Съвети за собствениците на Урал и Днепър мотоциклети

Собствениците Съвети за мотоциклети Урал и Днепър. На дежурство, имам много да се вози на мотоциклет, и през цялата година, разбира се, с помощта на тези тежки мотоциклети. Така че това е натрупал значителен опит на тяхната експлоатация и поддръжка, което искам да споделя с читателите на "Мото". Ще започна, разбира се, с най-важното - от двигателя. Дизайнът му има голям марж. Въпреки това, поради лошото качество на изработка и дефектните части това изявление не винаги е оправдано. Но, както показва практиката, с дължимата грижа то може да бъде много дълго време.А сега няколко, така да се каже, за да се поддържа тънкостите на тежки мотоциклети, изправени всеки с "Урал" и "Днепър". В "Урал" често се разпада под уплътнението на цилиндрова глава ( "Днепър", че не страда). Обикновено той се експресира, или свистене звук тракане при ниски скорости (с увеличаване на звука се разтваря в общия шума). За начало, можете да се опитате да дръпне главата (ако "стачката" наскоро беше); Ако това не работи, е необходимо да го премахнете.

Внимание! Преди да инсталирате нова гарнитура чифтосване инспектира самолета и цилиндровата глава. На мястото на пробив газ понякога се генерира въглеродни депозити, те трябва да бъдат отстранени. Още по-лошо, ако газовете, воювали пътя им в организма на главата, а след това на мястото на уплътнението не може да се направи, и че е необходимо да се смила края на главата на табелката. И по време на монтажа, за да се избегнат такива проблеми, гайки на главата по-добре затягане динамометричен ключ на два етапа: първо със сила от 15-20 Nm (1.5- 2.0 кгс-м) и най-накрая 28-32 Nm (2 , 8-3,2 кг, т).

При монтирането на главата "Днепър" е неудобно "примамки" ядки върху шипове (ядки privalivayutsya дълбоко в ключа за контакт). В този случай, сложих ключа в смачкан лист хартия или плат, така че гайката да не падне, на ключа. Многократно чувал "опит" препоръката за отстраняване на капачките от клапаните, като че те пречат да регулират пропуски. Това, разбира се, погрешно. Рокерът със сигурност е по-малко износване при работа върху шапка с по-голяма площ от стеблото на вентила.

Основното нещо - да се постигне такава позиция, така че когато люлеещ разликата в рокер не се усеща, но летвата е лесно да се върти от усилията на два пръста (между другото, на практика потвърди, че тази техника просто дава препоръчаната стойност). На нов регламент на двигателя е трудно да се изпълни, защото на ужасно качество прът лежи обработка. Поради тази празнина, или твърде голям, или не съществува. Съветвам ви веднага да се смила на краищата на пръчките из стария болт корекция или сложи старата бара. Повярвайте ми - това ще ускори процеса на регулиране. Надявайки се на бърз пробег на нови барове не трябва да шофирате.

Например, в "Днепър", те са свикнали само 10 000 километра, а "Урал" и след 10 000 са били наблюдавани сериозни рискове. За да регулирате запалването подробно написано в инструкциите. Искам да спомена, че ако системата е от конвенционален контакт тип запалване, е необходимо да не се забравя да се контролира разликата в контактите на прекъсвача. Поради твърде голяма разлика от един цилиндър започва да работи с пропуски, а понякога не успява, когато всички се обслужват от свещи и карбуратори.

И това може да доведе до по-тежко вече механична повреда, защото цялата тежест пада върху работния цилиндър. И в двата цилиндъра свещи трябва да са еднакви - само в този случай е възможно да се коригира настройките за синхронизация карбуратори цвят на депозитите на изолатори и да направи корекция на инсталацията на иглата, ако е необходимо. Разбира се, след като се коригира пропуските на запалването и запалването. Толкова много въпроси възникват по бягане на разстояние, докато не смените буталните пръстени. На практика, това е доказано, че "Днепър" и "Урал" с контактни пръстени маслен филтър грабва хиляди десет. В "Днепър" с хартиени филтри - не много повече.Причина - безуспешно избран входящия въздух пространство и лошо херметичността на въздушната клапа. Признаци, че пръстенът е износен, мощността пада и на външния вид на нефтените капки при кръстовището на предния капак и картера, генераторът и цилиндъра на dymlenie отдушник. Причината - увеличаване на броя на газ мехурчета към корпуса, а оттам и повишаване на налягането в него, което обезвъздушаване не се справят. Обикновено, след като сте сменили пръстените всичко се връща към нормалното.

