Стилове интериорни снимки, описание на видовете най-популярният стил съвременен дизайн в интериора

Интериорен стил е много повече от един стил на архитектурата. Сред тях - и двамата доказани в продължение на векове класическа посока, както и нови, възникнали само в средата на миналия век.Как се нарича този стил
Видовете на съвременния стил на интериора включват авангарда, хай-тек и еклектичните, включително и изпитани от времето райони предимно излъчват романтизъм, барок и класицизъм.

Позовавайки се на специалист за помощ при създаването на интериора, не може просто да го помоли да направи всичко за "модерен" или "евро". На първо място, трябва най-малко трябва да определи стила на интериорния дизайн, който предпочитате. В крайна сметка, без ясно определяне на концептуално решение не може да бъде да се движат по - .. За да вземете материали, мебели, оборудване и т.н., както и да се обърне на въпроса избор на стил и посока на в интериора трябва да бъде много сериозно.

С цел да се говори с дизайнера "на същия език", е необходимо изобщо да се срещне с най-известните днес тенденции. Основни стилове и тенденции в интериорния дизайн - тази страна, класицизъм, таванско помещение, модерна, хай-тек и ekletika, авангард, Empire, Барок, конструктивизъм, минимализъм, поп арт, романтизма.

Trendy интериор начело на стил, Empire и Барок

Модерен стил интериор на авангарда, който е преди всичко свързани с обзавеждането, характеризираща се с неочаквани решения по форма и украса, необичайна комбинация от материали, които приличат на парче на модерното изкуство, отколкото само на изделия за бита. Като експерти смятат, върху мебелите, направени в стила на авангард, приемане не само за почивка, но е възможно да се насладят на гледката, всеки път откриват за себе си някои нови подробности.

Името на империята стил произлиза от френската дума empiere- «империя». Тази тенденция, роден в епохата на Наполеоновите империя, е крайната точка на различен стил - класицизъм. Описанието на стила на интериора и неговата същност се изразява в самото заглавие. Интериорният дизайн използва антични, особено римски архитектурни форми: колони, пиластри, скоби, корнизи и фризове.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Обърнете внимание на снимката на този стил на интериорния дизайн: мебели империя е с правоъгълна, твърди, затворени форми, тя рядко се среща в профилите и прогнозите.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Поддръжка части маси, столове, дивани, направени във формата на античен зародиш, сфинкс белоглав, колони и лапи на животни често са украсени с гладки повърхности строго симетрични модели на бронз, както и отделните части, покрити нишка.

Името на бароковия стил е от италианската дума Barocco - «артистична". Барок се смята за родното място на Рим XVII. и най-ярките примери за този стил на архитектурата са били създадени в тези европейски страни, където католическата църква имаха много голямо влияние, и по този начин са станали му дистрибутор. Този стил е предназначен да разкрие богатството и престижа на собственика.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Характерните особености на бароков включват преобладаването на извити форми, гордата, широкото използване на боядисване, ценни материали в украсата (злато, сребро, мед, слонова кост, мрамор, скъпоценни гори, мозайка), нишката под формата на Twining стъбла, венци, черупки, гирлянди.

Популярни кънтри стил и класицизъм интериорен дизайн

Според специалисти, интериорът е декориран в селски стил, напълно лишен от концепцията за модерен или старомоден. Топлината и характера на стила, който е запазил националния дух с народни мотиви, ще донесе утеха на всеки дом. Декориран в стила на интериора на тази популярна широко използвани естествени материали със специално покритие груб, елементите на една проста ръчна изработка конци, плетени или дървена небоядисана мебели, естествени материи (памук, лен), антики, редки книги, цветя.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Класика в интериора се характеризира с малки стаи, класически задържани прозорци, стрехи и врати, камини ясни очертания на красивата мрамор, гарнирани с големи прости огледала, тавани, боядисани бяло и бяло, сиво или бледозелени стени.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Обърнете внимание на снимката на този тип интериор в стил: всичко е семпъл и елегантен, не забравяйте да се запази симетрията. Мека мебел тапицирано с флорални платове.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Типични случаи - махагон плюс светъл бронз покритие. Доста често, в инкрустация въведени древните гръцки и римски мотиви - мечове, шлемове, щитове, както и египетски (например, краката на столове и маси в египетски свива).Съвременни тенденции в интериорния дизайн и таванско помещение конструктивизъм

