Съвети за родители "се подготвя за училище"

Ирина Karpova
Съвети за родители "е готов за училище"

Въпроси за разговори с родителите.

1. Какво означава изразът "да бъде в състояние да ходят на училище" за вас?(За да получите необходимата сума на знания)

2. Смятате ли, че някои обучение за ученици

Той получава в семейството?

3. Какво искаш да кажеш с "готовност децата да учат в

Под "готови" за училище. ние разбираме желанието да се учи. А това означава - способността да придобиват знания, за да процес, за да ги възпроизвеждат, и на тази основа да се получи нови. Разбираемо е обща, специални и психологическа готовност за обучение.

Общо готовност - на нивото на всестранно развитие, която ви позволява да влиза активно в новите условия на обучение и съзнателен живот.

Специално желание - допълнение към общата и психологическа готовност. Тя се определя от наличието на децата на специални знания и умения, необходими за изучаване на дисциплини като математика и български език.

От това, което се развива детско готовност за училище. 1. На първо място, на способността на децата да се адаптират към нови дейности:

1) да можете да слушате, разбиране и решаване на проблема с обучението.

2) да се асимилират голямо количество информация ориентиране и обучение

3) За да може да се съсредоточи в училище. класната стая, учебници, тетрадки.

4) да можете да слушате и чувате говоря и да поиска.

2. Вторият компонент - независимостта. Разграничаване 4 вида самостоятелност:

1) Поведенчески независимост - способността да се извършва никаква дейност, показвайки инициатива, да взема решения без външна помощ.

2) на потребителите независимост - притежаване на умения за самообслужване, културни и хигиенни и трудови умения.

3) Когнитивна независимост - изследователска дейност iniiruemaya от детето в най-различни видове когнитивната дейност.

4) комуникативно автономия - способността на детето да е тартор на съвместните игри, уроци, лесен контакт с непознати връстници и възрастни; висока потребност от общуване.

3. Третият компонент - интелектуална готовност:1) способността да се изброят различните свойства на обекти, изолирани от тяхната основна съществено значение.

2) способността да синтезира съществуващите идеи по темата (явление).

3) разработен слухови и визуална памет.

4) развитие на умствени операции - аналогия, сравнение, анализ, синтез, класификация на обекти и явления.

5) Двигателното развитие на малките мускули на ръцете и пръстите на ръцете.

Тя не може да бъде успешна без физическото и психическото здраве на студентите. Само здраво дете може да стане талантлив. Така че, вие и аз трябва да запазят и укрепят здравето на децата. За тази цел е необходимо да се редуват на дейността на интелектуален характер на двигателя. Когато детето е претоварена пресича прага на психическото му капацитет, което води до огромна вреда за здравето му. Претрупан дете става невнимателен, паметта му се влошава.

Всичко това е много важно. Дете, се придържа към принципа "Аз мога, аз искам да и аз ще го направя." Тя ще проучи добре. За да направите това, ние също трябва да увеличи своя мотивация за учене, интерес към ученето. Ако той чувства, че може да се научи на знанията, той започва да искам, следователно, да проявява интерес към обучение. Никога класове "под бича" няма да бъдат продуктивни.

Една от предпоставките за успешен старт на курса за всяка програма от началното училище, е възможността да слушат и изпълняват функцията на учителя. Определете как се формира това умение, можете да гледате детето, докато играят или обучение клас природата. Така че е необходимо да се обърне внимание на аспекти на неговото поведение и отбеляза:

* Дали той слуша внимателно възрастен;

* Дали задачата се вслушва в крайна сметка, не се прекъсва и започва да изпълнява задачата, без да го изслуша;

* Дали се опитва възможно най-точно да изпълняват указанията на възрастен;

* Да задават въпроси, ако не разбира или не забравих нещо в хода на задачата;

Още на първите уроци на децата да изпълняват прости упражнения за преносимите си компютри. Когато групата организира обучение на учители не е възможно да се наблюдава всеки студент, така че е необходимо, че бъдещият първокласник е добре ориентиран в страницата в тетрадка, и в книгата, той знаеше къде отдясно, горе вляво и долната страна на листа и средата; Можех да я откриваме начертаете линия в правилната посока.

Във връзка с това ние можем да дадем на децата на следните задачи:

Направете модел. в центъра на лист положителен правоъгълника от лявата страна - кръг, елипса от дясната страна, горният лист - квадрат, триъгълник и др в долната ..

Много добър в тази задача помага графичен диктовка, когато схемата за възрастен диктува изображението на клетката.

Основният съвет - не се плашат децата си на училище. Оставете ги да се изчака за деня, който ще постави на нови дрешки, да вземе букет от цветя и куфарче, и да получите в един нов свят за тях.

Въпросник за родители. Всичко за позицията на родителите в подготовката на децата за училище Уважаеми родители! В сайта са публикувани в навечерието на извънредно заседание, за да разгледа.

Въпросник за родители на "Математика за развитието на вашето дете въпросник за родители," Математика за развитието на вашето дете "1. Запознат ли сте с изискванията на програмата за детска градина за развитието на детето.