Стойността на най-популярните жестове с ръце и пръсти (снимка)

Начало »Разни» Какви са жестовете на ръцете и пръстите, и какво означават те

Ръчно какво означава

Жестовете като реч и изражението на лицето - той е неразделна част от живота ни. Има много различни жестове, които се извършват с ръцете или пръстите на ръцете, но смисъла на някои от тях може да бъде различна в различните региони, страни и рядко може да се използва за ежедневна употреба. Поради това, трябва да знаете, и се научат да разпознават основните често използваните жестове с ръце и пръсти.


Основните групи жестове

Основните групи жестове включват:

успокоение

Тези жестове са насочени към опитва да се справи с техните страхове от всякакъв вид. Те включват хапе пръстите, пръстите или ноктите (несигурност), палеца триене помежду си с длани стегнат потриват врата и сърбеж на кожата.

готовност

Жестове готовност изрази желанието си бързо да се сложи край на разговора и да отидете или да извърши предложеното действие. Тя може да бъде натиснат ръка по тялото и в седнало положение, едната ръка лежи ръка на коляното си, а другият лакътя.

чувство на неудовлетвореност

Състояние на тялото, в която желая, не отговаря на съществуващия потенциал, и като резултат - разстройство на нормалното психическо състояние на организма. Той изпитвал тревоги включват тахипнея, пръстите на ръцете са извити и разтеглени (до избелване на кокалчетата на ръката) дланта на едната ръка стиска юмрук друг стрес гали врата или косата.

доверчивост

Доверчивост жестове, насочени към мястото на източника, често можете да ги видите в една връзка "шеф. - подчинен" Използването на този жест говори за абсолютна увереност в думите му. Тези жестове характеризират сгънати палми купол подпира брадичката сгънати дланите, пръстите могат да бъдат държани плътно с си или свързани по двойки съответно.

нервност

Жестове, които са свързани с нервната шоу тревожността и безпокойството на един, който ги отвежда. С този жест на нервност може да включва покриване на устата с ръка и в очакване на реакция на това, което се казва, ръце вдигна пирамида и закри устата си с ръце в такава позиция, или чести промени в позицията на ръцете и рамената.

самоконтрол

Жестове за самоконтрол, насочени към запазване на здрав разум и сдържаност на желанието да се удари в лицето, или да направите някаква дейност, която е по-добре да се задържи. Тя може да бъде ръка зад гърба си (една ръка силно компресира другата) или стискане на подлакътниците на стола на избелване на пръстите.

Доминация и подчинение

Такива жестове насочени към експресията на превъзходство (физически, така и психически). Често господство може да се види в ръкостискане (диалог със усилията на заявлението, противникът се превръща ръката му малко, така че тя е била на върха). Също така, може да бъде страна в джоба си, и с пръст да остане отвън, или със скръстени ръце на гърдите си с открити пръсти.

Изразяване на резерви и съмнения

Тези жестове се появяват, когато партньорът ви не разполага с най-малкото желание да продължи да говори, той иска да се измъкне или просто нямате доверие. Тези жестове са прикрепени ръка на устата и очите си от по челото или очите съблекли, триене показалец носа, челото или ухото.

украсяване

Взима участие или за оформяне фокусиран върху желанието да се интересуват от противоположния пол събеседник, показвайки удобството, че са в неговата компания. Тя може да бъде за изправяне на коса, спокойна поза с свободно да лежи на коленете си, както е изменен, или отслабването на равенството, гали палтото или якето.

блъскане

Различни начини за възвратно-постъпателно съответстват на различни състояния на човешкото същество. Неравен взаимност и активни жестикулация ръце произвежда нервност, дори и ритмична взаимност е човек, активно се движат към целите си, да рови походка - мързел и несигурност, дори и бързо бутални със скръстени ръце зад гърба си - чака.

Жестовете на скуката е съвсем проста, за да се научат. Празен поглед, липса на отговор на околната среда, без мисли чертеж на хартия, да кликне на химикалка - група от скучаещи жестове.

