Степента на периодонтити видове, характеристики и начини на лечение

Пародонтит - е инфекциозно заболяване на венците, което се причинява от дългосрочно възпаление. Степени изолирани от периодонтит тежестта на заболяването и се класифицират в няколко етапа, и плесени. Тежест за пресата:етап развитие разграничи остра и хронична. Помислете за тези класификации повече.

Клиничната картина на пародонтит

По време на възпаление на меките тъкани около зъбите започват да атрофия. Това спомага за образуването на кухини между корените зъби - джобовете. Те веднага се установява много микроорганизми и бактерии, открити в устата с храна и въздух.

Заболяването продължава за дълъг период. Често пациентите дори не са наясно на последвалата патологията преди появата на симптомите.

В зависимост от това колко трудно се появява болестта, на какъв етап на развитие е по време на лечението на лекар и когато джобовете на локализирано възпаление на базата съвременната класификация на пародонтит:

 • от тежест: леки, средни и тежки;
 • стъпка развитие: хронична, остра;
 • да се постави източник на инфекция: местна, обща (генерализирана).

Всички форми и етапи на пародонтални заболявания имат свои собствени характеристики и симптоми. Важно е, че лекарят на базата на информацията, предоставена десен diagnoz.Ot тази стратегия лечение ще зависи.

пародонтит степен

Остър и хроничен пародонтит

Острата формата на периодонтално заболяване е по-малка обща хронична. Освен това, възпалението не обхваща цялата устната кухина, и е в областта на 1-2 зъби. Тази форма може да възникне поради травма: неправилно инсталирани короната дефектни уплътнения, пукнатини в емайл, зъб отцепилата парчето.

Характерна особеност е фактът, че заболяването се появява внезапно. Едно лице може да усети остра болка в определено място венци. Ако време, за да отидеш на лекар, в повечето случаи, лечението ще се проведе бързо, ефективно и без усложнения.

Пародонтит често се случва на вълни: влизането в ремисия, а след това отново се влоши. Причини за обострянето могат да бъдат много различни. Зъболекарски отбелязват като локални фактори, такива като травма и общи заболявания на устната кухина, намаляване на имунитета. Най-често, хроничен периодонтит настъпва генерализирана, което означава, че цялата устната кухина.

Най-честите симптоми на тази форма са, както следва:

 • възпаление на венците тъкани;
 • кървене по време на хранене или хигиена;
 • сърбеж и дискомфорт в венците.

В въвеждане на пациента в ремисия пациент може да повярва, че болестта е преминала и вече не е го заплашва. Изчезне всички симптоми, болка и кървене не са по-загрижени. Въпреки това, след известно време се появява влошаване отново. По това време, възпаление прогресира още повече и се проявява под формата на повишена температура, значително увеличаване на лимфните възли, а понякога и абсцеси.

Cure хроничен пародонтит е много трудно: лечението ще бъде дълго и тежко. Лекарят в същото време определя използването на медикаменти, антибиотична терапия и хирургия. Когато се комбинира с други лечения, ще даде добри резултати gingivoplasty.

светлина пародонтит

Пародонтит не е независима zabolevaniem.Chasche цялата си поява предизвика други нарушения в организма на човека - ендокринната и имунната.

пародонтит степен

Първият знак за началото на възпалителния процес - е появата на кръв, когато си миете зъбите. След това, към нея се прибавя халитоза.

Лека степен на тежест на заболяването се характеризира с факта, че всички от най-честите симптоми са много слаби. зъби залитат джобовете между зъбите и венците имат малък размер, кървене на венците, само от време на време. Общото състояние на пациента се отбелязва, че е нормално. Той дори не ходят на лекар за помощ, защото почти не се усеща дискомфорт.Установено е, че появата на пародонтални хода на заболяването е почти винаги са придружени от интензификация на процеса на плака депозити под венците.

Важно е да не се губи време и да започне лечение възможно най-рано. Ако не направите това, заболяването може да прогресира към следващия етап на развитие. Адекватното и навременно лечение могат не само да се спре болестта, но и да направи пълен отстъпление.

Тежестта на стоматологът прецени дълбочината на джобовете по венците. Ако заболяването е в лека форма, тази дълбочина не превишава марката от 3,5 мм. Тази степен не са ясно обозначени патологични промени в костите, периодонтални връзки, но вече започва постепенно да се разширява, да изчезне стени междузъбното пространство, деформира маточната кухина зъб.

