боя.

Ако имате други въпроси - пишете.
Успех с живопис!