Оценяване на жестове показват човешкото замислен и замечтан. Те могат да бъдат разделени на жестове:

  • интерес (Подпря бузите, брадичката и носа надраскване, показалецът на брадичката останалата част по протежение на шията, свободни ръце, за да се мотае нещо облегнат);
  • безразличие (наведена глава, а ръцете му стисна около врата му).
до съдържание ^

Защитни и отбранителни жестове, използвани по време на заплахата и стрес. Скръстил ръце на гърдите си, ръцете му се свиха в юмрук - жест на защита.

откритост

Ако лицето е отворен към другите, след това придружаваща думите му жестове ще покаже местоположението на противника в разговора. Отворени ръце, рамене (придружено от отворена ръка и ги отвежда към страната) - това могат да бъдат приписани откритост.

Популярни жестове

Жестове в разговор е много често, но по смисъла на някои от движенията може да не е напълно ясно, или просто незабелязано. Често използваните жестове включват следното:

Thumb нагоре и надолу

Ръчно какво означава

Най-често срещаният смисъла на тези жестове - това одобрение и неодобрение. Но има и случаи на данни жестове използват други символи. Така например, на палеца може да спре транспорт. Рязко вдигна палци от британските и австралийците ще изглежда обидно и осъждане на сексуална ориентация. В Гърция и същи жест може да "изпрати" и арабите е свързана с мъжкия фалос. Също така, български, британски и австралийци, повдигнати пръст е броят "5", и италианците номер "1".

показалец

Ръчно какво означаваИмето на уникалния код говори за себе си. Дръжте пръста си натиснат до устните си - "Silence", повдигната - "внимание" издигна и се люлее от ляво на дясно - отричане, вдигна пръст и се люлее нагоре-надолу - заплаха или преподаване. Ако обрат пръст в храма Си, а след това наименование глупак. В Иран се обърна дланта нагоре и показалеца нанизани нагоре - ". Майната ти"

среден пръст

Ръчно какво означава

Свръхразпределени вертикална среден пръст, и големия стърчат отстрани или притиска към дланта на ръката си, се счита за обида в много страни, а това означава, че "Майната ти ...". През Средновековието, средния пръст се използва като определението на пасивен хомосексуалист. Този жест е един от най-древното с първоначално стойност.

Двата пръста или в знак на «V»

Ръчно какво означава

Fingers образуващи буквата "V» обърната с опакото на ръката си, за да покаже, означава "победа" в Европа и в България в частност. Ако тази комбинация от пръсти, показващи ръчно свити с нея, това означава, че цифрата "2", но си струва да се има предвид, че в някои страни (Австралия, Великобритания, Нова Зеландия) такива жестове - е обида интимни предпочитания.

три пръста

Ръчно какво означава

През изпъкнали три пръста представлява броят "3", независимо от въртенето на дланта. По време на Втората световна война германците това е поздрав главен когато полагане на клетва. Сега това raspaltsovka изразява думата "Victory".

Gesture "коза" и между пръстите на краката на езика

Ръчно какво означава

"Козелът" се използва от хората за защита срещу уроки. По-известен като "рокер коза", а езикът между пръстите носи нахален значение на такива жестове. В България този жест се използва за означаване на рогоносец и заплашване на деца "възбудена коза". Ако "коза" шоу някой, постепенно се приближава, това означава, че атаката се случи сега.

Палецът и кутре или жест "Шака"

Ръчно какво означава

Най-често се използва наименование на движението - "Обади ми се". Ако такава комбинация е представена на палеца до устните си, а главата му се накланя назад рязко, предложението да се насладите на питие и наркомани, които жест (без опасност от преобръщане на главата) означава дим. В азиатските страни "Шак" - е броят "6" в Колумбия - на добър час и Хавай, сред спортистите се счита за крайно поздрав.