пародонтит степен

 • леко подуване на венците тъкан;
 • появата на кръв в твърда ухапване от храна и миене на зъбите;
 • лека болка и дискомфорт по време на разговора, приемането на храна;
 • неприятна миризма, въпреки ежедневната хигиена на устната кухина;
 • сърбеж.

Общото състояние на пациента не се променя и само след задълбочен преглед от лекар може да диагностицира лека степен на пародонтит.

Умерена до тежка пародонтит

С напредването на болестта, дълбочината на субгингивалната на джоба увеличава до 5 мм. Кървенето е засилено, пациентът започва да се направи малка макара зъби чувства болка от студ и топлина. Ако не се среща лечение в началния етап на заболяването, възпалителни и деструктивни процеси амплифицирани и периодонтит достига умерена тежест.

Периодонтит умерени мазане през устната кухина. Най-очевидният знак за този период - укрепване на зъбите и разхлабване на бъдещи загуби или изместване.

пародонтит степен
Заболяването е в средния етап
пародонтит степен
хронична опция

Ако дълбочината на пародонтални джобове надхвърли 67 mm, на пародонтоза се определя като тежко. През този период много възпалени венци, кървене постоянно, с натиск върху венците действа гной силно разхлабени зъби и се компенсират. Общото състояние на пациента се влошава значително, температурата често се повишава, тъй като на постоянна болка и намалява апетита. Пациентът може да изпитвам чувство на апатия и дори депресия.

На този етап единственото възможно оперативното лечение. Преди лекарят трябва не само да се стреми да елиминира източника на инфекция, но също така и за да се поддържа максимална система съзъбие. Сред най-ефективните методи за хирургическа намеса periodontists изолира шиниране, овехтелите операции и имплантация.

Лекарите смятат, че тежката хронична пародонтоза е нелечимо. С помощта на медикаменти и хирургия може да се въведе само на болестта в ремисия. Това ще спести някои зъби и намаляване на болката.

Най-често в тежка пародонтит пациенти се оплакват от следните фактори:

 • всеки стимул предизвиква кървене на венците;
 • когато докоснете болката на венците се усеща;
 • гнил мирис се усеща неприятно устата;
 • венците промени цвят и форма;
 • Зъбите са мобилни и да се премести;
 • от под венците следва гной, образуване на абцес;
 • Това показва голямо количество на зъбен камък в смола;
 • джобове близо до зъбите достигат 6-7 мм;
 • общото състояние на тежки за пациента.

Класификация на локализация заболяване

Пародонтит също е различно от начина, по който се разпространява болест - през устната кухина (генерализирана) или в някои специфични места (локално).

Ако е налице обща изчерпване на тялото, отслабване на имунната система, на този фон, може да е обща хроничен пародонтит, като усложнение на друго заболяване на венците - гингивит.

пародонтит степен

За разлика от гингивит (вляво) от пародонтит (вдясно).

Основните характеристики в тази ситуация ще подуване и зачервяване на венците, дъвки под дълбоки джобове, трошливост венците ръбове, голямо количество зъбна плака и камъни, разхлабване на зъбите.

Най-голямата опасност от тази болест, която унищожава не само меката тъкан на венците, пародонтални инфекция е достигнал. Това се отнася до целия комплекс зъбите. Страда от челюстната кост, сухожилия, корени и циментови зъбите, венците.

Общо периодонтит могат да бъдат излекувани само сложни. Пациентът е предписан курс на антибиотици и лекарства, които стимулират имунната система. Извършва гума възстановителна терапия, монтиран на проведените механични почистващи пародонтални джобове зъбите. Ако има абсцеси, задръжте откриването им и определя съдържанието на дренаж. Понякога, за да запазите зъбите не успява и се отстранява.

Други видове възпаление на венците

Предпубертетна пародонтит често придобиват деца и юноши. Основната причина - намаляване на имунитета. Тази форма може да се появи като постоянни зъби, а в млякото. Принципът на лечение се основава на общото състояние на укрепване на имунната и антибиотична терапия.

Малолетните и пародонтит засяга първите постоянни зъби. В зоната на риска получава хора, чиито родители са носители на болестотворни бактерии в устата. Явни симптоми липсват, но се изисква приемане на антибиотици и други местни ресурси.

Тази форма се смята за един от най-агресивните. Патогенните бактерии не само разрушават тъканите на зъба, но също така се избиват един друг. Пациентът е предписано антибиотици и механично почистване на пародонтални джобове. След завършване на курса, лекарят може да предпише хирургия.

Пародонтит отнася за инфекциозни болести, които не работят, навременно лечение може да помогне да се избегнат сериозни усложнения.