Стойността на научната работа Луи Pastera в развитието микробиология - MPD

Стойността на научната работа Луи Pastera в развитието на микробиологията

Къщата, която се помещава в лабораторията на Луи Пастьор, прикован табела с надпис "Тук е лаборатория на Луи Пастьор:1857 Ферментация.

1860 спонтанно поколение.

1865 Заболявания на вино и бира.

1868 Заболявания на копринени буби.

1881 инфекцията и ваксината.

1885 Защита срещу бяс. "

Надценяват значението на научните открития на Луи Пастьор невъзможно. Проучване млечна киселина, алкохол, маслена киселина ферментация, се установи, че тези процеси причинят някои микроорганизми. Изследване на "заболяване" на виното, животински и човешки болести, е експериментално установено, че те също да причини микроорганизми. Това е първият път, Луи Пастьор демонстрира, че микроорганизмите са живи оп-организми, полезно или вредно, активно въздействие върху околната среда общ характер, включително и човека, животните, растенията. New основно значение е откриването на L. Пастьор анаеробна метод за съществуването на организми, "живот без кислород" (например, алкохол скитат Ния).

Теоретични открития на Луи Пастьор е работата му върху невъзможността за спонтанното самозараждане. До средата на ХIХ век. дебат по този въпрос става все по-голяма настойчивост и отиде отвъд научния дебат. Остроумен, брилянтен в своята простота опит Л. Пастьор показа, че samozarozhde Ния не съществува. Той се поставя в стерилна хранителна среда колба shuyusya комуникира с атмосферен въздух през извита тръба Sobraznuyu. В този по същество отворен бульон колба при продължително престояване страна, остава прозрачен, защото кривина на тръба прави невъзможно да проникнат в микроорганизми с прах от въздуха в колбата. Изводът от този опит, Луи Пастьор сложи го: "Не, днес няма нито един известен факт, с който може да се твърди, че микроскопичните същества са родени без микроби раждат без леи, които приличат на тях. Тези, които настояват за обратното е оформянето на жертва на заблуда или лош грим експеримент с грешки, които те не са успели да забележат, или когато те не са от begnut ".И накрая, работата на Луи Пастьор в областта на инфекциозни бо полезно да се животни и хора (болест на копринени буби, Lang сибирски острови, пиле холера, бяс) му позволява не само да се определи естеството на тези заболявания, но също така и да се намери начин да се справи с тях. Поради това се счита от дясно на основателя на медицинска микробиология. До Л. Пас тера бе оценена не само сънародниците но също получи международно признание. През 1888 г., учен с набраните средства от международната подписката е построен в Париж изследователски институт, който сега носи неговото име. Пастьор е първият директор на тази институция. В момента дъщерни влява Института Пастьор се намират в много страни по света. Това учен Л. Монтание на Института Пастьор бил открит човешки имунодефицитен вирус (HIV) в паралел с американския учен Робърт Гало.