Строителни системи в живота и бизнеса лидерство и успех

Успехът на системата

Той каза: "не трябва да е готов да купи, да събира себе си! Така че много по-евтино. "Тогава нямах представа от една черна кутия с кабели към екрана и може да прекара около 20 секунди, за да се намерят подходящите буквите на клавиатурата. Моят приятел е напреднала, отколкото бях - той знаеше как да изпратите задание за печат, за които той спечелва уважението на цялата среда."Сами се съберат? Кой ще ти или аз се съберат? "- Аз преди каза, смеейки се.

"Да, всичко е лесно! Беше ми казано, че има всеки детайл влиза само в гнездото си. Ако не се вписват, така че не го поставите там. "И той е прав. След няколко часа, сочещи компоненти на различни места, с отворена книга на пода, ние имаме чудо на технологията, която по-късно е управлявал човекът, който ме научи да отпечатате всички пръсти, а моят приятел убиват чудовища, без да взема цигара от зъбите (като шеф на анимационен филм за капитан Vrungel), тихо освобождаване на облак дим с буквата "Р", когато той каза: "Вземи това!"

В: Как да две напълно некомпетентен човек може да събере на инструмента, е толкова сложна, че той се е променила и продължава да променим нашата реалност? Кое го прави толкова лесно?

Компютърна простота само че по различен начин не е възможно да се съберат. Компютър - сложна система, в която нищо не може да се бърка в събранието.

Хората се изгради бизнес система, система на живот, а дори и в една връзка, и се казва, че системата винаги даде недостатъчност. Неспазването дава или

  1. много сложна система
  2. или слабо конструирана

Ще ви дам 3 примера за най-простите системи (които те трябва да са), които значително подобряват качеството на работа и живот.

Система 1: Почистване на дома

Преди няколко години бяхме у дома помогна къща. работник. След работа, тя напуска идеално чисти шкафчета, мивки и прибори (всички неща, които жена ми се интересува най-вече), но на пода, това не е съвсем чиста - малко пясък на вратата, а след това и други малки частици в кухнята.Не забравяйте, че тя е много усърден. Критикувайте искаше да влезе вреда, той щеше да убие желанието си да работи. И все пак, аз не искам трохи по пода!

Така че една система. Можете да го наричаме "Системи за почистване на пода." Помолих я да почисти голтаци ... Винаги сме много топло и тя започна да го направя с удоволствие. Усети всеки троха и на няколко пъти минава през апартамента с прахосмукачка. Нямам нужда да й каже нищо, системата е действал като ръководител и инструктор (както при монтажа на компютъра).

Система 2: Изтегляне на храна multivarku

Всяка сутрин се яде овесена каша. Тя се приготвя в multivarka. Часът е програмиран вечерта и през нощта, е необходимо да попълните овесена каша и се налива млякото. Multivarka състои от купа (което сваля и почиства) и нагревателен елемент (който нагрява чашата). Няколко пъти на баба ни, забравяйки да се сложи на купата в multivarku напоявани от нагревателен елемент от овесени ядки и мляко (което след това се течеше на масата и на пода).

"Бъдете внимателни," - каза баба, жена ми, сортиране и prosushivaya multivarku. Е, "Бъдете внимателни", това е добре, а какво да кажа за нея, когато тя е била в трети костюм реките на мляко?

Казах й, че сънят овесена каша и наля мляко само когато купата е на масата, а след това го поставете върху нагревателен елемент в multivarku на. (Когато чашата е вече в multivarka, тя изглежда по същия начин, както когато тя не е там. Просто дъното с различен цвят).

От млечните наводнения и prosushek Multivarki никога не се е случило. Системата търси бабата и предпазва от грешки.

Система 3: Как никога да не забравяме, клавишите за къща

Ентусиазиран съм човек, толкова разсеян. Няколко дни на годината, което прекарах един час - друг на вратата, в очакване на жителите на апартамента ми и да ме дойде отвътре. Тази година, аз просто заразен идеята за изграждане на системи и реши, че това не трябва да се случи вече.

Както при всяка добра система, системата ми реши много прост проблем. Сега аз винаги казвам: "Аз ще се затвори ми!" И аз не бързаше, защото не беше чакал другаде и колко по-добре или по-зле хора, не мога да оставя вратата на апартамента, където е детето ми отвори. И ако го затворите себе си, ключовете са на моя страна на вратата, т.е. в джоба си или чанта.

Система от живота ни позволи да живеем в един по-ниско напрежение, както и бизнес системи за пестене на уменията на работниците, подобряване на качеството и донесе пари. Бизнесмен не трябва да бъде в състояние да поемат рискове (както мнозина все още мисля) и да може да се изгради системата. Отново, всичко е просто - или работите, или система, която сте построили.