Сумамед децата как да се вземат, показания, противопоказания

О, тези деца! Колко родители трябва да преминат, когато те се разболеят. Най-честото заболяване при деца - е, разбира се, студ. Е, ако това ще отнеме няколко дни сам. Но като правило, доста често се случва, че без помощта на антибиотици не могат да направят. И тук на помощ може да дойде такова лекарство като Сумамед.Сумамед за деца: четене

Използването на антибиотици за лечение на деца, разбира се, е нежелателно. Въпреки това, те помагат да се лекува болестта бързо, като по този начин се улесни състоянието на детето. Сумамед деца днес, назначени често. Не е задължително, че е студено. Респираторни заболявания, на горните дихателни пътища, инфекции на кожата, други инфекциозни заболявания - когато всичко това различни заболявания може да се докаже Сумамед.

Заслужава да се отбележи, че Сумамед - на самия антибиотик, че нито е широк спектър на действие. Това е изключително силен медицина, така че е препоръчително да го зададете само в най-трудните случаи. Но, от друга страна, Сумамед, за разлика от много други антибиотици, тя има по-малко отрицателно въздействие върху стомашната флора.

Сумамед Детски противопоказания

Без значение колко добър е Сумамед за деца, в края на краищата да се купи и да го дам на дете без разрешение на лекаря е крайно нежелателно. Както при всяко друго лекарство, тя има противопоказания. Те включват собствен начин на мислене Сумамед, тежка бъбреците и черния дроб, както и на сърдечно-съдовата система. Противопоказания за използване на Сумамед е възрастта на детето, или по-скоро неговото тегло. Бебе с тегло по-малко от десет килограма, не могат да бъдат третирани в съответствие с антибиотика. Обикновено такъв тегло на детето вече има шест месеца.Сумамед деца: странични ефекти

Даване на Сумамед малки деца наистина трябва да бъдат много внимателни, защото дори и това лекарство може да предизвика нежелани реакции. Така че, може да има световъртеж, безсъние или обратното, хиперсомния, шум в ушите, гадене, нарушение на апетит, повръщане, болки в корема и др.

Дозираните форми на лекарството

Сумамед наличен в няколко дозирани форми. Той може да бъде определен в таблетки, капсули, разтвор за получаване на инжекции. Но децата често Сумамед прилагат под формата на суспензия. Първо, защото има по-приятен вкус на плодове. На второ място, в течна форма антибиотични малки деца по-лесно да се получи. В третата, Сумамед деца суспензия дозират по-добре от същите таблетките.

Как да приемате Сумамед

Сумамед децата трябва да бъдат дадени, както следва:

На килограм телесно тегло на детето е взето десет милиграма антибиотика. Какво количество Сумамед даден във всеки отделен случай, родителите трябва да се изчисли тяхната собствена (или лекар). Така, ако теглото на детето, например 15кг, дневната доза е 150 мг Сумамед.

Сумамед назначен, обикновено в продължение на пет дни. От тези пет дни през първите три детето трябва да се даде антибиотик, който показа само по-горе. Но в последните два дни, дозата се удвоява.

Голям плюс на лекарството, които го пият само веднъж на ден. Това трябва да се направи, или два часа след хранене или 60 минути преди хранене.

Както вече бе отбелязано, Сумамед - това е един много силен антибиотик, така че няма нищо чудно във факта, че тя бързо се отразява на причината за заболяването. Като правило, след като в първия ден на дозиране на детето става много по-добре и на третия ден от неговото състояние почти върне към нормалното. Но във всеки случай, не самолечение Сумамед. Може би детето да се опитате да се лекува заболяването и по-леки наркотици. Във всеки случай, първото нещо, което трябва да отидеш на лекар, за да го реши как ще се третира.

Как да се даде на детето си Сумамед