Стречинг за начинаещи - набор от упражнения, снимки и видео уроци

В задължителен почти всяка спортна подготовка е разтягане. С него се постигне няколко цели, от очевидното - развитието на гъвкавостта и еластичността на мускулите, на по-малко очевидно, но не по-малко важно - обучение на координация, укрепване на мускулите и да се предотврати нараняване. Този тип упражнения може да бъде много опасно в същото време, така че правилното разтягане за начинаещи трябва да се проведе на етапи, постоянно и много внимателно. Не пренебрегвайте правилата за безопасност, за да не превърнете класове в един непрекъснат наранявания.Разтягане на низа за начинаещи

Как да направите банер за краката

С цел да се простират разделя, се препоръчва за начинаещи, да се започне с динамичен стречинг. Този тип упражнения е, че ангажираните различни първични и въртящи движения. Имайте предвид, че докато динамичните участъци за максимални упражнения ефект трябва да бъдат извършени преди усещането за умора в мускулите, и по-нататък.

Уморени мускулни договори и не се разтягат. Ето защо, упражнения трябва да се сменят след 10-15 повторения. В зависимост от характеристиките на всеки един човек трябва да обърне повече внимание на някои сухожилия и мускулни групи. Ние предлагаме следния набор от упражнения, които ще ви помогнат да постигнете максимален ефект в минимално време:

  • Наведе се и двете си ръце на стената, ние се ангажираме крак се движи в предната част на тялото да отстрани. Опитах всеки път, когато се увеличи амплитудата на махалото - всеки крак повтаря 10-15 пъти.
  • Наведе се с една ръка на стената, направете рита краката си напред - назад до максималната височина - Повторете 10-15 пъти.
  • Наклон напред с прави крака. Ние да си пръстите, юмруци, палми (в зависимост от вашите възможности) на пода.

Едва след като сте направили упражняването на динамични участъци, да направи преход към по-сериозни занимания на балистични натоварване. Това предполага, че еластичните движения в граничния праг на болката. По време на упражненията, опитайте да се отпуснете мускулите, колкото е възможно, и всяко движение би трябвало да доведе до увеличаване на болката.

Как да направите банер за краката

За да разтегнете шпагат (и най-лесно се дава рамо), трябва да направи този вид упражнения:

  • Lunges. Уверете се, възможно е голяма крачка напред, изправете гърба си, опитвайки се да го пазят като прави и перпендикулярни на пода. Заден крак да разчитате на пръстите си, след което сложи чорап на пода. Осъществяване на пролетта движение от 15 до 60 секунди, а след това последвано от крака. заден чорап крак трябва да се отдръпне от теб.
  • Шолс. Цялата тежест на един крак - това се огъват в коляното, а другият се заделя колкото е възможно повече. Погрижете се, че този крак се изправи в коляното и петата вгледаш в себе си от противоположната страна. Дръжте гърба си изправен. Прескочи до една минута, в зависимост от вашите чувства, а след това се промени крак
  • Склоновете на заседанието. Седейки на пода или килима, се простират отвъд стените на максималното разстояние, а след това направи склоновете обърнат наляво и надясно, за определяне на наклона в продължение на 10-15 секунди, Спрингс. Всяка писта е да предизвика болка в сравнение с предишните


За да изпълните комплекс балистични натоварване имате нужда от фитнес мат, с която можете удобно да държат различни пози напрежение на някои мускули. В началния етап не е необходимо да се направи много различни упражнения, които се фокусират върху тези, които ви даде реални резултати, а след това трябва да се добавят нови елементи.

Как да се простират на краката и обратно вкъщи - примери снимка

Как да направите банер за краката

Как да направите банер за краката

Как да направите банер за краката

Как да направите банер за краката

Как да направите банер за краката

Как да направите банер за краката

Бебе упражнения за разтягане и гъвкавост

Мускулите и сухожилията са по-еластични деца и да им се простират много по-лесно, отколкото в застой мускулна възрастен. Въпреки това, тя трябва да бъде много внимателен подход към въпроса за разширения за начинаещ спортист - дете. Треньор акробатика или гимнастика може да използва сила, за вашето дете да се постигне перфектен резултат. Това се случва, че упражняването свързано с разтягане, което води до постоянна нежелание на детето да присъства на такива класове, и да направи спорта като цяло.

В случай, ако силата не се прилага, както и гимнастика класове се превръщат в приятен, разтягане става част от цялостната фитнес. тя също пренасочва натоварването на една мускулна група в друга, като по-добро усещане за тялото си, влак координацията на движенията.

Стречинг упражнения за деца не са много по-различни от тези на възрастните, но има някои нюанси. В днешния свят на децата по няколко часа на ден прекарват в седнало положение в класната стая, а след това се върне у дома и да направя няколко часа уроци. Организмът расте и е важно, че мускулите са най-устойчиви.

Общото правило за деца - специално внимание на разтягане на мускулите на гърба. Стречинг назад дори няма да мислим за възможно сколиоза и други проблеми с цялата гърба и позата, в частност. Ако не преследва целта за постигане на високи резултати, не се прилага сила на детето, опитайте се да вземете набор от упражнения, които ще му позволят да се насладите на резултатите, но не плачи всяка болка време.

При избора на упражнения за разтягане, се фокусира върху тези, които носят осезаеми резултати. Не е необходимо да се насити програмата за обучение чрез упражняване, ефектът от което не се вижда и не осезаем нито вие, нито детето. Изгубени мотивация - Изобщо не е резултат. По-добре е да се направи 4-5 упражнения ефективна, но виждам напредък от 10-15, но не помръдна.

Научете повече за начина, по който се извършва у дома разтягане.

Стречинг за начинаещи: Стречинг всеки ден

Ефективното разтягане шпагат за 10 минути