Стръв собствените си ръце - всичко за риболова

Подготовка на стръв с ръцете си, изисква добро разбиране на необходимите компоненти и тяхното влияние върху състава. Недостатъкът е значително времето, необходимо, за да търсите и аутсорсинг, както и самата готвене: оразмерен, смилане и смесване на съставките. Често, цената на такава стръв, сравнима с цената на готовия фураж закупили. Когато рибата дойде в най-различни условия, е необходимо да се направи генерични форми, които често въпрос засяга тяхната работа, или да разполага с необходимите съставки и времето за готвене за по-специализирани примамки. Моят опит също казва още и че, без значение колко трудно се опитате, дори и средното равнище на вътрешните примамки достигне доста трудно у дома. Въпреки това, не всички са толкова тъжни, защото не богове горят саксии.Най-важното условие за подготовка на хранене - всички съставки трябва да бъдат пресни. Rancid, кисело и плесенясал не е подходящ. Ако добавите компонент, всички подготвени стръв ще бъде безнадеждно развалена. В тази връзка, готов стръв, особено фирма, имат предимство - те често се добавя консервант и част от нетрайни компоненти, като например сладки, претърпява специална обработка за осигуряване на дългосрочно съхранение. Разбираемо е, че у дома може да се направи, така че готовите композиции за съхранение на повече от две или три седмици, желателно основните компоненти на стръв (трици крекери) може да се съхранява до шест месеца, но това е по-добре да се изчисли броят, така че те да прекарат известно време на риболов.

Първият и най-важен компонент на почти всяка стръв - бисквити. Това, което те ще бъдат - това е въпрос на хранене специализация. Най-гъвкав - каолин трохи от бял хляб. Това могат да бъдат закупени почти навсякъде. Много по-малко общ каолин бисквитени трохи (отрежете различни сладкиши и бисквити бият). Тя е по-лепкава в сравнение с конвенционален бисквита. Почти невъзможно да се купи сухар трохи ръжен хляб.

Вторият най-важен компонент - трици. Те до голяма степен се разхлабят примамката, което му позволява активно да се измива с вода, т.е. работа. Бран са големи и фино смлени. Примамката може да се използва смес от тях. Бран, като бисквити, понякога е възможно да се купи малка едро (от чантата), за да пекарни или тестени закуски. Оказва се, много по-евтино, отколкото на дребно.

От двете най-важни компоненти е напълно възможно да се направи стръв чрез смесване в съотношение 3: 1 до 1: 1. Крекери дават лепкавост, трици се изпуснат, и в зависимост от вида на плътност и скоростта на ерозия на стръвта трябва да бъдат получени чрез промяна на броя в състава.

Следваща от честотата на употреба на компонент от домашно стръв - кюспе. Най-често, слънчоглед, фино смлени. Кюспета е доста дълъг срок на годност, като най-бързо окислител (масло) от него се отстранява. Той е риба на някакъв интерес, тъй като хранителните вещества (особено протеин) е достатъчно. представляват интерес за тях и поп-нагоре, и увлечени от преминаването на светлината частици торта. Торта в стръв може да бъде до 20%, но е необходимо да се помисли, че разхлабва стръв, и е желателно да се добавят компоненти, които тя е свързана (например, бисквити трохи). Отлично смяна масло торта - пържен наземни слънчогледови семки, но поради високото мазилност те се съхраняват не повече от една до две седмици, така че е невъзможно да се изготви такъв компонент в аванс.

Зърната от коноп. По мое мнение, тази функция е дори по-добре от натрошени семена. Зърно печено във фурната при постоянно разбъркване, важно е, че те не са изгорени (правилно печен коноп е бял на фрактура зърно), и се смила в месомелачка. Оказва коноп, хранене с много различни миризма. Дребен печен коноп работи добре, когато се извършва риболов на шаран и каракуда. Изпечено и смляно конопено нежелателно да се съхранява повече от две седмици.

За тази пот на овесена каша, увит в одеяло или нещо подобно. Вторият вариант на готвене просо, който да използвам за този ден, сподели с мен, известният спортист Евгени Середа. Просо излива обилно с вода и се вари до половината (когато просо зърна започват да се спука), и след това се промива със студена вода и се изхвърля в решето. Ако в първия вариант, голяма буца просо, което представлява буквално се смила, за да отделяте зърна, а след това втората рецепта превръща ронлива каша, и то просто се смесва с примамката и обичайната влага довежда до готовност.Други зърнени култури (ечемик, царевица) се използват по-рядко; или в конкретни региони или при определени обстоятелства Най-често те са просто добавя към хлабав стръв като един от компонентите.

Храна и гранули. По това време, разнообразие на комбиниран фураж са широко използвани в стръвта, но аз не бих препоръчал да ги използват, тъй като те имат много компоненти, които не са необходими (например варовик) за стръв. Изключение е фураж за риба, която се използва за отглеждане на риба в рибовъдни стопанства. Той е под формата на смеси от частици или гранули. Първо включва състав за примамка, до 20% от обема си; гранули се прибавят към предварително изготвена смес преди накисване, тези частици привличат голяма риба. Гранули абсорбират вода достатъчно бързо, а ако такава стръв не се консумира веднага, той трябва да douvlazhnyat. Най-лесният вариант за използване на пелети - в чанти окото, които са по-ниски от лодка на игрището, а понякога те просто хвърлят на мястото на улов ръка или прашка. Нанесете фураж има смисъл, когато рибата го познават, например, в едни и същи рибни стопанства.

