Стоматологично лечение стоматологично лечение SVAO куче котка Sviblovo, Babushkinskiy, ботаническа градина веда-ветеринар

Шап при домашните животни се случи толкова често, колкото човек. Нашите домашни любимци страдат болка в мълчание. Но ако можеха да говорят, а след това 70% от котките и 85% от кучетата по-стари от 4 години ще помоля собствениците им, за да ги отведе до рецепцията на ветеринарната стоматология.Най-честите заболявания на устната кухина засяга малки породи и породи кучета, средни и големи породи страдат по-малко. Сред лидерите на котките са перси и британците. Проблемите на младите животни е nevypadenie млечни зъби. Nevypavshie млечните зъби могат да причинят захапка олово от плътно прилепнали до зъби един до друг, да допринасят за образуването на плака, следователно, изисква своевременно отстраняване.

Проблемът на възрастните животни - зъбен камък. Тя се формира в резултат на способността да живеят бактерии, които живеят в устата. Благоприятни фактори са порода предразположеност и хранене "на масата".

Зъбен камък води до възпаление на венците - гингивит, поддържа пролиферацията на бактерии, причиняващи периодонтит абсцеси и грануломи устната кухина. С изобилие образуване на зъбен камък се случва оголване зъбни шийки, и след това ги разхлабване и по-нататък - загуба.

Ето някои признаци на заболяване на устната кухина, която трябва да ви предупредим:

  1. Най-често срещаният и началото на функцията - халитоза.
  2. Зачервяване на венците и кървене от тях.
  3. Образуването на плака и зъбен камък.
  4. Свръхчувствителност - едно животно не докосва засегнатите части на зъбите или венците.
  5. Отказ на животното от храната, загуба на апетит, промени в хранителните навици. Когато дълго съществуващите развият аномалии загуба на тегло.

Какво трябва да направите, ако сте забелязали, най-малко един от признаците на заболяването?

Моля обърнете се към ветеринарен лекар, и колкото по-скоро по-добре. Загубата на времето може да означава за дълго и не винаги ефективно лечение на вашия домашен любимец.

Какви процедури може да носи своя домашен любимец на лекар?

На първо място, по-внимателно проучване на устната кухина, в която са установени и лечение на всички проблеми е предписано. Почти всички диагноза на животни се осъществява без анестезия. В особено тежки случаи или когато е проведено изследването агресивни животни запали седация.

При откриване на плака или зъбен камък трябва да се отстрани. Тази процедура изисква плитък анестезия. Поради това е невъзможно да се хранят животното пред лекаря, като повече от 12 часа не даде вода за 10 часа преди прием. Животни на възраст над 7 години, е желателно да имат резултатите от биохимичен анализ на кръвта за период от не повече от 2 месеца. Това е необходимо, за да се избегнат възможните рискове, свързани с анестезията.Пълна и подробна мащабиране може да се постигне само с помощта на специален стоматологична техника. Съвсем наскоро заснет зъбен камък куки. Това само по себе си болезнено, доста травматична процедура не гарантира сто процента да се отърве от камъка.

кучета стоматология
отстраняване на зъбен камък се обработва с ултразвук

Днес лекарите произвеждат отстраняване на зъбен камък специално устройство - ултразвуков скалер, който генерира ултразвукови трептения. апарат Подвижна дюза внимателно почистване на повърхността на зъбите, без да го повреди.

Премахване на зъбен камък се дължи не само на дюзата докосва повърхността на зъба, но също и поради ефекта на кавитация - силно завихряне течност.

Ефектът на кавитация е полезна с това, че при отстраняване на зъбен камък се освобождава от кислород вода, която хигиенизира третирания участък. В допълнение, има механично почистване на кореновите повърхности и венци. отстраняване на зъбен камък се появява напълно без остатък.

Такова устройство се използва успешно в нашата клиника.

odontolith

кучета стоматология

Преди лечение

кучета стоматология

след лечение

Кариес и пародонтит

В малки животни са много по-малко вероятно, отколкото хората, но все пак намери кариес.

При кучета и котки, по-стари от пет години, могат да бъдат намерени пародонтоза -destruktivnoe промяна зъб тъкан и смоли, и често необратимо заболяване на стоматологичен-челюст апарати - периодонтит (възпаление на всички тъкани на зъба). Доста често се случва, пулпит -vospalenie пулп (живата част на зъба, където съдове и нерви).

Опасността от тези болести към вашия домашен любимец е не само изтощителна болка и неприятни миризми от устата. От зъб корен инфекция на пациента, носен от кръвния поток към вътрешните органи и причинява възпалителни и дегенеративни процеси в тях. Американската ветеринарна Стоматологични проучвания показват, че кучетата с тежки пародонтални заболявания в бъбречната тъкан, сърдечния мускул и черен дроб са много по-чести и е много по-големи, отколкото при кучета с здрави зъби и венци. odontolith

Опасност от дентална патология може да бъде значително намалена, ако се прави своевременна профилактика. Той включва:

  1. Четка животното 2 пъти седмично с помощта на специални четки за животни и пасти.
  2. Редовна инспекция на устата на ветеринарен лекар на вашия домашен любимец.
  3. Изключение от диета на сладки и мазни храни.
  4. Използването на промишлени специално обработени твърди бонбони (кости на ядрата, свински уши, и т.н.)

Специалисти работят денонощно.
Покана - 8 (499) 189-6044

София, ul.Snezhnaya, 13, сграда 1