Oak или пръстите къдрица

Ръчно какво означава

Най-често срещаният смисъла - "Всичко е ОК" (OK). Този жест е влязла в употреба в Америка. Както и ценностите на показалеца и палеца, състоящ се от пръстен, цифра "0", японците имат такава марка е пари, а италианците - ". Безполезни" Ако такъв жест да покаже на жителите на средиземноморските страни, а след това те обиждам на лицето, което мисля, че негов представител хомосексуалист.

стисна пръсти

Ръчно какво означава

Стисна пръстите сочат към лицето, което е много трудно да убеди нещо, преплитане на пръстите на ръцете - на "бариера" между противниците. Депресия, протест, враждебност (в зависимост от силата на захващане с пръсти), самостоятелно съмнение - това е също наименование за такъв жест. За да се убеди човек да си гледна точка, трябва да се опитаме да го освободите пръстите си, например, като му даде нещо в ръка, за да се справят с.

Триенето си палец върха друга

Ръчно какво означава

Този жест означава "пари" или очакванията на възнаграждение за извършените услуги, които показват как да се разтрива между пръстите сметки, проверка на автентичността му. Понякога този жест се използва, когато се опитва да си спомни нещо, и в случай на успех е съпроводено с едно щракване на пръстите на ръцете. Ако триене възниква пръсти с усилие, това означава ограничаване на бушуващите емоции.

преплетени пръсти

Ръчно какво означава

Две преплетени кръст пръст означава защита срещу уроки, или се надяват да се скрият измамата, както и случайни. По принцип преплетени пръсти на двете ръце и да го скриете от опонента си в джобовете си или зад гърба си. Във Виетнам, този жест като приложите обижда събеседника.

Стегнат палеца и показалеца

Ръчно какво означава

Използването на затворени пръсти подсъзнателно претендира да изострят вниманието на събеседника по-важният аспект на разговора. Този жест е придружен от движението на четката напред и назад, и дланта си.

Обединени пръстите

Ръчно какво означава

Взаимосвързани пръстите означава доверие в думите им на човека. Има два начина за свързване на пръсти: първо, когато "камбанария" нагоре (тонколони), а вторият, когато "камбанария" е насочена надолу (слушателя). Когато по време на разговор, на противника свързва върховете на пръстите на ръцете, това показва, че той вече е взел решение за проблема си и отиде в този момент ръцете или краката - това е вероятността за провал. Най-известният човек, постоянно го използва, е на федералния канцлер на Германия Ангела Доротея Меркел.

Жест на смирение на икони

Ръчно какво означава

Добре известни марки, изобразени в християнските икони, което означава "смирение" (превод на "благословията"). Този пръст жест подредени по определен начин, при които върхът на предвид палеца върха неназован, а средната и индекс леко възкреси, се въоръжи с скръстени ръце и свита в лакътя. За да разгърнете истинските библейския смисъл на този жест, трябва да се прилагат за религиозна литература. Смята се, че този жест ще бъдеш за благословение.

Триенето с пръст и в други части на тялото

Ръчно какво означава

Триенето си брадичка, чело, или по средата на главата определя - razdumyvanie, врата - в този момент източникът не знае за какво става въпрос. Ако противникът трие носа си с пръсти, това означава несигурност, и ако той дърпа му пръсти ушите, бузите, или бутони, а след това е показател за стелт или измама опити.

Ръцете зад гърба си

Ръчно какво означава

Ако събеседникът Ви сложил ръце зад гърба си към замъка, той се опитва да се успокои и да се вземе в ръце. Но най-често срещаната тълкуването на този жест - човек, уверен в себе си и способностите си. Учените доказаха, че ако има ръце зад гърба си в стресова ситуация, тя ще бъде много по-лесно да слизат без стрес и добави увереност.

С ръце в джобовете си

Ръчно какво означава

Скрити ръка се каже, че другият човек се опитва да скрие нещо, лъжа или той просто безинтересна разговора ви. Отворената страна, "чисти" събеседника мисли. Тези действия не трябва да бъркат с скрити ръце в джобовете на студа. Ако противникът държи ръцете си в джобовете си във всяка ситуация, то е вероятно, че това е просто навик.

Българската азбука в езика на знаците

Ръчно какво означава