В началото на ХХ век. Имаше една нова тенденция в интериорния дизайн - конструктивизъм, т.е. стил, напълно лишен от мистериозния и романтична аура, присъща, като Арт Нуво.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Интериорът в този стил е направен чисто рационална, подчинявайки се на логиката на дизайна, функционалността и полезността. Мебели е прост, удобен, а понякога и много строга форма. Функциите, възложени на всеки предмет са много ясни: столове - мека мебел, спални - за спане, гардероби - за съхранение на предмети.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Посоката на интериорния дизайн таванско помещение е възникнала в резултат на използването на изоставени фабрики за жилища и работни места. В тази част на промишлени елементи - тръба, нетретирани или оцветени тухлена стена оставя незасегнат да се създаде необичаен интериор.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

С течение на времето тази украса на помещенията, така впечатлен от креативните хора, че такава "индустриална" атмосфера започна да се създаде в обикновени градски апартаменти и вили.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Основни характеристики таванско помещение. липса на капиталови бариери, максимално пространство и светлина, стария квартал (девствен или симулирани зидария, бетон или боядисани бели стени, дюшеме) и нова (стъкло, хром, най-съвременни технологии, технологии осветление).

Описание на интериора минималистичен дизайн и модерни стилове

Смята се, че като минималистичен стил е дошъл при нас от Изтока. Тя е пълна с будистки философия, обекти и пространство губят своята форма, граница, създавайки илюзията за безкрайно пространство и безтегловност. Този интериор модерен стил е изключително лаконични форми и пълна липса на декор, украшения, или подробно фасада украса.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Интериор "в минималистичен" е голям леки обеми, няма нищо и не е претрупан с ненужни мебели.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Самата Мебели има строга форма (кръг, правоъгълник, може да бъде нежна крива, но в никакъв случай не подвижен в спирала), изработени от съвременни материали (стомана, матирано стъкло, естествено дърво, алуминиеви профили) и я оцветяване има минимален брой цветове , Обикновено мебели са леко повдигнати на тънки метални крака или напълно лишена от тях.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Но в интериора, проектиран в стил Ар Нуво, напротив, е предназначена за един човек, уморен от твърди прави линии, ъгли и скучен външен вид на съвременната среда. Това е една от най-популярните стилове на вътрешните работи, той е особено почитан от тези, които искат да се отпуснете, гледайки жив, елегантен, красив форма. И дори ако те не идват от миналото, но са създадени само от съвременни майстори.

Стилове интериорен дизайн поп арт, романтика и хай-тек

По-долу са като стил на интериора със снимките, като поп-арт, романтика и хай-тек:

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Стил поп арт възниква в Америка в средата на миналия век, а почти веднага намери последователи в Европа. Този интериор е изпълнена с елегантен и "киселинни" цветове.

Как се нарича този стил

Не му чужди и абстрактен рисунка, лъскави цветове, лъскави повърхности, като цяло, всичко, което винаги е привличала вниманието на неочаквани скандално трикове.

съществува Неговият стил за възвишеното, поетични натури. Този вид стил в интериора, наречен романтизъм. Той се характеризира с изисканост, изтънченост, елегантност, лекота и пластмасови линии. Романтичният интериор умело съчетава коване, сводести отвори, изящни цветя, скулптури, стъкло, леки материи.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Мека мебел има изящна форма и покрита с коприна плат и копринени възглавници присъствие задължително.

Ако архитектурата на страната изграждането на хай-тек започва да губи своята позиция в интериора, този стил е все още е много популярен. Този вид стил в интериорния дизайн се характеризира с бързи прави линии, изобилието на стъклени и метални части.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Обърнете внимание на интериорни снимки в този съвременен стил: технологично проектиране присъства навсякъде, те са пълни с тавани, стени, подове, стълби, прозорци, врати.
В почти пълната липса на декор компенсира от "работа" материал: светлината върху стъкло, хром, лак за дърво, и т.н. ...

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Мебели и прибори tehnizirovannye доминират съвременна форма на предмети и материали: неръждаема стомана и хромирани повърхности, огъната метална тръба, въртящ седалка, нива на модификация. Интериорът е широко използвана мобилни прегради лесно да промените оформлението на стаята.

Въпреки факта, че разностилността в действителност абсорбира всичко най-добро от най-различни стилове, тя също има своите отличителни характеристики:

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Интериорът е широко използвана пластмасова форма, разполага с изобилие от текстил, меки мебели и удобство, много декоративни елементи в източните или средиземноморски стил.

Как се нарича този стил
Как се нарича този стил

Elektika - това всъщност е комбинация от смесен стил мебели и предмети от различен произход, стилове и епохи. Трябва да се има предвид, че "истински" става еклектичен стил в интериора, ако тя е проектирана на базата на комбинация от не повече от две или три стилистични видове, съчетани цвят, текстура, архитектурен дизайн.