Сватбени - бикове - Виктори блог - сайт на ентусиазирани хора

"Сватбени бикове" - две бутилки алкохол с любимата си булката и младоженеца, например, шампанско и коняк. Те цяла вечер стои на една маса до младоженците, или закрепени заедно.Отворете бутилката взето на годишнина сватба или раждане на първо дете. Смята се, че едно питие преди - лоша поличба.

В някои райони на България, ако се наблюдава тази традиция, за да биковете също представи две лъжици и ушите на пшеница или ръж. (За да младите живее богато, а масата им винаги беше пълна).

Булс с ръцете си

Южняците струват само бутилки. ))

Бутилки бикове, за да украсят. Те са или рокля на булката и младоженеца,

Булс с ръцете си

или украсени с цветя и панделки.

Булс с ръцете си

Можете да поставите на "биковете" в украсата на сватба кошница.

По проект "сватбени бикове" трябва да се подхожда много внимателно, както и за избора на други сватбени аксесоари, тъй като всички те са празнична вечер, за да заемат почетно място на младоженците централното табло.Също така, на много сватби "сватбени бикове", както и някои други атрибути на сватбата може да бъде откраднат в някакъв момент от празника и на вниманието на всички гости ще бъдат привлечени към него.

Булс с ръцете си

В допълнение, след сватбата, "биковете" ще се запазят все още у дома, най-малко една година и може да се превърне в оригиналната украшение на интериора и приятен спомен за сватбената церемония.

Булс с ръцете си

Послепис И в един форум разбрах, че в Украйна, биковете "впрегнати" три бутилки той - ракия, тя - водка и това е - вино, свържете всички бутилки с два червена панделка, най-високо повдигнат лъжици и се добавят 7 връхчета. Те струват една година. Следваща - Champagne пие младо заедно, за приятел дойде при тях с един приятел и пиене ракия с тях, но виното се пие само при раждане на първо дете.


По този начин тук)) Можете да украсите третата бутилка)))

Карина. И аз, като филолог, е интересно)))

kozjavka1. хладно, никога не е чувал за него :))) много интересна церемония. Аз живея в Украйна.

PS I, като филолог, аз се чудя защо "биковете".

Виктори. Въпросът по-скоро се отнася до културните изследвания, а не филология колеги. Традиция стр.

Карина. Колко интересно! Благодарим Ви!

kozjavka1. Благодаря ви много :) Аз все още съм в свободното си време поглед в книги, да, че изрови :)

Олга. ох-ох-ох, но аз не мисля, че има много смисъл
Мислех, че е само декорация на маса