свещ вземане на технологиите в дома, изборът на тайни

Какво може да се направи на свещи

Малък пламък винаги може да бъде отстранен от главата лоши и тъжни мисли и светлина му е толкова искрен: всяка дискусия или признаване на свещи има един вид специална аура и създава една наистина уникална атмосфера.Може би точно поради тази причина, че свещта отдавна е смятан за един чудесен подарък, който е в състояние да донесе не само естетичен, но и практическо приложение.

Как да си направим свещи с ръцете си у дома. Възможно ли е?

Разбира се, такова нещо като свещ могат да бъдат закупени в магазина за подаръци, защото там винаги можете да намерите много различни варианти на свещите, но ако искате да направите подарък е двойно по-приятно, по-добре да го направите сами. В тази статия бих искал да посветя темата, как да се направи свещи с ръцете си у дома.

В действителност, производството на свещи у дома - не е толкова трудно, колкото може да изглежда първоначално, а ако компетентно подход към този въпрос, вие ще откриете, че в действителност всичко е достатъчно проста.

Като потвърждение, можете да доведе факт, че хората, които са решили да се занимават с производството на свещи, малко изготвен, и за тях това е не само заплата, но и интересно и вълнуващо преживяване. Колкото повече се практикува по-често се случва, толкова по-добре ще получите готов продукт.

За да направите свещите с ръцете си в дома не изисква много пари, така че в допълнение към удоволствието, което получавате от производствения процес, можете да получите приличен спаси.

Осъществяване на свещи у дома: необходимите материали

Преди да се пристъпи директно към производството на продукта, е необходимо да се определят правилните материали, които ще помогнат да се създаде нашата продуктова желаната форма. За да направите това, поставете обикновена саксия, която ние ще трябва да се създаде водна баня.

Също така е необходимо някакъв контейнер, в който се разтопи парафин или восък. Тъй като контейнерът е по-добре да се вземат някои ненужни ястия, тъй като в края на процеса, за да го отърве от придържайки восък ще бъде изключително трудно.

Ако приемем, че на кораба е задължително трябва пожароустойчив, по-добре е да обикновен консервена кутия, ние сме малко вероятно да успее да се намери. Така че, да вземе консервена кутия, огъва се на ръба да се появи малко по носа (чрез нея ще излея восъка).

Що се отнася до суровината, восък, парафин или специален хелий може да се купи в магазин специалност или да поръчате онлайн.

За да направите свещ необичаен характер и вкус, да ги направи декор и придава на продукта определен тон и оттенък. Тези свещи ще ви зарадват и други, не само за своята топлина, но и красотата и необичаен външен вид.

За да се получи продукт с желания цвят, използвайте детски пастели, изберете по-меки по-добри възможности, тъй като те са по-разтворими и по-равномерно боядисана стопилка. Някои хора използват това червило и сенки за очи, също така е добър вариант, ако не сте съжалявам да жертват козметика.

Има и друг общ вариант - оцветяване със специални пигменти под формата на таблетки. Те се предлагат в различни цветове и нюанси, така че те могат да бъдат използвани, за да се направи абсолютно всяка цветова схема за продукта.

Преди да определи как да се направи свещи с ръцете си у дома, трябва да се определят не само материалите, но и с тяхната умелото използване. Този пример се отнася до фитила, че е необходимо да се научите как правилно да се обърне, защото от това зависи дали и колко време ще изгори ярко свещ.Например, ако ще да се прилагат восък или гел, за тези материали е по-добре да се използва тънка плътно усукани нишки. Свещи восъчни за толкова по-добре да се вземат удебелени фитил сплетена "опашка", с не прекалено стегнати нишки.

Можете също така трябва да се притеснявате за специални форми, защото от тях ще зависи от основната форма и външния вид на продукта. По-добре е да се използват ястия, които не ви трябват твърде способен да издържи на повишени температури. За тази цел подходящи контейнери за кисело мляко, кремове, бутилки, малки мехурчета и така нататък.

За да бъде продуктът не само атрактивен външен вид, но и приятен ароматно съдържание, добавете към общото тегло на няколко капки етерични масла, аромата на който е подобен на външния вид на вашите свещи. Така например, миризмата на лимон или мента перфектна светлина зелен нюанс продукти, както и ванилия или ягодоплодни миризми нужда топлите нюанси.