Домашна стръв не изключва възможността за използване на патентовани ароматизатори. От това само ще бъде от полза. Запазване на вкусовете не си струва - тук повече, отколкото навсякъде другаде, принципът; по-малко е по-добре. Но това трябва да се добави в такова количество, че аромата едва усети нос. Отново тук е пример за спортни минало. По едно време, когато не е имало готови примамки, много рибари да експериментират с аромати. Някой по-успешни, някои по-малко, но заключението е една и съща: да се прекалява с аромат винаги е много по-зле, отколкото не предполагам неговия състав. Сега изборът на аромати е много голяма, и можете да експериментирате, колкото е необходимо, избиране на съединенията за конкретна риба, както и за резервоара.

Почти една печеливша, и най-лесни за дизайн възможности: или да използват готови за отделните марки аромати на риба или риболовни условия, или да експериментират с плодове и ягодоплодни вкусове, които са склонни да отидат добре с домашно база стръвта. Единственият проблем - липсата на статистика, тъй като трябва да експериментирате сами.

По същия начин, както и ароматите, можете да използвате собствен стръв, качествен състав може да влоши работата на самостоятелно направени. (От друга страна, за да убие една добра стръв нестандартни компонент проста.) Според мен, такава смес има право да съществува, ако голямо количество фураж е необходимо, например в хода на или в случаите, когато натискът върху рибата е малък и се използва само чисто на стръв не е много оправдано , Разбира се, от тази смес не трябва да очакваме пълноправен операция на маркови стръв.

Други компоненти. По-рано през стръвта често се използват различни натурални аромати (от ванилия и канела и завършва с анасон), овесени ядки, сухи или кондензирано мляко, и така нататък. Г. Сега, по мое мнение, тяхната употреба е оправдана, защото е твърде скъпо, или те имат пълноправен и евтини (например, изкуствени аромати) или някои от компонентите заместители, просто не са произведени (овесени ядки).

За получаване на стръв смесва универсални бисквити и трици в съотношение 3: 1 се прибавя към 10% и утайката до 11% натрошен коноп (ако има такива). Този основен стръв. Непосредствено преди улов го ароматизиращи или имуществена стръв, и ако е необходимо, се смесва с овесена каша, която не трябва да бъде повече от половината на въдицата, а не да се получи каша, а не стръв. Оптималното количество на зърнени култури - 20-30%. Важно е да се разделят грайнд зърнени храни. За най-добри резултати, смесете е необходимо да преминават през сито с размер на окото, 5-6 мм. Степента на лепливост на състава се регулира с вода. Когато се използва просо, трябва да се добави вода малко, тъй като ще даде влага за импрегниране на други компоненти, като стръв може да се смесва с почвата и, ако е необходимо да се добави към това багрило.

Както при всяка друга стръв, домашно е необходимо да се провери степента на еродивната: топка във водата трябва да се разбият на максимум 20-25 минути. Времето за разпадане зависи от еднократната степента на овлажняване и за наличието на максималното време за стръв просо (до един час), когато се появи улова на силни течения или много дълго подход на изчакване големи риби могат да се приготвят по конвенционален метод, като се използва варено просо. Но във всеки случай, стръвта трябва задължително да се разпадне на съставните си частици. Това е най-важното условие за храна, в противен случай тя няма да работи правилно. За риболов в плитки застояла вода, като езера, увеличава количеството на масло торта. Делът на кюспета и бисквити е 1: 1. От моя опит, за каракуда или печени земни семена може да бъде до 20% от смес, партер (с редки изключения) не са необходими. Много добър начин за улавяне на шаран работи каолин трохи ръжен хляб или Бородино, която може да бъде до 20%, но тя трябва да се готви за себе си.

Ако стръвта е предназначена за привличане на малки рибки (бабушка, уклей), частта от риболов е по-добре, освен да се смила в кухненски робот. Състав стръв може просто да бъде: бисквити, трици и аромат. Тази стръв е лесно и просто да се подготви. Достатъчно е да се излее в смес от вода в размер на около 600 мл на 1 кг стръв, и след това коригиране на влажността чрез добавяне на вода и се разбърква. Пресее като храна не е необходимо, дори ако има бучки, те бързо се отмива във водата. По същия начин, същата смес може да се използва като дългосрочно съхранение на стръв основа, регулиране на състава и експлоатация чрез добавяне на другите компоненти преди риболов.

Разбира се, добавяне на животните компонент стръв винаги подобрява значително. В конкурса, ми хареса този състав: бисквити, трици и малка манивела. Най-простият стръвта, достатъчно засводени хирономус, работи перфектно дори и подложени на силен натиск, така че докато говорим за обичайните риболов. Като компонент на животното може да се използва Joker нарязани червей червеи (живи или изсипва вряща вода).

Най-общо казано, за да може да се подготви по-прости домашно стръв наличните компоненти трябва всеки риболовец poplavochnik. Тази способност да помогне във всяка ситуация.

Още по темата: