Статора - studopediya

Статора - фиксираната част на двигателя - се състои от рамка 1, сърцевина 2 и бобината 3.

1, рамката на статора има цилиндрична форма и е изработен от хвърлят конструкционна стомана. монтиране на тролей колата с помощта на скоби на двигателя, отлети с основата. Рамката също има приливи и отливи, защита на двигателя от падане в случай на целостта на определянето. Преместването на двигателя, когато се извършва монтаж на транспортните дупки в скобите. Рамката на изходящия вал има вентилационни отвори и затвори отвора 12. крайната част на рамката и отвора са винтови отвори за монтиране на 9 endshield пред 8 и отзад.Какво е статора и ротора
Към страничната повърхност на рамката заварени на клемната кутия 17 с три отвора за влизане кабел на инвертора. се предоставя Motor за заземяване на заземяване винт 19, който се намира от страната на рамката от клемната кутия и е обозначен със знак указ-niem заземяване знак. На вътрешната повърхност на рамката са

Фиг. 8. Поставете serdechnikav легло.

надлъжни ребра, които са аксиални вентилационни канали (фиг. 8). За да се намали влагата се появява в

работа на двигателя в

рамката има два източване

Какво е статора и ротора
отвори приглушени болтове 18. Всеки моторни произведени от производителя, корпусът има табела с голям технически данни: тип, сериен номер, дата и тегло ПРОИЗВОДСТВО-среда двигател.

3.2.2 ядро ​​статора.

Фиг. 9. Подробности на лист serdechnikastatora

Ядрото на статора 2 (фиг. 7) сглобени от екструдирани листове изо-Rowan Electrot кал стомана с дебелина 0,5 мм и е монтиран чрез усилващите плочи на рамата на машината между втулката и шпонков сегмент 6 които защитават ядрото срещу аксиално изместване. Фрагмент ядро ​​лист, показан на фиг. 9. На вътрешната повърхност на събраните основни образува вдлъбнатините (жлебове), които са подредени в намотката секцията 3 (фиг. 7).

3.2.3 намотка на статора.

Какво е статора и ротора


Loop-слой статор намотка се прави на 60 диамантени форма твърди секции (Фиг.10). Всяка секция се състои от осем навивки от емайлиран меден проводник с правоъгълно напречно сечение от 1.8 х 6.3 mm. Намотките са изолирани лента, импрегнирана с лак.

Фигура 10. Намотка на статора секция.

Общата част образува slyudyanitovoy изолационна лента. Раздел подредени стъпка 1-12.

Какво е статора и ротора

Активната част на намотката се закрепват в каналите на стъклопакети-текстолитови-правителствена клинове. Местоположение секции в слота, показани на фигура 11.

Веригата на намотката на статора, показан на Фиг. 12. пунктираната линия показва частта набраздяване в долния слой част на жлеба.

Намотката на статора се състои от три фазови намотки, които се образуват от четири групи бобини (пет секции, всяка), свързани в паралел.

Фигура 11. Raspolozhenieprovodnikov obmotkistatora в жлеба

Съединения запояване секции, образувани от задната endshield. Запоени съединения izolirova HN. Коплирана фазови намотки, включени в "звезда". Outlet края на бобината са монтирани в кутия 17.

Pin номенклатура - U, V, W.

Какво е статора и ротора

Фиг. 12. веригата на намотката на статора.

Подвижната част на моторното - ротора - се състои от вал 22, сърцевина 5 с късо намотка и вентилатора колело 10.

вал на ротора е направена от високо стомана опън и има скосена изпускателен край на работния съединението кутия сцепление. На вала има области с различни диаметри, за да бъдат поставени върху тях съставни части на ротора. В средната част на вала има издатина (рамо), пръстеновидната вдлъбнатина под заключващия пръстен, както и аксиален канал за ключа.

3.3.2 основата на ротора.

Фиг. 13. Фрагмент от лист от сърцевината на ротора.

Какво е статора и ротора
Между рамото и заключващия пръстен шпонков фиксирана сърцевина 5, който е пакет от щамповани плочи изолирани електрически стомана с дебелина 0,5 мм. Плаките перфорирани слотове за дупката намотка за монтаж върху вала и вентилацията. Подробности на плочата и конфигурацията на жлеб, показан на фиг. 13. Здравина пакет придават крайни плочи с дебелина 5 mm. Сглобено на повърхността на сърцевината obrazu-

Те са полу-канали и вентилационни канали в сърцевината на тялото.

3.3.3 роторната намотка.

В жлебовете са вкарани в основната част на медните пръти 4 5.6 х 22 мм, стърчащите краища на които са късо съединени медни пръстени 7. Това образува късо намотка е равномерно разпределено по периферията на ротора. Електрическо свързване се извършва чрез газова

Заваряване пълнежен материал с мед. Нова технология осигурява метод за индуциране спояване роторни барове на пръстените със сребърен добавка. Такова съединение осигурява подобрено качество на електрическата връзка и надеждността на устройството.

За да се гарантира въздушния поток в двигателя на вала на ротора 10 е инсталиран вентилатор колело.

Забележка. Намотката мотор TADVM-280 Владимир растението направени чрез отливане от алуминий, на интегрално формовани с късо съединение пръстени вентилационни лопатки осигуряващи охлаждане движение на въздуха.