Как да си направим свещи с ръцете си у дома: технология стъпка по стъпка

Тук стигаме до основната точка: в процеса на вземане на свещи у дома. Например, ние ще обмисли варианта с производството на свещи върху восък.

Получаване восък топене

За да започнете да се определи вида на восък, който ще подготви свещ. Не забравяйте, че восъкът може да предизвика дразнене на някои хора, така че да разрешат въпроса сериозно.

Най-популярната днес е соев восък, тъй като е лесно да се работи с него, той е екологично чист и горят по-бавно в сравнение с другите видове.

Преди да започнете, се подготвят на работното ви място. За да направите това, поставете един вестник върху работната повърхност, за да се подготви картон и кърпи. Също така, винаги трябва да се запази броя на топла сапунена вода, е полезно в случай, че прелее восък.

Подгответе обикновена водна баня, по същия начин, което правите, когато готвите.

Внимание: Разтопете восъка в пряк огън невъзможно. Процесът на топене трябва да се извършва бавно, или може да се изгаря и се изпари.

Изсипете polkastryuli вода и я сложи на върха на пота малък, то ще трябва да се стопи восъка. Не забравяйте, че восъкът е почти невъзможно да се чисти, така че не е необходимо, използвайте прибори.

Сложете восък върху дъската и нарязани или рендосан него. Колкото по-малки парчета, толкова по-лесно ще бъде да се работи с тях.

Изсипва се в малка тенджера парчета от восък или бръснене, и да зададете силен огън. Когато заври водата, той ще започне постепенно да се стопи восъка, тежък пожар Натискайте.

Използвайте термометър за наблюдение на температурата на восъка. За тази форма сладкарски термометър или термометър за месо.

В зависимост от вида на восък, той се топи при различни температури.

Помислете за основните видове:

парафинов восък се топи при 50-60 ° С;

пчелен восък - в 62,7-79,4 ° С;

Старите свещи - 85 ° C (преди използването им не забравяйте да премахнете старите предпазители клещи).

След това трябва да добавите вкус в разтопен восък, аромата се избира според собствената си преценка. Flavors се предлагат във всички търговски и занаятчийски дюкяни. За определяне на желаното количество аромат чете инструкции, след което се разбърква добре.

След това, в съответствие с инструкциите, трябва да добавите нужното количество боя. Обикновена хранителен оцветител в този случай не е подходящ, тъй като те са на водна основа. По-добре е да се откажете за мазна коса или специални бои за свещи. Добави бои трябва да, толкова дълго, колкото сместа не придобива желания цвят, а след това сместа трябва да се намесва.

Поставете фитила в средата на форми за свещи. Уик трябва да се фиксира в две точки е оформен по такъв начин, че да фиксират се обърна в центъра. За удобство можете да прикачвате фитила на молив или химикалка, а след това се премести в центъра на града. След инсталирането на фитила на правилното място, попълнете формуляра за восък. Ако имате дълъг клип, можете да го използвате. Задръжте фитила в центъра на формата, в същото време той трябва да бъде достатъчно дълъг, за да може да разчита на целия формуляр.

След това трябва да се налива разтопен восък в подготвената мухъл. Изсипете бавно трябва да восък изтече, ще трябва да се уверите, че фитила е здраво закрепена в една и съща позиция.

Важно: Ако използвате пчелен восък, не забравяйте, че той е малко по-намалени, когато се охлажда, имайте предвид този момент, когато се налива форми.

След това е необходимо да се даде на восъка да се охлади. Препоръчително е да го дам да се охлади 20-24 часа, ако е възможно. Колкото по-дълго да се охлади, по-добре в резултат на получения материал.

Всеки вид има своите охлаждащи свещи:

парафинови свещи за охлаждане трябва 24 часа;

соя ще бъде достатъчно за 4-5 часа;

свещи пчелен восък изисква най-малко 6 часа, оптималното решение би било да ги оставят през цялата нощ;

старата искра е достатъчно за 2-3 часа.

Бяха последните стъпки - премахване на продукта от формата и се нарязват на фитила, оставяйки не повече от 7 мм от източника на искра. Тази дължина ще осигури желаната от вас височина пламък на свещ. Ако оставите фитила е твърде дълъг, огънят ще бъде твърде висока.

Цялата ви домашно свещ е готов, включете и се наслаждавайте!