Сумамед суспензия за деца

Как да се даде на детето си Сумамед

Сумамед - модерна високо ефективен антибиотик, който се използва за лечение на възрастни и деца. Трябва да се отбележи, че той е достатъчно силен препарат с широк спектър на действие, така че много родители се съмняват - дали да даде Сумамед деца?Този антибиотик има няколко форми на освобождаване, но това не се препоръчва да се използва Сумамед под формата на таблетки и капсули за лечение на деца, които не са достигнали възраст от дванадесет, и телесното тегло от 45 кг. Ето защо, за малки деца лекарството се предписва под формата на прах за суспензия.

Това лекарство се използва за лечение на инфекциозни заболявания на дихателните пътища, кожата, меките тъкани, и Отоларингологически. По принцип, Сумамед предписано за идентифициране на деца, бронхит, тонзилит, пневмония, фарингит, тонзилит и други заболявания е доста опасно.

Сумамед-окачване за деца - как да се размножават?

В бутилка, която е предназначена за получаване на 20 мл суспензия с помощта на спринцовка за дозиране трябва да добавя 12 мл гореща вода. След това съдържанието трябва да се разклащат добре, за да се получи хомогенна смес. Готовият суспензия препоръчваме да се съхранява при температура от 15 до 25 ° С не повече от 5 дни.

Сумамед окачване - доза за деца

Точната доза за деца се определя от скоростта на 10 мг от лекарството на 1 кг тегло на детето. В пакет с медикаменти затворено измерване спринцовка с 1 мл от разходите разделяне и минимален капацитет от 5 мл и лъжичка, капацитет 2.5 мл или 5 мл. За да се определи точно доза медикамент Сумамед необходимо да се изхожда от факта, че доза от 10 мг е еквивалентно на 0,5 мл от суспензията.Как да приемате Сумамед деца?

Сумамед назначи деца с тегло между 10 кг - като правило, това е теглото на шестмесечно бебе. Големият плюс е, че лекарството трябва да се приема само веднъж на ден, и това е много удобно за лечение на малки деца, това е толкова трудно да се получи на детето да пие горчиво лекарство. изисква суспензия доза препоръчва напитка един час преди хранене или след хранене в два часа. От Сумамед доста бавно отделено от тялото, за да получите пълния курс на лечение, това е достатъчно, за да вземе определена доза от лекар в продължение на три дни. Ако сте пропуснали да дадете на детето си да пие лекарството възможно най-скоро да вземе пропуснатата доза, а в следващия - само 24 часа по-късно.

Сумамед за деца - противопоказания и странични ефекти

Подобно на всички други антибиотични Сумамед има някои противопоказания и може да доведе до различни странични ефекти. Сумамед види предварително противопоказан при повишена чувствителност към антибиотици от тази група или тежки увреждания на сърцето, бъбреците и черния дроб.

Необходимо е внимателно да се следи реакцията на тялото на детето след първото приложение на лекарството, може да има

Как да се даде на детето си Сумамед
алергични реакции - сърбеж или обрив по кожата. Също така, между страничните ефекти на това лекарство са: замаяност, главоболие, гадене, диария, коремна болка, повръщане. От страна на сърдечно-съдовата система може да предизвика тахикардия и сърдечна аритмия.

Всеки е запознат с факта, че антибиотиците на различни групи, включително Сумамед унищожи нормалната чревна микрофлора. В резултат на това може да изпитате най-различни въпроси, а един от тях - дисбиоза.

Използването на лекарството според стриктните изисквания Сумамед опитен лекар ще ви помогнат бързо да се постигне желания резултат и направи без никакви последствия.