И в това, че обича да се види двигателя чист и свободен от замъгляване и петролни капе препоръчвам корпуса на съединителя извършва на уплътнителя (предния капак, цилиндри, генератор тюлени тръби, както и "Днепър" още и за смяна на маслото канали). Няколко думи за скоростната кутия. В "Урал" те са толкова надеждни, колкото е "dubovaty". С "Днепър" кутията за шофиране много по-хубав - все още полу-автоматичен съединител. Един проблем рано или късно започва да тече масло.

После обвиняват себе си жлези и качеството на частите, за които те работят повърхност. Забележка изтичане на масло от заключващата позиция Днепър удар междинен вал и корпуса на възвратната пружина на корпуса (и двете не са вредни за растенията уплътнител). Гумени образни уплътнители на първични и вторични шахти често са скъсани и след многократно razborok престанат да изпълняват функциите си. Тук отново не може без лепило. Ако скоростната кутия се използва моторно масло, а защото на "възраст" на пломби, че е теч, опитайте се да отидете на "transmissionku" - понякога помага.

Същото важи и за основното устройство. И ако това не помогне, тогава е време за промяна яката на маслото печат. New лесна за инсталиране, като се използва тръба с дебела хартия (Whatman), навити върху конуса толкова голям, в краен диаметър на импланта с оста на главината, а от друга страна да се постави на булото и леко, въртящи се, издигнат в място, натиснете капака и след това се изтеглят тръба. След предаване, може би трябва да кажем няколко думи за колелата. Ако мотора е нов, а след това, малко влак, качването на затягане спици, зърната, докато все още можете да се огъват. Фактът, че частта с резба на отвора не започва от края на щифта, а малко по-дълбоко.

С течение на времето, има пълнени мръсотия. И вместо просто да се оттегли спици, той първо би отслабило твърде много от замърсяване с резба част, не забравяйте да смажете и след това затегнете. Но за това, трябва да измислям домашно ключ от метален бар 10x 10 mm. Този ключ ще обкръжат цялата височина на фасетиран зърното. Самата Повдигнете не създава проблеми, аз само ще добавя, че "Урал" с щамповани хъбове аз стяга само дългите спиците, защото кратко почти протегна.

Когато загубата на един или два заместител спици може да се извърши без отстраняване на гумата от джантата. Достатъчно е да се откъсне от един ръб топчета. Въпреки това, този метод не се прилага към следващата до макарата игли за плетене на - да пречи на камерата. Но лагерите-лесният за обработка, създаване на колелата се обръщат по оста за превоз, по-рано публикувани. Както спейсера е удобно да се използва вътрешния пръстен на стария лагер колело. Затягане на гайката за регулиране, че е необходимо да се гарантира, че играта е загубена, но "само". При затягане на контрагайката, уверете се, че не е извит корекция, в противен случай цялата операция трябва да се повтори.

И на колелата Атмосферното налягане в инструкцията е регламентиран само в случай на пълно натоварване. По мое мнение, натоварването на предното колело може да се счита постоянно. Налягането в превоза на колело, когато е празен, едва ли можем да направим повече от 0,8-1,0 атм. И ако някой отива на водача мотоциклет, задното колело е достатъчно 1,6 1,8 атм. Добре известно е, че стабилността, обработка и спиране на качеството на всеки екипаж до известна степен зависи относно на суспензията, за да бъдем точни - амортисьори.

И ако те поток - това не е безопасно. Разбираемо е, че след ремонта те трябва да попълните. Но какво от това? Инструкция препоръчва на митичния "амортисьор течност." Ти си я веднъж в продажбата са изпълнени? Q разбира риторичен и следователно си позволя да предложи като използването им IHP-10 или смес от 80- 90% и 10-20% на трансформаторни моторни масла.