Стоматология за кучета и котки

Когато е необходимо да се извърши на животното на зъболекар?

Ако се грижи за хигиена на устната кухина килим с вашия домашен любимец и да прекарат 1-2 пъти седмично, хигиеничен почистване, зъболекарят може да бъде посетена всеки шест месеца или една година.кучета стоматология

Ако животното е постоянно неприятна миризма от устата, трябва да се втурне на зъболекар.

Ако куче или котка зачервяване на венците, лигавене, животното отказва да се храни, и животното може да поиска да яде, да седи в купата, но не е необходимо да се покаже веднага зъболекар животно.

Често, когато узрее абсцес в устата на сълзи по животните и подуване на едното око, а има повишено слюноотделяне. В този случай също е необходимо да посетите ветеринарен зъболекар.

кучета стоматология


Ветеринарен хирург - стоматолог не само премахва зъбен камък кучета и котки, но и проверява състоянието на зъбите. Така например, в проучването може да види експозицията на алвеоларни кладенци, което води до загуба на зъби. За да се предотврати загуба на зъби лекар може да направи шиниране. Тази инсталация на специални зъбни мостове.В нашата клиника, ние извършваме шлайфане зъби след ултразвукови зъби и покритие емайл специални средства за възстановяване. Това предотвратява образуването на плака по-дълъг период от време.

Ветеринарен зъболекар също може да сложи печата и дори скоби, ако е необходимо. Зъболекар премахва млечните зъби, които често не падат сами по себе си в малки породи, което води до промяна в захапката.

Зъболекарят диагностициране на различни тумори в устната кухина.

Последствията от липсата на стоматологична помощ

кучета стоматология

При липса на устната животното грижи, 2-3 години явни неприятни последици: слабостта на венците, зъбобол, загуба на зъб на минерални залежи.

За да се избегнат такива проблеми, е на стойност няколко пъти в годината да посетите ветеринарен зъболекар и провеждане на ултразвукови зъби.

Просто искам да подчертая, че по време на инспекцията на устната кухина на животното не е необичайно да открият друга скрита болест на вашия домашен любимец. Например, котките могат да говорят за проблемите на функционален пикочо-половата система.

Така че, нашите зъболекари препоръчват да не пренебрегва четка у дома. Необходимо е да се проведе специална четка и паста за зъби за кучета и котки. Това трябва да се прави 1-2 пъти седмично.

Цената на стоматологични услуги за домашни любимци в Bio-Vet

Цената на стоматологични услуги за домашни любимци в Bio-Vet започва от $ 100 за отстраняване на зъб. Ако искате да се извърши отделянето на мъжкия камък с ултразвук, подобна процедура струва 1500 рубли.

Свържете се с нас, а зъбите на вашия четириног приятел, винаги ще бъдат правилни.